Buna seara
Va rog sa ma ajutati , eventual cu o solutie pentru situatia mea
Am o licenta Saga c - modulele contabilitate si stocuri pe laptopul personal, pe care conduc evidenta contabila la mai multe firme
Am intentia sa colaborez cu inca o societate comerciala dar in felul urmator : administratorul societatii in cauza as vrea sa introduca borderourile de achizitie de la persoane fizice (achizitie fructe de padure) care sunt un numar destul de mare (in jur de 600 / luna) pe laptopul sau (firma noua, nu are program de contabilitate de nici un fel) urmand ca apoi sa le transferam (copiem) cumva pe laptopul meu unde sa conduc restul contabilitatii. Ma intereseaza daca exista o astfel de solutie tehnica la prog. Saga (daca da - care este), fara a fi in retea, si va rog sa imi specificati pasii de urmat in acest sens.
Este posibil un astfel de mod de lucru (copiere partiala a unei baze de date a unei firme) fara a afecta contabilitatea celorlalte societati comerciale a caror evidenta contabila o conduc ?
Va multumesc
copiere intrari de pe un calculator pe altul
Re: copiere intrari de pe un calculator pe altul
Există o astfel de posibilitate, dar trebuie ținut seama de anumite chestiuni:
Pe calculatorul firmei trebuie instalat SAGA și acolo să se culeagă date
1. se poate face import din fișiere DBF exportate de SAGA - exportul se face din Diverse - Export, iar importul în Diverse - import - import din fișiere
- în acest caz pe calculatorul firmei trebuie creați furnizorii cu același cod pe care îl au pe calculatorul în care se vor importa
- plățile operate pe calculatorul firmei trebuie exportate distinct și re-asociate după import pe calculatorul pe care este contabilitatea
2. se poate face import din arhivă creată de SAGA. în acest caz pe PC-ul de la firmă se face o salvare din Administrare - Întreținere BD și arhiva rezultată se poate importa în contabilitate
- versiunea de program cu care se realizează salvarea trebuie să fie identică cu cea în care se importă
- importul se face în Diverse - import - import din arhivă
- codul fiscal al furnizorilor creați la firmă trebuie să fie identic cu cel al furnizorilor creați deja la contabilitate
- plățile operate la firmă vor trebui reasociate imediat după import
În ambele situații pentru o perioadă ce s-a importat date la contabilitate nu se vor mai introduce date la firmă. Orice date introduse la firmă pentru o perioadă deja importată nu se vor re-importa.
Mai există o variantă de lucru:
Cumpărarea unei licențe la firmă și instalarea acolo a programului. Restaurarea bazei de date de la contabil pe PC-ul firmei.
Conversia bazei de date în sistem client-server - server fiind la firmă și crearea unei conexiuni de tip VPN de la contabil la firmă. Firma va culege date normal pe PC-ul ei, iar contabilul va culege date pe al lui dar datele culese de contabil se vor vedea la firmă instant și invers. Practic va exista o singură bază de date.
În acest caz:
- este necesară o conexiune bună la internet pentru ambele părți - firmă și contabil
- la firmă să existe o adresă de ip fixă
- pe PC-ul firmei să existe un antivirus bun, activ și cu actualizări la zi
- să existe o politică de salvare a datelor zilnic, la firmă, inclusiv cu salvarea pe medii externe nu doar pe PC-ul propriu
Pe calculatorul firmei trebuie instalat SAGA și acolo să se culeagă date
1. se poate face import din fișiere DBF exportate de SAGA - exportul se face din Diverse - Export, iar importul în Diverse - import - import din fișiere
- în acest caz pe calculatorul firmei trebuie creați furnizorii cu același cod pe care îl au pe calculatorul în care se vor importa
- plățile operate pe calculatorul firmei trebuie exportate distinct și re-asociate după import pe calculatorul pe care este contabilitatea
2. se poate face import din arhivă creată de SAGA. în acest caz pe PC-ul de la firmă se face o salvare din Administrare - Întreținere BD și arhiva rezultată se poate importa în contabilitate
- versiunea de program cu care se realizează salvarea trebuie să fie identică cu cea în care se importă
- importul se face în Diverse - import - import din arhivă
- codul fiscal al furnizorilor creați la firmă trebuie să fie identic cu cel al furnizorilor creați deja la contabilitate
- plățile operate la firmă vor trebui reasociate imediat după import
În ambele situații pentru o perioadă ce s-a importat date la contabilitate nu se vor mai introduce date la firmă. Orice date introduse la firmă pentru o perioadă deja importată nu se vor re-importa.
Mai există o variantă de lucru:
Cumpărarea unei licențe la firmă și instalarea acolo a programului. Restaurarea bazei de date de la contabil pe PC-ul firmei.
Conversia bazei de date în sistem client-server - server fiind la firmă și crearea unei conexiuni de tip VPN de la contabil la firmă. Firma va culege date normal pe PC-ul ei, iar contabilul va culege date pe al lui dar datele culese de contabil se vor vedea la firmă instant și invers. Practic va exista o singură bază de date.
În acest caz:
- este necesară o conexiune bună la internet pentru ambele părți - firmă și contabil
- la firmă să existe o adresă de ip fixă
- pe PC-ul firmei să existe un antivirus bun, activ și cu actualizări la zi
- să existe o politică de salvare a datelor zilnic, la firmă, inclusiv cu salvarea pe medii externe nu doar pe PC-ul propriu
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.