decont 300

bulzanv

decont 300

#1 Mesaj de bulzanv »

L dec 300 saga editeaza rd 28 mai mic decit rd 27 diferenta vine din nota contabila.Mentionez faptul ca am gasit diferenta care vine de la o factura de combustibil pe care am generat-o la fel ca pe celelalte facturi,dar pe aceasta spune ca nu este exigibila de ce nu stiu,rog ajutor
multumesc mult

fagarasa176

Re: decont 300

#2 Mesaj de fagarasa176 »

Pentru ca nu ai platit'o?
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

davidb107

#3 Mesaj de davidb107 »

Tot referitor la diferenta asta dintre rd 28< rd 27, diferenta asta reprezentand niste facturi la care furnizorul aplica TVA la incasare. Mentionez ca eu nu aplic acest sistem, am pus bifa, facturile le-am achitat in aceeasi zi numerar, iar in jurnal mi le-a dus corect la ref. 21-22 TVA exigibil.
Intrebarea este de ce apare diferenta asta in decont, iar suma negativa este diminuata implicit, adica imi da numai tva de le ref 6-7, trebuia sa modific ceva manual in decont?
Azi noapte mi-am ars creierii, azi nici nu mai pot gandi logic... :oops:

pinteae

#4 Mesaj de pinteae »

Rd 28< rd 27 atunci cand ai prelucrat documente pentru care nu beneficiezi de deducere integrala a TVA (de ex.: cheltuieli cu intretinerea si repararea auto pentru care beneficiezi de deducere limitata). In ecranul de intrari, in zona a doua de lucru (cea de jus), ai selectat optiunea "I" sau "N50" in coloana "Nedeductibil".

davidb107

#5 Mesaj de davidb107 »

Chiar asta era, am bifat la una dintre facturi, din greseala probabil, nedeductibil I, multumesc de ajutor! Eu m-am tot legat de tva, cand colo era alta problema.

fagarasa176

#6 Mesaj de fagarasa176 »

davidb107 scrie:Eu m-am tot legat de tva, cand colo era alta problema.
Ba era vorba si de tva
Pentru o verificare mai buna in fiecare luna la inchideri, la listarea jurnalelor de cumparari in partea dreapta pe mijloc in loc de "Toate facturile" alege "Nedeductibile integral" sau "nedeductibil 50%".
Daca ai astfel de facturi acestea o sa apara in partea de jos a jurnalului de cumparari.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

Scrie răspuns