nelamurire
nelamurire
Buna seara,
Am si eu o nelamurire.Avem un magazin en detail si as vrea sa stiu daca este corect sa eliberam factura cu chitanta pentru cine doreste factura, bon fiscal pentru cine doreste doar atat si factura la bon fiscal.Am citit in lege si acolo zice ca trebuie sa eliberam obligatoriu bon fiscal pentru orice operatiune efectuata.
Multumesc
Am si eu o nelamurire.Avem un magazin en detail si as vrea sa stiu daca este corect sa eliberam factura cu chitanta pentru cine doreste factura, bon fiscal pentru cine doreste doar atat si factura la bon fiscal.Am citit in lege si acolo zice ca trebuie sa eliberam obligatoriu bon fiscal pentru orice operatiune efectuata.
Multumesc
persoane juridice:
-trebuie sa eliberam obligatoriu factura si bon fiscal pentru orice operatiune efectuata in aceeasi zi iar chitanta daca a achitat in alta data mai tarziu.
persoane fizice:
-trebuie sa eliberam obligatoriu bon fiscal pentru orice operatiune efectuata in aceeasi zi iar chitanta daca a achitat in alta data mai tarziu iar factura se elibereaza (la produse cu garantie sau la cerere).
-trebuie sa eliberam obligatoriu factura si bon fiscal pentru orice operatiune efectuata in aceeasi zi iar chitanta daca a achitat in alta data mai tarziu.
persoane fizice:
-trebuie sa eliberam obligatoriu bon fiscal pentru orice operatiune efectuata in aceeasi zi iar chitanta daca a achitat in alta data mai tarziu iar factura se elibereaza (la produse cu garantie sau la cerere).
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
- munteanud411
Pai bonul fiscal emis de aparatele electronice de marcat fiscalizate, inlocuieste chitanta, iar pentru cine doreste factura se poate scrie pe factura: Achitat cu bonul fiscal nr. ..... din data de ....., deoarece bunurile figureaza deja atat cantitativ cat si valoric pe bonul fiscal. Evident totalul facturii emise sa coincida ca valore cu totalul bonului, iar total tva de pe factura cu total tva de pe bon fiscal.
-
am si eu o nelamurire si totodata problema.
cu 01.12.2007 firma a devenit platitoare de tva prin depasirea plafonului,am trecut in configurare societati cotele de tva,a ramas bifat evaluare marfuri la pret de vanzare pe gestiuni distincte,toate operatiile lunii decembrie le-am facut cu tva,iar descarcarea de gestiune o face fara tva.
unde gresesc.multumesc mult.
cu 01.12.2007 firma a devenit platitoare de tva prin depasirea plafonului,am trecut in configurare societati cotele de tva,a ramas bifat evaluare marfuri la pret de vanzare pe gestiuni distincte,toate operatiile lunii decembrie le-am facut cu tva,iar descarcarea de gestiune o face fara tva.
unde gresesc.multumesc mult.
Ultima oară modificat Sâm Feb 02, 2008 10:44 pm de către tabacariue, modificat 1 dată în total.
Exista o prevedere legala care sa te oblige sa emiti obligatoriu bon fiscal pentru achitarea unei facturi intocmite unei persoane fizice ?
Sincer mie mi-ar conveni sa emit chitanta pe care la sfarsitul zilei sa o adaug la valoarea zetului,altfel trebuie sa tin cont la inregitrarea facturilor cate au fost achitate cu bf si cate cu chitanta .
Daca cunoasteti un text de lege ,va rog posati.
Sincer mie mi-ar conveni sa emit chitanta pe care la sfarsitul zilei sa o adaug la valoarea zetului,altfel trebuie sa tin cont la inregitrarea facturilor cate au fost achitate cu bf si cate cu chitanta .
Legea 64/2002 ; OUG nr. 28/1999 dupa cate imi amintesc si o cautare pe forum ca asta sigur imi amintesc ca sa mai discutatiancuv98 scrie:Exista o prevedere legala care sa te oblige sa emiti obligatoriu bon fiscal pentru achitarea unei facturi intocmite unei persoane fizice ?
(......)

"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius