sunt o firma neplatitoare de tva care a depasit plafonul de 220000 in septembrie 2015,am depus 010 in oct.dar 088 l-au respins de 2 ori si nu a fost depus .
In aceasta situatie colectez tva pt perioada oct-dec , depun decl 311 si platesc sau astept pana se primeste 088 ?(mentionez ca firma apare neplatitoare tva )
Va rog mult sa ma ajutati !
depasire plafon tva
Re: depasire plafon tva
Colectarea TVA se face numai in cazul in care vi s-a anulat codul de TVA.
Nu ati fost platitor de TVA deci nu aveti ce sa depuneti.
Nu ati fost platitor de TVA deci nu aveti ce sa depuneti.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
La depasire plafon tva se devine platitor cu 1 a lunii urmatoare depunerii documentelor. Depunerea declaratiei 088 se poate face odata cu depunerea 010 pt depasire plafon sau ulterior. Firma ramane platitoare pana la solutionarea decl 088. In urma analizei 088 firma ramane platitoare de tva sau poate fi scoasa din platitor de tva si in acest caz se va depune 311. Nu am inteles de ce a fost respins si nu s-a depus 088? Daca firma apare ca neplatitoare tva atunci inseamna ca 010 nu a fost prelucrat la finante.
-
de abia in februarie s-a primit 088 si s-a primit cod de tva la 01 martie si s-a anulat tot la 1martie ... eu am colectat tva in perioada nov-feb declarat prin 311 ...intrebarea mea este ...in contabilitate folosesc conturile de tva sau 446 ? trebuie sa fac bilantul si nu stiu daca e corect sa apara la tva colectat contul 4427 ?
sunt in situatia depasirii plafonului de 220000 lei cu 5000 lei, din neatentie. mi s-a cerut depunerea declaratiei de inscriere la tva. intrebarea mea este pot solicita iesirea de la tva? intrucat firma mea este de prestari servicii si cheltuielile sunt mici pentru deducere:(