rog un sfat,\
firma platitoare de tva vinde Marfa(material de constructii) unei firme din Elvetia ce intentioneaza sa-si deschida punct de lucru in Romania.
Marfa nu paraseste teritoriu Romaniei.
la facturare colectez tva normal. mai intocmesc declaratia 390 ?
vanzare marfa firma Elvetia
Re: vanzare marfa firma Elvetia
E livrare normală. Nu se declară în D390. Și dacă ați fi livrat în Elveția nu era D390. Era export, Elveția nefiind membră UE.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Buna ziua. Firma platitoare de TVA, obiect de activitate principal transport marfa. Activitatea se desfasoara in Suedia si se factureaza catre clientul din Suedia.
S-a autorizat cod CAEN pentru vanzare de piese de schimb, iar administratorul roman ia marfa din Romania si vrea sa o vanda la clientul din Suedia.
Intrebare: marfa se factureaza cu TVA, normal ca si o factura interna sau se factureaza la fel ca si factura de transport, fara TVA?
Multumesc!
S-a autorizat cod CAEN pentru vanzare de piese de schimb, iar administratorul roman ia marfa din Romania si vrea sa o vanda la clientul din Suedia.
Intrebare: marfa se factureaza cu TVA, normal ca si o factura interna sau se factureaza la fel ca si factura de transport, fara TVA?
Multumesc!
Fără TVA, dar este necesar să facă dovada transportului în Suedia. Cu CMR și orice alte documente care să-l ajute să demonstreze că marfa a fost transportată din România în Suedia.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Multumesc. Atunci ma voi incarca cu TVA de recuperat la fiecare achizitie...?
Pe teritoriul RO nu are activitate.
Pe teritoriul RO nu are activitate.