Anulare incasare cu chitanta
Buna ziua. Am o problema cu o chitanta pentru o factura de 9000 lei pe care nu trebuia sa o inregistrez. In 25 februarie am facut o chitanta pentru un client in suma de 3100 lei. Bineinteles ca am platit si tva pt ea. Acum vreau sa anulez chitanta, si sa imi apara ca, clientul respectiv are inca datorie si sa am si tva-ul cu minus. Daca ma poate ajuta cineva... Multumesc mult
Re: Anulare incasare cu chitanta
Șterge chitanța.
Daca sterg chitanta, nu mi se deregleaza decontul de tva?
de ce nu stergeti chitanta si vedeti cum apare decontul?
incercati.
incercati.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
ok, multumesc frumos pt raspuns
Buna, am chitanta de incasare emisa in oct'16 la care am platit si TVA (sunt cu TVA la incasare). Acum si-a adus aminte directorul sa-mi spuna ca acea chitanta a fost anulata si clientul acela are in continuare datoria. Daca sterg incasarea, se diminueaza Reg.Casa, ramane Decontul, imi apare factura neancasata, dar in decontul actual nu va aparea TVA (-). In momentul cand va achita, voi plati TVA iarasi. Va rog sa ma ajutati cu o solutie si multumesc anticipat.
Este stupid să eliberezi o chitanță dacă nu primești banii. Nu văd logica unei astfel de operațiuni. Dar trecând peste asta:
- ștergeți chitanța
- refaceți închiderea TVA pe luna în care a fost chitanța
- în decontul curent preluați, manual, pe regularizări taxă colectată suma respectivă, atât la bază cât și la TVA
- ștergeți chitanța
- refaceți închiderea TVA pe luna în care a fost chitanța
- în decontul curent preluați, manual, pe regularizări taxă colectată suma respectivă, atât la bază cât și la TVA
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Sunt de acord. Directorul a taiat chitanta stiind ca va primi banii cash, clientul n-a mai vrut sa plateasca (acum am aflat ca a facut o obisnuinta din a da tepe) , dar chitanta a fost uitata intr-o mapa neanulata. E tardiva explicatia si trebuie sa joc in aceste conditii.
Multumesc de ajutor
Multumesc de ajutor