L dec 300 saga editeaza rd 28 mai mic decit rd 27 diferenta vine din nota contabila.Mentionez faptul ca am gasit diferenta care vine de la o factura de combustibil pe care am generat-o la fel ca pe celelalte facturi,dar pe aceasta spune ca nu este exigibila de ce nu stiu,rog ajutor
multumesc mult
decont 300
- fagarasa176
Re: decont 300
Tot referitor la diferenta asta dintre rd 28< rd 27, diferenta asta reprezentand niste facturi la care furnizorul aplica TVA la incasare. Mentionez ca eu nu aplic acest sistem, am pus bifa, facturile le-am achitat in aceeasi zi numerar, iar in jurnal mi le-a dus corect la ref. 21-22 TVA exigibil.
Intrebarea este de ce apare diferenta asta in decont, iar suma negativa este diminuata implicit, adica imi da numai tva de le ref 6-7, trebuia sa modific ceva manual in decont?
Azi noapte mi-am ars creierii, azi nici nu mai pot gandi logic...
Intrebarea este de ce apare diferenta asta in decont, iar suma negativa este diminuata implicit, adica imi da numai tva de le ref 6-7, trebuia sa modific ceva manual in decont?
Azi noapte mi-am ars creierii, azi nici nu mai pot gandi logic...

Rd 28< rd 27 atunci cand ai prelucrat documente pentru care nu beneficiezi de deducere integrala a TVA (de ex.: cheltuieli cu intretinerea si repararea auto pentru care beneficiezi de deducere limitata). In ecranul de intrari, in zona a doua de lucru (cea de jus), ai selectat optiunea "I" sau "N50" in coloana "Nedeductibil".
Chiar asta era, am bifat la una dintre facturi, din greseala probabil, nedeductibil I, multumesc de ajutor! Eu m-am tot legat de tva, cand colo era alta problema.
- fagarasa176
Ba era vorba si de tvadavidb107 scrie:Eu m-am tot legat de tva, cand colo era alta problema.
Pentru o verificare mai buna in fiecare luna la inchideri, la listarea jurnalelor de cumparari in partea dreapta pe mijloc in loc de "Toate facturile" alege "Nedeductibile integral" sau "nedeductibil 50%".
Daca ai astfel de facturi acestea o sa apara in partea de jos a jurnalului de cumparari.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!