persoana intocmire revisal
Re: persoana intocmire revisal
Va multumesc pentru raspunsuri, am inteles!
Scuze, dar unde este mentionat in actul normativ ca ar trebui sa ai CIM pentru a putea fi desemnat pentru transmitere ReviSal?
Balazse>
De acord ...nu scrie, doar ca exista aceeasi nebuloasa, la nivel de ITM-uri ca si in cazul sporurilor.
De acord ...nu scrie, doar ca exista aceeasi nebuloasa, la nivel de ITM-uri ca si in cazul sporurilor.
Nu scrie, dar logica lor perfida zice asa: daca persona nu este angajat, atunci serviciul este externalizat si de aici consecintele pentru neindeplinirea formalitatilor pentru externalizare.
Marian Apetre
Buna ziua, dar nu se poate emite pur si simplu decizia interna de nominalizare, fara sa fie nevoie sa ai CIM la toate societatile, ceva de genul semnaturii electronice?
pt. ca eu am imputernicire de la administratorul firmei sa semnez si actele societatilor la care nu sunt angajata?
pt. ca eu am imputernicire de la administratorul firmei sa semnez si actele societatilor la care nu sunt angajata?
De asemenea si Tomac a explicat "HG 500 lasa loc de interpretari, Codul Muncii e baza " (sau cam asa ceva, citez din memorie).apetrem scrie:O decizie a angajatorului poate fi adresată doar salariaților proprii, subordonaților; Nu poți da decizii altor firme sau angajaților străini. Pe de altă parte, firma de contabilitate nu se poate înregistra la ITM deoarece nu poate avea cod CAEN pe resurse umane. Oricum ai da-o tot prost iese...
Probabil doar aparitia normelor/procedurilor pentru transmitere securizata prin semnatura electronica (similar D 112) va rezolva problema.(tot din memorie, tot Tomac; daca am citat eronat, gresit imi cer scuze, dar sincer nu mai ma descurc in multitudinea de topicuri )

-
Salut.Balazse recent s-a facut o instruire de 3 luni cu cei de la ITM,apoi s-a dat examen(sevor da ceva diplome).Cei de la ITM au afirmat"ca cei ce au absolvit acest curs vor putea semna acte catre ei"aici ma gandesc ca intra in mod sigur si Revisalul...
Totusi ce acte sa semneze?

.. pai ca transmiti revisalul pe internet..

“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Ajutati-ma va rog! Pana la urma cum se poate proceda cel mai corect cu depunerea/transmiterea revisalului.
1 Se face de catre o persoana din cadrul entitatii angajat/administrator? Sau
2. se poate depune si de catre un PF de contabilitate in baza unui contract de prestarii serviicii in care este specificat depunerea de revisal...?
PS Multumesc anticipat
1 Se face de catre o persoana din cadrul entitatii angajat/administrator? Sau
2. se poate depune si de catre un PF de contabilitate in baza unui contract de prestarii serviicii in care este specificat depunerea de revisal...?
PS Multumesc anticipat
Se poate depune și de către un PF în bazza unui contract, dar acel PF trebuie să fie acreditat de ITM pentru astfel de activități. Dacă se încheie un asemenea contract, trebuie notificat ITM-ul în trei zile.
Mersi cernat de raspuns.
Dar in ce consta acea acreditare de itm...ca si contabil ce ar trebui sa fac ca sa fiu acreditat de Itm. Am vazut ca au fost discutii despre un PF separat specializat pe resurse umane.
Oricum stiu ca este varianta ca administratorul sa fie cel care depune/transmite revisalul. Dar mare lucru nu rezolv fiindca majoritatea a clientiilor nu prea stiu...cum sa le inregistreze contractele de munca, cum sa rezilieze un contract...de aceia as prefera sa trec si completarea/depunerea/transmiterea de revisal in contractul de prestari servicii contabile...ca sa ma trezesc cu persoane neangajate/nelichidate, sau ne trecute in declaratia de salarii.
Dar in ce consta acea acreditare de itm...ca si contabil ce ar trebui sa fac ca sa fiu acreditat de Itm. Am vazut ca au fost discutii despre un PF separat specializat pe resurse umane.
Oricum stiu ca este varianta ca administratorul sa fie cel care depune/transmite revisalul. Dar mare lucru nu rezolv fiindca majoritatea a clientiilor nu prea stiu...cum sa le inregistreze contractele de munca, cum sa rezilieze un contract...de aceia as prefera sa trec si completarea/depunerea/transmiterea de revisal in contractul de prestari servicii contabile...ca sa ma trezesc cu persoane neangajate/nelichidate, sau ne trecute in declaratia de salarii.
Nu știu exact, dar una din condițiile obligatorii este ca cel ce prestează acest serviciu să fie înregistrat ca operator de date cu caracter personal conform L.677/2001.
mersi mult...ma pun sa studiez ..
În legătură cu înregistrarea ca operator de date cu caracter personal, firma care se ocupă cu evidența personalului și depunerea revisal a făcut demersurile necesare către ANSPDCP și a primit răspuns de la autoritate că pentru această activitate nu este necesar. Nici ITM nu cere asa ceva. Din păcate nu găsesc acum răspunsul, dar îl voi atașa când îl găsesc. Asta a fost acum vreo 4 ani.