Buna ziua,
O firma cu 1 angajat si o persoana cu contract suspendat pentru concediu ingrijire copil poate suspenda activitatea?
Am fost la ANAF si mi-au spus ca nu se poate, ca trebuie depusa declaratia 112 in continuare. Eu nu vreau sa obtin
regim derogatoriu, vreau suspendare doar la Registrul Comertului. Pot ramane in continuare si cu angajatul sau doar
cu persoana in concediu ingrijire copil?
Multumesc frumos,
concediu ingrijire copil firma suspendata
-
Re: concediu ingrijire copil firma suspendata
Trebuie incetat contractul pentru salariatul activ. Vei ramane doar cu cel suspendat.
Eugen Pintea
-
Salariatul activ este contabilul care in fiecare luna in care firma va fi suspendata, va transmite D112, va contabiliza extrasele de banca, va intocmi bilantul contabil, daca ii inchei contractul, cu ce drept mai face toate aceste activitati?
Multumesc frumos,
Multumesc frumos,
Argumentele tale sunt ok, din punctul meu de vedere. Dar este ok sa mentii un contract in vigoare, pe perioada in care este suspendata activitatea firmei (pana la 3 ani)?
Pentru ca eu, din lecturarea Codului muncii, am dedus ca nu pot sa-i fac suspendare de CIM, decat daca ii platesc un venit de 75% din venitul brut salarial, pe perioada intreruperii temporare a activitatii.
Iata o speta interesanta!
Suspendarea activitatii prin ORC poate fi considerata o intrerupere temporata a activitatii, din perspectiva codului?
Pentru ca eu, din lecturarea Codului muncii, am dedus ca nu pot sa-i fac suspendare de CIM, decat daca ii platesc un venit de 75% din venitul brut salarial, pe perioada intreruperii temporare a activitatii.
Iata o speta interesanta!
Suspendarea activitatii prin ORC poate fi considerata o intrerupere temporata a activitatii, din perspectiva codului?
Eugen Pintea