note explicative bilant 31.12.2015
note explicative bilant 31.12.2015
Stie cineva daca la microentitate se mai depun note explicative pentru bilant la 31.12.2015?
Re: note explicative bilant 31.12.2015
Buna ziua, da, se fac note explicative si la micro
La micro nu se depune note explicative.
-
Pentru microentitati nu se arhiveaza si notele explicative conform ordinului 123/2016
Stie cineva de ce la contul de profit si pierdere din bilant sunt doar 9 linii?
Cand generez pdf-ul am 69 de linii iar cand bifez optiunea "trust this document always" se completeaza datele dar raman doar cu 9 pozitii.
Cand generez pdf-ul am 69 de linii iar cand bifez optiunea "trust this document always" se completeaza datele dar raman doar cu 9 pozitii.
Pentru ca asa e CPP-ul la microentitati.
multumesc
Prin urmare documente ce se atasaeaza bilantului la microentitati, sunt balanta, declarartia administratorului si AGA ?
Balanță nu s-a atașat niciodată, indiferent de tipul entității.
buna ziua,
referitor la anexele la bilant 31.12.2015 pentru microentitati:
-am cititi O 123/2016 unde scrie clar ca la micro entitati se ataseaza numai declaratia adm. in concluzie nu se intocmesc anexele la bilant( in programul SAGA cand se genereaza bilantul, anexele sunt inhibate),
-am fost la Finante am intrebat si mi s-a spus sa intocmesc si sa atasez anexele ptr ca imi va da eroare la depunere
intrebare: ptr microentitati se intocmesc si in concluzie se arhiveaza anexele la bilant 2015?
va multumesc
referitor la anexele la bilant 31.12.2015 pentru microentitati:
-am cititi O 123/2016 unde scrie clar ca la micro entitati se ataseaza numai declaratia adm. in concluzie nu se intocmesc anexele la bilant( in programul SAGA cand se genereaza bilantul, anexele sunt inhibate),
-am fost la Finante am intrebat si mi s-a spus sa intocmesc si sa atasez anexele ptr ca imi va da eroare la depunere
intrebare: ptr microentitati se intocmesc si in concluzie se arhiveaza anexele la bilant 2015?
va multumesc
Degeaba spun orice angajtii ANAF, tu trebuie sa respecti cele mentionate in actul normativ.
Daca in acel act normativ nu se specifica necesitatea atasarii notelor explicative atunci nu anexezi.
Sincer sunt tare curios cum ti-ar da eroare la depunerea bilantului daca in arhiva exista scanat doar declaratia si nu si notele contabile.
Din pacate cei de la ANAF ar dorii sa atasezi tot ce se poate, ca de ce nu sa lucrezi aiurea, ca poate va fi bine la ceva, la fel cum tot solicita si balanta desi nu trebuie.
Daca in acel act normativ nu se specifica necesitatea atasarii notelor explicative atunci nu anexezi.
Sincer sunt tare curios cum ti-ar da eroare la depunerea bilantului daca in arhiva exista scanat doar declaratia si nu si notele contabile.
Din pacate cei de la ANAF ar dorii sa atasezi tot ce se poate, ca de ce nu sa lucrezi aiurea, ca poate va fi bine la ceva, la fel cum tot solicita si balanta desi nu trebuie.
http://contabilul.manager.ro/a/17503/sp ... ilant.html
Citez concluzia articolului:
"Asadar , avand in vedere prevederile mai sus mentionate , la bilant se va anexa in format word informatii cu privire la:
- politicile contabile adoptate;
- valoarea totala a oricaror angajamente financiare, garantii sau active si datorii contingente neincluse in bilant, indicand natura si forma oricarei garantii reale care a fost acordata;
- suma avansurilor si creditelor acordate membrilor organelor de administratie, de conducere si de supraveghere;
- informatii cu privire la propriile actiuni."
Citez concluzia articolului:
"Asadar , avand in vedere prevederile mai sus mentionate , la bilant se va anexa in format word informatii cu privire la:
- politicile contabile adoptate;
- valoarea totala a oricaror angajamente financiare, garantii sau active si datorii contingente neincluse in bilant, indicand natura si forma oricarei garantii reale care a fost acordata;
- suma avansurilor si creditelor acordate membrilor organelor de administratie, de conducere si de supraveghere;
- informatii cu privire la propriile actiuni."
Eu sunt tare curios ca acel "consultant" cum va anexe in format "word" (deci nu face referire la o extensie gen "txt", "doc") la bilant, cand in actul normativ face referire la fisiere cu extenzie "zip".
Iar daca tot discutam de fisiere "doc"/"docx" ce rost are sa le atasezi daca nu contin nici o semnatura prin care sa zici ca este un document oficial.
Iar daca tot discutam de fisiere "doc"/"docx" ce rost are sa le atasezi daca nu contin nici o semnatura prin care sa zici ca este un document oficial.
Pentru că deși MF nu le cere noi, de contabili ce suntem, de ce să nu le dăm? Ca să demonstrăm noi așa de-al naibii că și dacă MF vrea să simplifice lucrurile noi o să mai facem încă vreo două hârtii și le dăm și pe alea chiar dacă nu ni se cer.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.