Va cer ajutorul in situatia urm.:
- in mai am in registrul imobilizarilor o constructie incadrata in clasa. 1.2.2. constructii agricole usoare
- in luna iunie se fac modernizari la constructia sus-mentionata.dupa finalizarea modernizarii conducerea societatii decide incadrarea constructiei la clasa 1.6.1 cladiri de locuit(pensiune)
Problema apare la schimbarea perioadei de amortizare,avand in vedere ca initial constructia avea o per. de amortizare de 96 luni, iar dupa modernizare va fi amortizata pe o per. de 480 luni.
Cum pot opera aceste modificari in registrul imobilizarilor?
Va multumesc pt sfaturi.
constructie modernizata - registrul imobilizarilor
Re: constructie modernizata - registrul imobilizarilor
Poți:
1. Să schimbi clasa, dar în cazul ăsta va da eroare la verificarea imobilizărilor pe motiv de neconcordanță la amortizări.
2. Să bagi o casare la poziția cu pricina cu ultima zi a lunii în care era pe clasa veche și să o readaugi pe linie nouă cu o dată a intrării data de 30 a lunii în care se face reclasificarea și cu valoarea corespunzătoare.
Orice notă generată de o validare a casării se va șterge din articole contabile
1. Să schimbi clasa, dar în cazul ăsta va da eroare la verificarea imobilizărilor pe motiv de neconcordanță la amortizări.
2. Să bagi o casare la poziția cu pricina cu ultima zi a lunii în care era pe clasa veche și să o readaugi pe linie nouă cu o dată a intrării data de 30 a lunii în care se face reclasificarea și cu valoarea corespunzătoare.
Orice notă generată de o validare a casării se va șterge din articole contabile
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
@TomaC
Mersi pt sfaturi
1. varianta nu-mi place, pentru ca astfel se denatureaza reg.imobilizarilor,in cazul in care doresc sa listzezi un registru pentru o perioda anterioara
2. daca aleg varianta a 2. am o problema cu amortizarea deja inregistrata. Imi da eroare la verificarea imobilizarilor, pentru ca la introducerea constructiei pe linie noua, trebuie sa modific manual valoarea ramasa neamortizata. Din pacate amortizarea nu o pot elimina, avand in vedere ca valoarea bruta a cladirii a fost deja declarata la DITL.
Mersi pt sfaturi
1. varianta nu-mi place, pentru ca astfel se denatureaza reg.imobilizarilor,in cazul in care doresc sa listzezi un registru pentru o perioda anterioara
2. daca aleg varianta a 2. am o problema cu amortizarea deja inregistrata. Imi da eroare la verificarea imobilizarilor, pentru ca la introducerea constructiei pe linie noua, trebuie sa modific manual valoarea ramasa neamortizata. Din pacate amortizarea nu o pot elimina, avand in vedere ca valoarea bruta a cladirii a fost deja declarata la DITL.
De acord, dar nu ai altă soluție aici. Doar să ignori mesajul legat de amortizare.
Adică ar mai fi una. Să-i pui valoarea de intrare, valoarea netă contabilă. Poți face un raport de evaluare la data reclasificării.
Adică ar mai fi una. Să-i pui valoarea de intrare, valoarea netă contabilă. Poți face un raport de evaluare la data reclasificării.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
@TomaC
Mersi pentru ajutor.
Mersi pentru ajutor.