incasare externa

guser318

incasare externa

#1 Mesaj de guser318 »

Salutare tuturor.
As avea si eu o problema, poate ma ajuta cineva. Am o incasare externa la o factura si problema este ca din toata suma lipsesc cativa dolari. Am intrebat la banca si mi s-a raspuns ca poate fi din cauza ca cel care a platit a folosit o banca intermediara. Deci pe extrasul de cont suma lipsa - respectiv comisionul bancii intermediare - nu imi apare ca sa o pot inregistra. Poate cineva sa-mi spuna ce solutii as avea in cazul acesta?

septimiuv

#2 Mesaj de septimiuv »

foloseste 473 si la sf de an inchuzi cu un cont de chelt
sau lasi clinetul neincasat cu suma respectiva si peste 3 ani inchizi cu un cont de chelt :D

guser318

#3 Mesaj de guser318 »

Multumesc frumos pentru promptitudine.
Cred ca o sa folosesc prima varianta. Nu mi-e foarte clar daca trebuie sa mai inregistrez sau nu in lunile urmatoare diferentele de curs valutar :? o data ce folosesc 473.

septimiuv

#4 Mesaj de septimiuv »

pai trebuie ca aici nu este diferenta de curs... este o suma pe care clientul ti-a platit-o dar la tine nu a ajuns :D

guser318

#5 Mesaj de guser318 »

Ok, mersi mult. :)

Octavian

#6 Mesaj de Octavian »

Parerea mea este ca ti-a platit mai putin. Comisionul pt banca intermediara este de minim 20 USD pt fiecare banca intermediara (pot fi mai multe). Si comisionul il plateste ordonatorul platii (platitorul).

Doriana

#7 Mesaj de Doriana »

asta era si parerea mea...... cere o copie fax sau mail dupa disp plata ext daca se poate, daca nu asta e......mare paguba nu-i..... :?
Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...

tomac

#8 Mesaj de tomac »

Verifică pe SWIFT. Ai anexa la extras. Scrie acolo care este valoarea spezelor bancare. Vei vedea că scrie acolo cât ţi s-a achitat (valoarea facturii şi mai scrie şi care e valoarea comisionului pe care banca clientului tău o reţine cu titlu de speze bancare)
Introdu valoarea pe 627.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

guser318

#9 Mesaj de guser318 »

Va multumesc pentru raspunsuri.
Am mers la banca din nou si acum mi-au dat o anexa "copy received from SWIFT" unde se vede ca intr-adevar ca respectivul client a platit toata suma iar cei cativa dolari lipsa de pe extras erau comisionul oprit de banca intermediara. Intrebarea mea este daca pe baza acestui document pot inregistra respectiva factura ca fiind platita in intregime.

septimiuv

#10 Mesaj de septimiuv »

eu zic ca da... oricum alta dovada nu ai inafara de extrasul de cont... si hartiile de la banca din romania, cei de afara nu cred ca trimit nimic aici

guser318

#11 Mesaj de guser318 »

multumesc,
cred ca asa o sa fac iar acea diferenta o s-o introduc pe 627 . :)

Doriana

#12 Mesaj de Doriana »

nu e despre ce s-a discutat anterior, dar nu mai fac alt topic.... un srl roman cu 2 patroni straini... cei doi mai au o firma in ungaria
acum ei vor sa transfere 5000 usd de la firma romana la cea ungara
modalitati ???
bine, clasic cu factura.... dezavantaj pt dincolo...

:idea: se poate face un contract de imprumut cum ca... firma romana imprumuta firma ungara cu 5000 usd pt 1 an ?
e voie... legal?
ce probleme ar fi ?

septimiuv

#13 Mesaj de septimiuv »

eu stiu ca nu se poate face imprumuturi intre firme decat daca au aceasta activitate trecuta in actul constitutiv :?

Doriana

#14 Mesaj de Doriana »

cred ca stii bine.... aveam si eu rezerve in privinta asta.... mersi pt promptitudine... :wink:

guser318

#15 Mesaj de guser318 »

Buna ziua tuturor,
tot legat de o incasare externa am o intrebare. Clientul a platit din greseala o suma in plus fata de cat datora. Poate cineva sa-mi spuna cum as putea sa inregistrez respectiva suma? Si ce as putea face in cazul acesta?
Multumesc frumos.

Scrie răspuns