Sugestie evidenta CEC

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
iacobc02

Sugestie evidenta CEC

#1 Mesaj de iacobc02 »

Buna ziua,

din discutii cu diversi utilizatori al programului s-a ajuns la un moment dat la cerinta de a tine si evidenta CEC-urilor emise si/sau de incasat. Nu stiu daca e posibil de introdus acest lucru in program, dar poate ar fi o sugestie buna de a asocia facturilor de intrare/iesire si un camp care sa contina datele de identificare a unui CEC, sau poate o alta modalitate de a
tine evidenta acestor CEC-uri. Ce parere aveti?

zaricia

#2 Mesaj de zaricia »

subscriu la cele scrise mai sus, este o idee f. buna, daca s-ar putea realiza....

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Inventam o noua contabilitate?
Cecurile primite pentru vanzarea catre clienti stiu ca se trec in 413
413 = 4111.xxxx. Nu-mi spuneti fetelor ca nu stiati?! Si ca incasarea CEC-urilor se face 512X = 413.
La fel si la furnizor, parca era 403. 401 = 403, etc
Feeeeeeeteeeeeeeeeeeeelooooooooor?!?
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Paturcai, ce este eronat în această sugestie? Nicăieri nu s-a pus problema unor articole contabile în sugestia persoanei ce a deschis acest topic.
De ce ar trebui să mai studieze? Ce legatura are mesajul lor cu raspunsul tau? Ca eu unul nu pricep.
Ce legatura are evidenta CEC primite/emise, de incasat/de plata, etc. cu modul de inregistrare?
Si inca ceva, prin planul de conturi nu exista numai 512x ci mai exista si 5112, 5113.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Raspunsul era la obiect dar nu spunea esentialul: nu cred ca un avertisment ori de care ar fi el (sonor sau scris) ar rezolva problema unor cecuri depuse de care sa uitam. Asta inseamna ca SAGA o sa se transforme intr-o agenda, un memo, ceva de genul asta. Era vorba doar ca cecurile primite sau date se pot evidentia in contul 403/413. Nu am dorit sa scot in evidenta ca nu stiau inregistrarile contabile, iar daca acest lucru s-a intamplat cer scuze. Doaream - asa cum si tu de multe ori scriai - sa atrag atentia ca pot fi lucruri mult mai importante ca sugestii ce sa contina SAGA decat motanasi si iepurasi care sa ma anunte ca am un cec in circuit. Atat am vrut sa scriu: contul 403/413 rezolva problemele. Si daca tot se vrea o evidenta a cecurilor din circuit se pot dezvolta elegant analitice. E ceva rau in chestia asta? Nu cred.

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Ai avea dreptate dacă s-ar fi solicitat aşa ceva. Eu înţeleg însă, şi asta pentru că am mai văzut astfel de sugestii postate pe forum, că de fapt se doreşte un modul în care să pot introduce orice efect comercial primit/emis, care să-mi permită urmărirea lui şi pentru a putea avea o situaţie a BO sau CEC scadente pe termene, a celor avalizate, girate, etc. nu neapărat un modul ce să mă avertizeze. Un astfel de modul este extrem de util managerilor cu preponderenţă mai ales pe partea de stocuri. Un contabil, aşa cum spui poate înregistra aceste sume prin conturile specifice şi se va descurca cu ele, dar trebuie să înţelegi că acest program nu este numai pentru contabili.
Pe acest forum, sau printre utilizatorii acestui soft sunt şi oameni cu profesii diferite de cea de economist sau contabili. Aceştia au interesul ca informaţia ce li se prezintă să fie prezentată într-un format simplu, inteligibil pentru ei şi cu oarece informaţii suplimentare faţă de o fişă de cont.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

paturcai

#7 Mesaj de paturcai »

Si daca girez cecul si-l dau mai departe mai fac o alta coloana?!
Este exact ca si cu propunerea de a avea un contract de munca standard in SAGA. Minim-minimorum. Asa cum a aparut el in Lege. Sau mai nou o adeverinta de salariat care sa dovedeasca ca firma ti-a platit asigurarile de sanatate asa cum a aparut ea in 04.12.2007. Ori o simpla adeverinta de salariat pentru scoala, gradinita, asociatie de propritari/locatari, ma rog acolo ceva. Sau, sau, sau....
Este ca in faza cu panseluta care avea pistilul stramb - pe care nu-l observa nimeni privindu-i petalele - dar de care ea se simtea rusinata.
Sigur ca ne dorim ca sa fie cat mai multe in SAGA, dar...

danilevicis

#8 Mesaj de danilevicis »

din partea mea, as dori ca saga sa puna cati mai multi motanasi si floricele, asa ar fi viata mai frumoasa. uneori am atatea de rezolvat, incat chiar ar fi de folos, un program saga care sa fie si memo, sa imi "dea in cap" cand uit ca am un cec in circuit...sau altele....
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

septimiuv

#9 Mesaj de septimiuv »

si sa ne anunte programul cand nu mai avem oo si lapte in frigider... hai sa fim seriosi fetelor :lol:

ilicio895

#10 Mesaj de ilicio895 »

Cred ca sunt multe alte lucruri mai urgente decat CEC-urile, cel putin in aceasta perioada, insa....sugestia nu e chiar rea, si era doar sub forma de propunere.
Fiecare am dori sa ne facem viata cat mai comoda si mai usoaraastfel incat sa fim intelegatori cu colegii nostrii pentru a fi si ei la randul lor ingaduitori cu solicitarile si necesitatile noastre.
Ultima oară modificat Mie Ian 30, 2008 12:01 pm de către ilicio895, modificat 1 dată în total.
Corecteaza-ma daca gresesc, dar nu cumva linia dintre normalitate si nebunie devine tot mai subtire?

paturcai

#11 Mesaj de paturcai »

Sigur ca ne dorim multe, foarte multe si nu cred ca aici este locul sa ne simtim ofensati. Danilevicis are partial dreptate ca si Septimiuv: sa ne bata la cap SAGA dom'le (macar de data asta sa scriu asa cum simt: dom'le) ca din toate programele pe care le folosim asta a ramas singurul care nu are motanasi. Eu zic sa incepem un topic nou: Ce motanasi preferati in SAGA. Nu va suparati dragi colegi de breasla pe mine. Nu vreau sa transpara din vorbe ceva rautati in ceea ce ma priveste. Chiar nu am rautati dar... pentru toate femeile din mine DORESC MOTANASI IN SAGA.

zaricia

#12 Mesaj de zaricia »

Imi mentin parerea ca o situatie a scadentelor la BO ar fi ok, cat si a cecurilor depuse la incasare. Cand depui zilnic la banca 10-15 BO pentru tot atatia clienti si cu scadente diferite, cred ca ar fi buna o situatie a acestora, pe acelasi sistem ca in cazul scadentelor de plata ptr furnizori si de incasare ptr clienti.
In alta ordine de idei, inregistrari contabile mai stim, cat despre Euforia....

paturcai

#13 Mesaj de paturcai »

Sunt de acord si eu (sic!) M-ati convins/invins!
Da! Sa existe o astfel de chestiune!
Acum poate veniti si cu lamuriri unde si cum trebuie sa miaune SAGA. Pe unde sa ne avertizeze el mititelul ca avem cecuri in circuit?! Sa nu se mai deschida?! Sa puna un stegulet? Unde, unde, unde.....
Am intrebat la EUFORIA...
Mi-au spus:
O sa mai treaca pe aici.
Ne pare cunoscuta.
Motanasul-de-serviciu

ungureanug265

#14 Mesaj de ungureanug265 »

Ar fi bine daca , odata introduse in calculator aceste instrumente de plata corespunzator facturilor clientilor, in momentul ajungerii la scadenta, sa se opereze automat. concret:

s-a primit azi instrumentul de plata care e scadent la 17.04.2008
-se introduce pe analiticul clientului (efecte de incasat.xxxx) marcandu-se in ecranul de facturi pe cele corespunzatoare sumei.

-in momentul ajungerii la scadenta...programul va opera automat in 5121.xxx cf datelor introduse in 5113.xxx, eventual cu un mesaj de instiintare

Nu sunt contabil si imi cer scuze daca m-am exprimat in termeni nu chiar contabili, dar daca intelegeti ideea cred ca ar fi o solutie de usurare a muncii

herganiec

#15 Mesaj de herganiec »

am văzut chestia aceasta la alte programe(Socrate, Navision,) şi chiar e bună.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

Scrie răspuns