Buna ziua!
Am o inregistrare pe ct.167 la "intrari" si as dori sa adaug in ecranul "articole contabile" si valuta cu cursul respectiv si suma in euro. Pt asta am intrat pe modificare, dar programul ma avizeaza ca "nu puteti opera direct articole contabile cu tva neexigibila la plata sau incasare!". Doar in felul acesta am posibilitatea sa faca automat programul reevaluarea ct.167 la sfarsit de luna. Sau sa introduc factura de la leasing la "intrari valuta"? Am modificat la ciorna si nu vad sa am erori, am si platit factura prin banca si e totul ok. Pot ramane pe varianta de a introduce factura la"intrari"sau e mai corect sa o introduc la "intrari valuta"
Multumesc!
operare articole contabile cu tva la incasare
Re: operare articole contabile cu tva la incasare
Incearca astfel:
167=999 -x lei
167=999 x lei si y valuta
167=999 -x lei
167=999 x lei si y valuta
Am facut modificarea prin articole contabile, deoarece nu am alte erori, eu modificand la acea factura doar conturile 167 si 404. Am sunat si la SAGA si mi-au spus ca din moment ce nu modific la ct.de tva e doar o atentionare...Am sold in euro la ct.404, dar nu se reevalueaza la sfarsit de luna, asa ca il voi lasa asa...
Multumesc!
Multumesc!
Imposibil sa nu se reevalueze, daca este introdus in valuta (alta decat lei).
Totusi este posibil ca factura sa fie introdus la acelasi curs la care se face reevaluarea.
Totusi este posibil ca factura sa fie introdus la acelasi curs la care se face reevaluarea.
Nu se reevalua ct.167 pt. ca am introdus factura la "intrari" si nu la "intrari valuta". Nu aveam suma decat in lei, astfel ca a trebuit sa adaug valoarea in euro a sumei respective. Probabil ar fi mai simplu sa o introduc la intrari valuta, astfel nu va mai trebui sa intru lunar sa adaug in articole contabile si valoarea in euro...
Scuze, eu ma refeream la factura.
Procedeaza asa cum a mentionat echipa Saga, adica modifici articolul contabil din meniul "articole contabile".
Oricum ca sa iti faca reevaluarea din start suma pe 167 trebuie sa fie trecuta si in valuta.
Procedeaza asa cum a mentionat echipa Saga, adica modifici articolul contabil din meniul "articole contabile".
Oricum ca sa iti faca reevaluarea din start suma pe 167 trebuie sa fie trecuta si in valuta.
In regula, voi continua cu introducerea la intrari si evidenta in lei, apoi modific la ct.167 si ii voi pune si valoarea in euro, prin articole contabile. Evidenta o tin si extrabilantier si calculez diferente curs valutar cu pozitie separata, chiar la receptia facturii de rata leasing.
Multumesc!
Multumesc!
De ce extracontabil? Daca la fiecare inregistrare ai facut aceasta modificare programul va face reevaluarea.
Da, sunt convinsa ca programul va face reevaluarea, insa m-am gandit sa tin evidenta si extrabilantier (cu toate ca am inteles ca nu mai este obligatoriu) pt. o dubla verificare...
Multumesc!
Multumesc!