Bună seara,
Am o speță interesantă: un client are două puncte de lucru. Pe fiecare conduce contabilitate primară în SAGA cu analitice să zicem
punctul A de la 200-299 în București
punctul B de la 500-599 în Timișoara
și ar trebui importate în calculatorul de la Cluj unde să se combine datele și să se genereze declarațiile fiscale și închiderea de lună.
Cum procedăm cu așa ceva?
Import bază de date
Re: Import bază de date
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
omul a intrebat de import de date nu de retea VPN.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

Dacă sfatul meu e greşit, atunci, scuze...
Ultima oară modificat Dum Noi 22, 2015 10:56 pm de către ferenta, modificat 1 dată în total.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Utilizati importul din arhiva la sediul principal Cluj. Va asigurati ca aveti aceeasi versiune de Saga la toate punctele de lucru.floranm scrie:Bună seara,
Am o speță interesantă: un client are două puncte de lucru. Pe fiecare conduce contabilitate primară în SAGA cu analitice să zicem
punctul A de la 200-299 în București
punctul B de la 500-599 în Timișoara
și ar trebui importate în calculatorul de la Cluj unde să se combine datele și să se genereze declarațiile fiscale și închiderea de lună.
Cum procedăm cu așa ceva?
1. la punctul A si B, se face salvarea BD
Pe calculatorul sursa trebuie salvata baza de date - Administrare >> IntretinereBD >> cu salvarea datelor si in alta locatie >> desktop (pentru a gasi mai usor arhiva salvata) >> start.; va fi generata o arhiva cu extensia .zip;
2. de la punctul A si B se transmite pe email aceasta arhiva la Cluj.
3.Pe calculatorul destinatie la Cluj, Faceti oSALVARE BD(prima data) apoi accesati meniul Diverse >> Import date, ADAUGATI -- alegeti arhiva pct A, completati intervalul de import -->> Verificare in partea dreapta selectati ceea ce doriti sa importati - aveti 5 butoane in partea dreapta; si validati importul. De obicei se lasa toate bifate.
3A. repetati punctul 3 pt a doua arhiva de la punctul de lucru B.
Asa veti avea toate datele centralizate la Cluj.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)