asociat unic, administrator cu CIM

ciobanum

asociat unic, administrator cu CIM

#1 Mesaj de ciobanum »

Buna ziua, am urmatoarea situatie: administrator unic in actul constitutiv a s.r.l. si asociat unic, studii 8 clase, in prezent nu are CIM. Poate fi angajat la societate cu CIM partial (cateva ore pe luna) pe postul, de ex, director soc.com., in conditiile in care srl mai are angajata o persoana pe acelasi post?
Multumesc

pinteae

Re: asociat unic, administrator cu CIM

#2 Mesaj de pinteae »

Poti sa faci angajarea, daca se justifica prin ceea ce face, de ce nu.

macoveig599

#3 Mesaj de macoveig599 »

Si eu am aceeasi situatie, asociat unic, administrator in Actul constitutv. Urmeaza sa ma angajez contabil cu 2 ore pe zi si din aceeasi data sa se angajeze si administratorul, dar m-am gandit la indemnizatie de administrator. In cazul acesta se poate angaja cu mai putin decat salariul minim pe economie? In cazul in care nu se poate angaja asa, se poate angaja pe post de director executiv cu 4 ore/zi?
Multumesc anticipat

pinteae

#4 Mesaj de pinteae »

Fiind un SRL (banuiesc), administratorul poate fi remunerat cu indemnizatie de administrare, daca in actul constitutiv este precizat acest lucru.
Daca in act nu este prevazuta indemnizatia, atunci poate fi angajat ca si conducator de intreprindere mica (patron) si poate beneficia de salariul minim brut pe tara, raportat la norma de lucru.
Eugen Pintea

Scrie răspuns