legea contabilitatii modificata

mogaa

legea contabilitatii modificata

#1 Mesaj de mogaa »

O :oops: firma care nu mai are activitate de ani buni,a avut candva si acum trebuie sa depuna bilant nonstop si aceasta are nevoie de contabil angajat,alta are o masa in piata cu un salariat si aceasta are nevoie de contabil angajat si bilant certificat?Sunt total in ceata daca puteti sa ma lamuriti ar fi foarte bine . Va multumesc anticipat.

serbanm815

#2 Mesaj de serbanm815 »

nu-i nevoie de contabil angajat , poti face contract de prestari servicii cu un expert contabil sau firma de expertiza (membra ceccar )care sa semneze balanta si bilantul .
daca contabilul are studii super. poti face contr.de munca cu 1 ora

mogaa

#3 Mesaj de mogaa »

La firma cu masuta da,dar prima nu mai functioneaza de mult s-a renuntat la ea deoarece persoana nu se mai ocupa si nici nu o desfiinteaza,vrea sa ramana la mostenitori,deci daca m-am facut inteleasa,prima societate a avut 2 luni activitate in 1999 si atat si cum bine stiti trebuie bilant obligatoriu la aceasta ma refeream daca trebuie semnat de contabil cu studii superioare,saumarog,cum spune legea,el nu mai are venituri de nici un fel.Multumesc si nu va suparati ca insist poate ne aude cineva si pentru asemenea societatiu apare ceva ca nu mi se pare corect.

serbanm815

#4 Mesaj de serbanm815 »

cel mai bine era s-o lichideze....chiar daca n-are activitate bilantul tot trebuie sa-l depuna, si pentru o stampila de expert nu cred ca o sa fie o suma f.mare, pana in 50 lei ,dar e preferabil sa dai 50 lei o data pe an decat o amenda de 500.
si ar mai fi o solutie: nu depui bilantul la reg.comertului 3 ani si te lichideaza ei ( dar la finante trebuie) : in statutul societatilor scrie ca activitatea nu poate fi intrerupta mai mult de 3 ani consecutivi ....nu cumva a fost radiata din oficiu? ar trebui sa verifici pe net sau la r.c.

mogaa

#5 Mesaj de mogaa »

Va multumesc foarte mult. :lol:

csedoa

#6 Mesaj de csedoa »

Daca firma nu are deloc activitate si ai verificat sa nu fie radiata la finante poti depune numai o declaratie pe propria raspundere ca firma nu a avut activitate care tine loc si de bilant semnata si stampilata de catre administrator.
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius

mogaa

#7 Mesaj de mogaa »

Am verificat si nu este radiata dar cei de la finante au spus ca este obligatoriu sa depun bilant chiar daca a avut o zi activitate adeverinta zic ei,ca trebuie depusa numai daca firma a fost infiintata si nu a avut nici o zi activitate.Nu vad rostul dar asteptam 1 ianuarie poate se mai modifica ceva,cand au facut legea nu s-au gandit la tote problemele. Eu va multumesc oricum pentru sfaturi.

csurulyal

#8 Mesaj de csurulyal »

Buna!

In jud Covasna stiti cat cer expertii pt semnarea sit fin anuale????
550 + tva chiar daca soc nu are activitate, si asta o cer de la membrii lor ctb autorizati care de asemenea cotizeaza bani grei la CECCAR . Acum nu mai constituie o problema ca nu esti membru, daca dai 750+tva iti semneaza bilantul. Altceva nimic nu mai conteaza decat sa platesti bani grei. De unde scot aceste tarife???

Cum este situatia in alte judete?

Judit

bolbai

#9 Mesaj de bolbai »

Situatia asta se poate rezolva cu contracte de munca pe o ora la fiecare societate :wink: .

nicolaem835

#10 Mesaj de nicolaem835 »

bolbai scrie:Situatia asta se poate rezolva cu contracte de munca pe o ora la fiecare societate :wink: .
Adica cum pe o ora contracte? O ora pe zi ?sau o ora pe saptamina?
Multumesc!

tomac

#11 Mesaj de tomac »

Pe zi, pe săptămână sau pe lună.
Nu mai există normă de muncă pentru contracte cu timp parțial de muncă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

iosiff

#12 Mesaj de iosiff »

Codul muncii nu mai impune un timp de lucru minim , asa ca puteti face contact de munca cu timp partial pe ce perioada doriti

bolbai

#13 Mesaj de bolbai »

Eu inca am emotii ca am sa intocmesc contracte de munca pe luna februarie si cei de la finante nu imi vor primi bilantul deoarece nu am avut salariati la 31.12.07.
Ioana B

septimiuv

#14 Mesaj de septimiuv »

sa o luam sistematic
e nevoie de o persoana pt intocmirea bilantului, intocmire care are loc pana la data de 31.05.2008,... deci nu cred ca poti face bilantul chiar la sfarsitul anului
or'cum... cine va opreste sa nu faceti contracte de prestarii servicii conform codului civil pt intocmirea bilantului?

bolbai

#15 Mesaj de bolbai »

hmmm... poti sa dai mai multe detalii?! care sunt acele contracte de prestarii servicii in baza codului civil? se poate un model sau mai multe detalii? multumesc anticipat
Ioana B

Scrie răspuns