eroare preluare stocuri
eroare preluare stocuri
Urmatoarea problema: de la 1 iulie trec de la gestiuni global valorice la cantitativ valorice,am creat gestiunile vreau sa scriu stocurile initiale,dar aici gasesc luna de incepere a programului ianuarie 2012 si este validata, nu stiu de ce,devalidez si nu pot, imi apare mesajul data de incepere a programului este precedenta ultimei inchideri de gestiune, normal ca ultima inchidere este 30.06.2015.Ce nu fac? Multumesc!
- fagarasa176
Re: eroare preluare stocuri
Prin intrari cu aviz, o linie cu minus pe global valoric si apoi cu plus fiecare articol pe cantitativ valoric
Gestiune cantitativ-valorica o sa fie la pret de achizitie?
Gestiune cantitativ-valorica o sa fie la pret de achizitie?
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
da; si am marfuri alimentare cu 9% si industriale 24%;
Daca merg pe operatiuni speciale, incarcare gestiune , am vreo 200 erticole, ?
Faci asa cum a mentionat FagarasA176 prin meniul "intrari".
Introduci un furnizor fictiv cu cont analitic 482, iar la tip alegi "A" (aviz).
In mod normal o sa ai o nota contabila pe zero.
Introduci un furnizor fictiv cu cont analitic 482, iar la tip alegi "A" (aviz).
In mod normal o sa ai o nota contabila pe zero.
In acest context, cum se introduc si obiectele de inventar in folosinta de la 01.07.2015 (cont 8035) in conditiile in care folosesc programul SAGA C din 01.01.2013, dar nu am utilizat lucru pe gestiuni pana acum?
Pentru stocuri-clasa 3- am folosit solutia data mai sus si totul a decurs perfect.
Multumesc.
Pentru stocuri-clasa 3- am folosit solutia data mai sus si totul a decurs perfect.
Multumesc.
- fagarasa176
Multumesc,s-a rezolvat,trebuia sa intreb mai devreme,nu ma mai necajeam atat!
Multumesc de raspuns, dar unde si cum fac inregistrarea:8035=999 ca sa imi apara toate ob.inventar din folosinta la cont 8035??
- fagarasa176
Meniul Operatii-->Articole contabile
Daca vrei o evidenta clara pe fiecare obiect de inventar, imi pare rau sa iti spun, dar trebuie sa faci cate o NC distincTa pentru fiecare obiect de inventar
Daca vrei o evidenta clara pe fiecare obiect de inventar, imi pare rau sa iti spun, dar trebuie sa faci cate o NC distincTa pentru fiecare obiect de inventar

Multumesc de raspuns.
Asa am facut, dar obiectele de inventar din folosinta le vad acum numai daca verific fisa contului 8035, dar la Situatie obiecte de inventar in folosinta la o anumita data nu le vad.La inventarierea anuala a obiectelor de inventar din folosinta de unde le iau eu pe acestea care erau in folosinta la 01.07.2015???
Asa am facut, dar obiectele de inventar din folosinta le vad acum numai daca verific fisa contului 8035, dar la Situatie obiecte de inventar in folosinta la o anumita data nu le vad.La inventarierea anuala a obiectelor de inventar din folosinta de unde le iau eu pe acestea care erau in folosinta la 01.07.2015???
- fagarasa176
Nu ai alta solutie decat pe fisa contului.