Completare declaratie anuala nerezidenti
Completare declaratie anuala nerezidenti
Buna ziua,
In declaratia informativa anuala pentru nerezidenti se trec doar persoanele fizice si juridice pentru care a fost retinut impozit pe nerezidenti sau se trec toti nerezidentii care au obtinut venituri din Romania, chiar si cei pentru care nu s-a retinut impozit (de genul Google, Facebook etc.).
Multumesc!
In declaratia informativa anuala pentru nerezidenti se trec doar persoanele fizice si juridice pentru care a fost retinut impozit pe nerezidenti sau se trec toti nerezidentii care au obtinut venituri din Romania, chiar si cei pentru care nu s-a retinut impozit (de genul Google, Facebook etc.).
Multumesc!
Re: Completare declaratie anuala nerezidenti
Daca te referi la aceasta declaratie https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/f ... z_2013.pdf atunci si din textul declaratiei reiese ca se declara ambele, adica si pentru ce ai retinut, precum si ce era scutit.
Nu prea inteleg: ar trebui sa trec toti furnizorii externi care m-au facturat si pe care i-am platit? Eu cred ca este vorba doar de furnizorii la care am retinut impozit pentru ca declaratia se numeste DECLARATIE INFORMATIVA PRIVIND IMPOZITUL RETINUT SI PLATIT si cred ca este pentru aplicarea creditului fiscal la parteneri.
Mai astept pareri!
Mai astept pareri!
Este un fel de Declaratia 205 ptr nerezidenti, adica impozit retinut la sursa de catre pers juridice -ptr nerezidenti.
1+1=3
Impozitul respectiv il retii doar daca nu iti poate oferii acel certificat de rezidenta valabil pentru anul in care s-a efectuat prestarea de serviciu, dar daca iti ofera acel certificat nu faci nici o retinere.
Am avut in perioada 01.2014-10.2014 in derulare un leasing operational cu o firma din Austria pt.o masina.
La 31.10.2014 s-a reziliat contractul.
Am certificat de rezidenta fiscala de la firma din Austria, am fost la Finante si mi-au spus (si am citit apoi si eu) ca in baza Conventiei de evitare a dublei impuneri cu Austria(L.333/2015, art.12) , acest venit se incadreaza la "Alte venituri" care se impoziteaza in acel stat, respectiv Austria.
Ar trebui sa intocmesc acum Declaratia informativa privind impozitul pe beneficiarii de venit nerezidenti???
Va multumesc.
La 31.10.2014 s-a reziliat contractul.
Am certificat de rezidenta fiscala de la firma din Austria, am fost la Finante si mi-au spus (si am citit apoi si eu) ca in baza Conventiei de evitare a dublei impuneri cu Austria(L.333/2015, art.12) , acest venit se incadreaza la "Alte venituri" care se impoziteaza in acel stat, respectiv Austria.
Ar trebui sa intocmesc acum Declaratia informativa privind impozitul pe beneficiarii de venit nerezidenti???
Va multumesc.
Buna ziua
As vrea sa va intreb cum se poate intocmi declaratia anuala privind impozitul pe nerezidenti. Exista un PDF editabil? Din cate am vazut SAGA nu il are ...
Am gasit un formular pe siteul ANAF, insa nu este editabil, iar eu am multi nerezidenti de declarat si nu incap intr-o singura pagina.
Cum pot proceda?
Multumesc,
As vrea sa va intreb cum se poate intocmi declaratia anuala privind impozitul pe nerezidenti. Exista un PDF editabil? Din cate am vazut SAGA nu il are ...
Am gasit un formular pe siteul ANAF, insa nu este editabil, iar eu am multi nerezidenti de declarat si nu incap intr-o singura pagina.
Cum pot proceda?
Multumesc,
Ultima oară modificat Dum Mar 01, 2015 2:00 pm de către mateescum, modificat 1 dată în total.
Pentru MateescuM
Ceva nu inteleg. Adica exista un pdf editabil, pe care Saga nu il are, dupa care scrii ca pe ANAF ai gasit unul dar nu este editabil.
Pana la urma exista sau nu in forma editabila? Iar daca nu, cum ai vrea sa apara in programul Saga.
De altfel, daca ar aparea cu ce te-ar ajuta? Ca pe langa completarea datelor unitatii nu ar putea sa-l populeze cu prea mult, din lipsa de informatii specifice.
Ceva nu inteleg. Adica exista un pdf editabil, pe care Saga nu il are, dupa care scrii ca pe ANAF ai gasit unul dar nu este editabil.
Pana la urma exista sau nu in forma editabila? Iar daca nu, cum ai vrea sa apara in programul Saga.
De altfel, daca ar aparea cu ce te-ar ajuta? Ca pe langa completarea datelor unitatii nu ar putea sa-l populeze cu prea mult, din lipsa de informatii specifice.
Intrebam daca exista un PDF editabil, eu unul nu am gasit nici in SAGA si nici pe ANAF.balazse scrie:Pentru MateescuM
Prin urmare nu stiu cum sa procedez in cazul in care am multi nerezidenti de declarat si care nu incap intr-o singura pagina.
Cum intocmesc aceasta declaratie?
Multumesc.
Pe viitor incearca sa utilizezi butonul "raspunde" si nu "citeaza" (doar in anumite conditii se utilizeaza "citeaza").
Buna intrebare, ma gandesc ca il creezi tu intr-un excel/word si il depui.
Buna intrebare, ma gandesc ca il creezi tu intr-un excel/word si il depui.
Am creat eu unul in word, se pot adauga mai multe randuri daca e nevoie, nu il pot incarca pe site, are extensia rtf ( rich text format) si mai am in format docx, dar nici acesta nu il pot incarca pe site. Daca cineva are nevoie il pot trimite pe mail..