Cifra de afaceri

andreis491

Cifra de afaceri

#1 Mesaj de andreis491 »

Avem CA pt plafon de scutire la TVA, CA pt. TVA lunar/trimestrial, CA pt. TVA la incasare, CA Micro, curs BNR la data aderarii, curs BNR anul precedent etc... o iau razna...
Pt. D094 care este calculul CA? ART. 156^1 din CF care face referire la aceasta declaratie spune ca "...cifră de afaceri din operaţiuni taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere şi/sau neimpozabile în România conform art. 132 şi 133, dar care dau drept de deducere conform art. 145 alin. (2) lit. b), care nu a depăşit plafonul de 100.000 euro"
Am o firma care a efectuat in anul 2012 servicii intracomunitare si catre tari non-UE.
In opinia mea, valoarea acestor facturi ar trebui inclusa in D094 si programul SAGA luna trecuta cand am generat aceasta declaratie imi prelua inclusiv aceste sume.
Acum, cand am intrat sa generez D392, vad ca CA calculata pt 094 nu mai contine facturile externe.
Este cumva din cauza actualizarii versiunii si pt a se prelua corect in D392 ?

tomac

Re: Cifra de afaceri

#2 Mesaj de tomac »

Cifra de afaceri trebuie să fie aceiași în 094 cu cea din 392. Doar că 392 va conține exclusiv livrări și achiziții, către/de la parteneri din țară, cel puțin așa se înțelege din art.156^3, pentru că acolo se spune livrări către persoane înregistrate conform art.153 CF sau persoane neînregistrate conform aceluiași articol. Articolul 153 se referă exclusiv la persoane române sau reprezentanțe înregistrate fiscal în RO. Iar la finanțe adună cele două cifre de la livrări și se așteaptă să dea suma de la cifra de afaceri ceea ce e imposibil dacă există livrări către parteneri externi scutite cu drept de deducere.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

szaszm519

#3 Mesaj de szaszm519 »

deci .....ce facem ?? am aceasi situatie ...d094 nu recunoaste acum , dupa actualizare livrarea/prestarea de servicii intracomunitare ; la fel si d 392- numai cifra de afaceri din tara .
si daca avem cifra de afaceri peste 100.000 mai trebuie sa declaram aceste 2 declaratii ???
astept pareri , multumesc

stefi

#4 Mesaj de stefi »

szaszm519 scrie:deci .....ce facem ?? am aceasi situatie ...d094 nu recunoaste acum , dupa actualizare livrarea/prestarea de servicii intracomunitare ; la fel si d 392- numai cifra de afaceri din tara .
si daca avem cifra de afaceri peste 100.000 mai trebuie sa declaram aceste 2 declaratii ???
astept pareri , multumesc
Buna seara!
Am aceeasi situatie in prezent, in D392 imi apare CA doar pt. facturile emise in ecranul iesiri. Mai am facturi operate in ecranul iesiri valuta si de prestari servicii catre firme din UE cu tva 0. Care este de fapt CA reala pt. D392? In total am peste 300.000lei, toate serviciile facturate atat in tara cat si in UE, iar cele din interiorul tarii de 100.000lei.

Am mai gasit pe internet explicatii"Cifra de afaceri pentru Formularul 392

Cifra de afaceri este formată din totalitatea livrărilor din grupa 70 către plătitori de TVA și neplătitori de TVA, atât în interiorul țării cât și în afara țării.

Atenție! Dacă avem livrări și la extern Cifra de afaceri nu va fi egală cu suma livrărilor apărute în casuțele din declarația 392 de la grupa Livrări către plătitori de TVA, plus Livrări către neplătitori de TVA."

Problema e ca in unele locuri se spune ca se declara doar ce este in interiorul tarii si in alte locuri se spune ca intra si livrarile pt. UE. Ma poate lamuri cineva, va rog?

Multumesc!

septimiuv

#5 Mesaj de septimiuv »

Vezi în Codul Fiscal și în ordinul care reglementează 392.

stefi

#6 Mesaj de stefi »

Am citit informatiile din D392 si inteleg ca trebuie declarate doar serviciile prestate in Romania, doar ca in anul 2014 societatea a avut un total de 235.000 lei servicii facturate atat in interiorul tarii cat si in afara tarii, cu tva zero si in anul 2015 vechea contabila nu a depus D392A pt. anul 2014, desi deduc ca trebuia, fiindca CA din interiorul tarii a fost mai mica de 220.000lei.
Sper sa mai primesc lamuriri...

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Mai citește odată codul fiscal.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

stefi

#8 Mesaj de stefi »

M-am lamurit acum. Am CA mai mare de 220.000lei d.p.d.v. al TVA (cu tot cu livrari externe) deci nu trebuie sa depun D392, insa in D392 se declara doar livrarile, achizitiile catre/din Romania.

Scrie răspuns