Buna ziua,
am si eu o nelamurire daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.pot ridica de la banca din contul societatii 6200lei?sau doar 5000/zi am voie;
va multumesc
plafon ridicare numerar
-
Re: plafon ridicare numerar
Nu exista aceasta regula de limitare la plafon de 5000 ron precum cea pentru platile/incasarile catre terti (furnizori/clienti). Regulile aici sunt stabilite de catre fiecare banca in parte. La Piraeus Bank spre exemlu, se putea ridica maxim 10.000 ron in conditiile in care nu anuntai inainte cu o zi, doua la banca ca ai nevoie sa retragi o suma mai mare de bani.
- fagarasa176
Legea nr. 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar scrie:Art. 5.
Plafoanele-limită prevăzute de prezentul capitol nu se aplică de către persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), pentru următoarele operaţiuni:
d) retragerea de numerar din conturi deschise la instituţiile de credit sau la instituţiile care prestează servicii de plată şi care sunt autorizate de Banca Naţională a României pentru plata salariilor şi a altor drepturi de personal prevăzute de lege şi pentru alte operaţiuni de plăţi efectuate către persoanele fizice, altele decât cele prevăzute la art. 4 alin. (4);
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
va multumesc din suflet pentru ajutor,mai ales ca ma pot baza de fiecare data pe dumneavoastra.
Buna ziua !
Daca in aceeasi zi de la o banca se ridica numerar 6300 lei -pentru diverse plati ;3212 lei-pentru salarii si de la alta banca cu cardul -500 lei se considera depasire de plafon de 10.000 lei sau salariile nu intra in plafon? Multumesc!
Daca in aceeasi zi de la o banca se ridica numerar 6300 lei -pentru diverse plati ;3212 lei-pentru salarii si de la alta banca cu cardul -500 lei se considera depasire de plafon de 10.000 lei sau salariile nu intra in plafon? Multumesc!
- fagarasa176
Legea nr. 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată scrie:Art. 5.
Plafoanele-limită prevăzute de prezentul capitol nu se aplică de către persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), pentru următoarele operaţiuni:
d) retragerea de numerar din conturi deschise la instituţiile de credit sau la instituţiile care prestează servicii de plată şi care sunt autorizate de Banca Naţională a României pentru plata salariilor şi a altor drepturi de personal prevăzute de lege şi pentru alte operaţiuni de plăţi efectuate către persoanele fizice, altele decât cele prevăzute la art. 4 alin. (4);
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!