Incetare CMI cu acordul partilor

garbaceab

Incetare CMI cu acordul partilor

#1 Mesaj de garbaceab »

Buna ziua , va rog ajutati ma cu pasii pe care trebuie sa ii urmez in Saga pentru a scoate 3 salariati cu Art 55 ,Litera ( b ).Nu gasesc unde sa trec acest aspect dupa care sa listez din Saga decizia de incetare .Eu am trecut acolo unde scrie temei legal /suspendare/ incetare ....si nu ramane dupa ce dau salvare .Si inca ceva daca inceteaza cu 30.06.2015 cand ar trebui declarat in REVISAL ? inainte sau dupa aceasta data? Multumesc

paturcai

Re: Incetare CMI cu acordul partilor

#2 Mesaj de paturcai »

Inrati in Reg. de Evidenta salariati (apasati butonul).
In prima coloana treceti data deciziei
Dati "enter " pana ajungeti la coloana "ACTIV/Incetat", alegeti Incectat, treceti (prin selectare) articolul (in cazul de fata 55 lit. b), apoi in stanga jos apasati COPIERE FISIER.
In fereastra ce va aparea alegeti CANCEL.
Veti primi urmatorul mesaj: fisierul a fost copiat in C:\TEMP\REVSAL
Mergeti acolo si transformati XML-ul in RVS.
Pentru acest lucru aveti nevoie de programul de la ITM REVISAL
Dupa ce instalati programul REVISAL, il deschideti, si aveti un icon in dreapta numit VALIDARE registru non-revisal, dati click
Alegeti de unde sa transfomati XML in RVS.
Adica mergeti in:
C:\TEMP|REVSAL si aici identificati fisierul cu extensia XML care trebuie transformat. Dati click pe el.
Daca totul este in regula veti primi un mesaj de genul REGISTRUL s-a generat in acelasi loc.
Adica fisierul (pe care trebuie sa-l depuneti online, si care are extensia RVS) se gaseste langa fisierul pe care deja l-ati transformat in pasii de mai sus.
Mergeti din nou pe calea
C:\TEMP\REVSAL si aici gasiti un fisier (exemplu) cu numele GIGI.rvs<-------acest fisier trebuie transmis.

De cate ori faceti o modificare in REVISAL (din SAGA), dati COPIERE FISIER si apoi CANCEL
Abia dupa ce modificati tot ce aveti nevoie, mergeti la fisierul XML si-l transformati.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

garbaceab

#3 Mesaj de garbaceab »

Multumesc , ma apuc acum de urmat pasii , va mai intreb ceva ,contractele vor inceta cu 30.06.2015 ...trec acesasta data si la " data consemnarii " ? si cand e termenul de a transmite catre ITM ? Multumesc.

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Incetarea unui contract de munca se face in aceeasi zi cu data deciziei, sau de când opereaza decizia.

garbaceab

#5 Mesaj de garbaceab »

Va multumesc pentru ajutor!

stancovl626

#6 Mesaj de stancovl626 »

Buna ziua .Am si eu o rugaminte un salariat luni dimineata nu sa prezentat la munca si trimite un mesaj pe telefon, ca nu mai vine la munca deoarece a plecat din tara si sa nu insistam ca nu mai vine.Cerere nu a depus.cu ce data ii inceteaza contractul de munca ? data de 22 iunie sau dupa 3 zile de neprezentare la munca.Va multumesc !!!!

paturcai

#7 Mesaj de paturcai »

Aveti un SMS, dati-i curs!
Data incetarii este data SMS-ului, faceti intr-un fel sa aveti o copie al acelui SMS (faceti o poza cu un alt telefon pe mesajul respectiv) si intocmiti Decizie cu acordul partilor.

Bietul om a ales libertatea!
Lasati-l sa se bucure. De-as mai avea anii lor....

balazse

#8 Mesaj de balazse »

A ales libertatea, dar ar fi optim sa respecte si angajatii obligatiile asumate prin semnarea unui contract.
Macar sa depuna o instiintare pe hartie.

paturcai

#9 Mesaj de paturcai »

BalazsE noi ne spargem capetele sa gasim solutia la limita legalitatii (nu nelegala).
Pe ei ii doare-n ghete, iar tu ca firma (in fapt contabilul) trebuie sa gaseasca o solutie echilibrata care sa multumeasca pe toata lumea.
Nu a scris pe hartie pentru nu l-a interesat...era fericit ca...pleaca.
Zici ca pleca in concediu sau pe o alta planeta. Daca stau bine sa ma gandesc cam asta s-a si intamplat: a considerat ca pleaca pe alta planeta. ;) Si "dincolo" este o alta planeta oricat de pricinosi am fi.

stancovl626

#10 Mesaj de stancovl626 »

Va multumesc mult pentru raspuns .Am incetat contractul de munca cu acordul partilor pt ca e un om bun ...sa angajat pe 20 mai 2015-20.06.2015 doar sa se poata inscrie la un medic de familie in tara deoarece si-a adus copiii la parinti, el fiind plecat de mai mult timp in strainatate unde -si pierduse locul de munca.Asta e si-a atins scopul . Va multumesc !!!

paturcai

#11 Mesaj de paturcai »

Ati facut un lucru bun. Felicitari!
Asa trebuie sa fim toti: sa gasim solutii care sa impace pe toata lumea sa nu mai spuna nimeni: nenorocitul de contabil.

butnarur

#12 Mesaj de butnarur »

Buna seara!

Contract partial (4 ore), functie de baza, poate fi incetat cu lit 55 lit.b)?

Multumesc!
Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)

paturcai

#13 Mesaj de paturcai »

Aveti un contract individual de munca iar acesta inceteaza FARA SA FIE conditionat de numarul de ore lucrate si in temeiul art. 55 lit. b
Nu uitati sa-i calculati concediul de odihna la plecare (art. 146 (3) din Codul Muncii) si sa-l treceti la ALTE VENITURI in SAGA.

butnarur

#14 Mesaj de butnarur »

Multumesc mult!
Îmi iubesc ţara atunci când nu mă uit la televizor şi când nu merg pe stradă. (Octavian Paler)

Scrie răspuns