inchidere an

Chestiuni specifice programului SAGA PS
farcam

inchidere an

#1 Mesaj de farcam »

Am un pfa platitor de TVA, incepand din 01.03.2015 sumele din RJIP se duc cu tot cu TVA conform O.170/2015, dar inchiderea de an 2015 la venituri si cheltuieli e fara TVA, e ok? Iar in 094 la cifra de afaceri imi aduna si depunerea de numerar(aportul) din banca chear daca eu cand am creat am trecut ca si venit neimpozabil? multumesc de ajutor.

balazse

Re: inchidere an

#2 Mesaj de balazse »

1. Este corect ca la inchidere de luna sa iti apara fara TVA, deoarece TVA-ul nu este nici venit si nici cheltuiala.
2. Creaza un nou tip de operatie asa cum este "008 - decontari" (ex: "009 - ridicare/retragere de numerar") unde pui bifa la "preluat in RJIP" si corecteaza la toate inregistrarile pe acest nou tip, deoarece aceste miscari nu reprezinta venituri.

farcam

#3 Mesaj de farcam »

multumesc pt raspuns, dar eu aveam deja creat depunere numerar, bifa pt a preluat in registru jurnal incasari-plati, si ca venit neimpozabil.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Nu mai alegeți venit sau cheltuială la operațiuni care sunt decontări. Sau la credite. Pe coloana aia din tip operații nu e nevoie să alegi ceva decât dacă e nevoie.
E încă o dovadă că nu vă obișnui cu ideea că una e evidența contabilă și alta e evidența fiscală.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns