Achizitionare auto din UE

stanilaa51

Achizitionare auto din UE

#1 Mesaj de stanilaa51 »

Am achizitionat un autoturism din germania in cursul lunii Decembrie.
Intrucat plata a fost facuta in valuta si in numerar am introdus operatiunea in Intrari-Valuta.
Acum incercand sa introduc mijlocul fix pentru a ii calcula amortizarea , cand introduc numarul de factura mi se spune ca e invalid.
Imi puteti spune unde gresesc si cum se poate efectua operatia ?

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Nu greşeşti. Nu e o eroare ci o atenţionare. Ignoră atenţionarea şi treci mai departe.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

stanilaa51

#3 Mesaj de stanilaa51 »

asa am facut , dar speram ca o leaga cumva MF de factura si de furnizor si asa mai departe

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

-partea de intrari sau intrari valuta nu este "legata" de partea de imobilizari. Fiecare merge separat.
Ce se introduce aici si se face receptie se genereaza note si se duc in contabilitate dupa validarea documentului.

La partea de imobilizari se introduce mijlocul fix pentru a avea evidenta mijloacelor fixe si a se calcula amortizarea lunara care se inregistreza automat la inchiderea lunii in contabilitate.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

opreac660

#5 Mesaj de opreac660 »

Am si eu o problema legata de inregistrarea achizitiei unui mijloc fix din UE:nota generata de program dupa ce fac inregistrarea in intrari valuta este 213=401 in loc de 404
Ce nu fac bine?

tomac

#6 Mesaj de tomac »

La crearea unui furnizor, programul propune implicit la cont analitic un analitic de forma 401.AAAA unde AAAA = codul furnizorului.
Dacă vrei să-i creezi analitic la 404, tot ceea ce ai de făcut e să modifici contul analitic din 401.AAAA în 404.AAAA
Pentru a rezolva, modifică acum în Furnizori, şterge intrarea şi reintrodu-o apoi valideaz-o
Citiţi şi în help explicaţiile de la nomenclatoare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

opreac660

#7 Mesaj de opreac660 »

Multumesc tomac.Ai dreptate ,trebuia sa citesc in help explicatiile la nomenclatoare.

balaital

Re: Achizitionare auto din UE

#8 Mesaj de balaital »

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:am cumparat un autoturism (Smart)din Germania de la o persoana fizica,pe baza de contract vanzare-cumparare.Cum fac inregistrarea in contabilitate?vreau sa platesc prin casa in lei(transform euro la cursul zilei)

cernatv

#9 Mesaj de cernatv »

2133=462
542=5311
462=542
Banuiesc ca auto l-ai si platit, odata cu incheierea contractului, in Germania, si nu o sa-l platesti in viitor (cam asa reiese din formularea "vreau sa platesc prin casa in lei", dar nu cred ca e corespunzatoare realitatii.)

balaital

#10 Mesaj de balaital »

L-am platit la data contractului.Dar 2133=401,401=5311,ar fi corect?mi-ar fi mai usor.multumesc

cernatv

#11 Mesaj de cernatv »

E mijloc fix, banuiesc, ar trebui 404 (nu 401), dar e de la persoana fizica. Mai degraba 462. Si mergi prin avans, nimeni nu te crede ca ai dus casieria in Germania.

nasteaf

#12 Mesaj de nasteaf »

Oricum mai trebuie achitata la Finante taxa de emisii poluanti care face parte din pretul de achizitie.
De la Finante i se elibereaza o adeverinta ca nu datoreaza TVA-nefiind masina noua-, adeverinta necesara in vederea inmatricularii.

Scrie răspuns