import date de la puncte de lucru

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
tanasei516

import date de la puncte de lucru

#1 Mesaj de tanasei516 »

Buna ziua,
Tin contabilitatea unei firme care are 3 puncte de lucru. La sfarsitul lunii preiau datele de la cele trei puncte de lucru si le import in programul instalat pe calculatorul meu. Problema care apare este aceea ca eu nu pot prelua datele decat la sf. lunii cand sunt sigura ca nu se mai face nici o inregistrare la cele trei puncte de lucrul deoarece daca vreau sa import datele de mai multe ori acestea se dubleaza. Nu stiu eu sa preiau datele sau la acest program nu exista alta solutie. In mod normal chiar daca import de mai multe ori pe luna datele ar trebui sa se scrie peste cele vechi fara a se dubla. Mentionez ca am analitice la conturile de marfa si tva si indici pentru fiecare punct de lucru. Aveti vreo solutie? Multumesc!

fagarasa176

Re: import date de la puncte de lucru

#2 Mesaj de fagarasa176 »

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

herganiec

#3 Mesaj de herganiec »

@tanasei516
ceva nu faceti bine la import.
explicati cum procedati. preluati din arhive, pe perioada sau cum?
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

tanasei516

#4 Mesaj de tanasei516 »

La punctele de lucru fac salvare si apoi la baza fac import date pentru perioada inceput de luna -sf. de luna.

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

Nu are cum sa se dubleze datele daca importati corect pe perioade.
de ex. 01.03.2016-08.03.2016, apoi alt import din 09.03.2016-17.03.2016.. urmatorul va fi cu data de inceput 18.03.2016.... si tot asa.

atentie doar ca dupa ce ati facut importul, cei de la filiale sa nu mai introduca documente anterioare de ex. 01.03.2016-08.03.2016.. dupa ce ati facut import nu mai au voie sa introduca documente decat cu 09.03 inainte.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

tanasei516

#6 Mesaj de tanasei516 »

Asa procedez si eu, import date pe perioade de exemplu: 01-08, 09-15, 16-20, etc. Dar sunt situatii cand se mai fac modificari si in perioadele pentru care deja am importat date. In aceste cazuri eu nu mai pot lua inca o data datele deoarece mi se dubleaza toate inregistrarile din acele perioada. Sa inteleg ca nu sunt alte solutii. Eu mai lucrez si cu un alt program de contabilitate si tot cu puncte de lucru. La acest program pot lua datele ori de cate ori doresc intr-o luna fara sa se dubleze.
Multumesc pentru raspuns.

herganiec

#7 Mesaj de herganiec »

da nu se poate prelua aceeasi perioada. daca au totusi date de introdus in perioada preluata.. deja, nu ramane decat sa le introduca la punctul de lucru respectiva apoi sa va comunice si sa le introduceti dvs la centru.
Trebuie putina disciplina in treaba asta.

Scrie răspuns