calculare adaos comercial saga ps

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
neniscag

calculare adaos comercial saga ps

#1 Mesaj de neniscag »

Am un A.F cu activitate comert, la calcularea adaosului comercial este o optiune la intrari, situatie intrari marfuri dar nu functioneaza corect la mine, calculeaza TVA numai la adaos restul de TVA este trecut ca adaos comercial .
Stie cineva o solutie sau e gresit programul.
Adaosul comercial se calculeaza corect in felul urmator:
pret vanzare fara tva - pret intrare fara tva = adaos comercial
- pretul de vanzare se compune din:
pret aprovizionare fara tva +adaos comercial + TVA = pret vanzare cu amanuntul
:?: :?: :?: :?: :?:
exemplu: avem o intrare de 100 ron fara tva cu un pret de vanzare cu tva de 200 ron.
se scoate tva din pret vanzare 200 = 168,07 pret vanzare fara tva si 31,93 tva marfa la pret vanzare.
adaos comercial = 168,07-100 = 68,07
astept ajutor

septimiuv

#2 Mesaj de septimiuv »

mie imi calculeaza bine
citeste cu atentie help-ul si mai incearca

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Apasa butonul >> de deasupra detaliilor din ecranul "Intrari" si completeaza procentul de TVA, practicat la vinzare pentru acel produs, in coloana TVA vinzare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

neniscag

#4 Mesaj de neniscag »

am intrat la >> la intrari si am modificat si nici o schimbare.
mentionez ca sunt platitor tva si marfa o am aprovizionata tot de la un platitor tva.
multumesc

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Metoda mea, in postul anterior, se aplica in cazul in care tu platitor ai cumparat de la un neplatitor.
Acum verifica daca:
- in ecranul de configurare trebuie sa ai completat procentele de TVA normala cu 19 si TVA redusa 9
- ai completat, daca nu e completat deja procentul de TVA la intrari pe coloana TVA (a treia coloana)
Trebuie sa functioneze.Am testat si la mine calculeaza corect.

neniscag

#6 Mesaj de neniscag »

La coloana 3 Tomac este ok TVA este trecut corect in NIR totul e Ok numai la situatie intrari nu e bine( de la intrari a doua masina de scris de sus din bara), am incercat sa trimit la saga arhiva sa ma desluseasca si pe ecran apare QUTLOOK. APPLICATION IS NOT FOUND 1733, dupa care apas OK si apare scris OBJECT 0 IS NOT FOUND 1923, apas iar pe OK si apare OBJECT 0ITEM IS NOT FOUND 1923, apas OK iar si ma trimite de unde am plecat.
Ajutor ca am muncit un an si nu stiu ce sa fac ca daca nu marge trebuie sa o iau de la capat si am nu mai putin de 1600 de intrari si 990 de iesiri in afara de cheltuieli si altele :shock: :?: :?: :?: :?:

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Intr-adevar la situatie intrari este o problema. Nu cred ca trebuie sa reintroduci date.Se va rezolva mai mult ca sigur la actualizare. Eu zic ca e o eroare in raportul generat de SAGA acolo.
Erorile legat de transmitere ti le da pentru ca, mai mult ca sigur, nu ai Microsoft Outlook instalat in sistem si nu il folosesti pentru a transmite mesaje de e-mail cu acest program.
Daca ai cont pe Yahoo, pasii pentru a transmite arhiva la SAGA, sunt:
- in SAGA faci o salvare. Aceasta va crea o arhiva cu numele
zz-ll-aaaa_n_.zip unde n=un indice al arhivei incepind cu 0.
- intri pe contul de mail de pe yahoo si compui un mesaj nou unde la destinatar pui adresa de mail de service a sagasoft
- descrii problema si pentru a trimite si baza de date apesi butonul "Atach" iar in fereastra in care apare, apesi "Browse"
- cauti fisierul creat la pasul 1 (arhiva cu numele zz-ll-aaaa_n_.zip - in cazul tau o vei gasi in C:\SAGA PS 3.0\Salv_bd\codfirma - unde cod firma este de forma 0001, 0002, etc. si reprezinta codul atribuit in ecranul de configurare)
- dupa ce termina de atasat fisierul dai send

neniscag

#8 Mesaj de neniscag »

Multumesc Tomac

Scrie răspuns