declaratie impozit

popad70

declaratie impozit

#1 Mesaj de popad70 »

Pentru impozitul pe cladiri ce acte depun impreuna cu declaratia pentru un apartament in care am un sediu social si unde nu desfasor activitate si nu deduc cheltuielile cu utilitatile?
Multumesc!

paturcai

Re: declaratie impozit

#2 Mesaj de paturcai »

Aveti:
- contractul de comodat (prin care entitatea a primit cu titlu gratuit spre folosinta o parte din spatiu); culmea este ca nu se spune "metrajul" - cati metri patrati avea respectiva camera - ca pe vremea aia nu se gandea nimeni la o astfel de "finess"/lucratura fina.
- copie dupa CIF/CUI
- copie dupa cartea de identitate a celui care detine apartamentul (proprietarul)
- certificat constatator de la REgistrul Comertului din care sa reiasa faptul ca entitatea are sediul acolo
- mult bun simt (ca sa nu o luati pe strazi asa cum majoritatea o facem cand completam D088) si rabdare la coada pentru depunerea documentelor.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

vranceam

#3 Mesaj de vranceam »

La noi e un haos.Nici azi nu am aflat concret daca se plateste ca pt nerezidential daca o firma care are sediu intr-o casa,si are activitate (un depozit)dar nu are utilitatile pe firma.Chiar evaluatorii ne spun ca nu au ce evalua,daca nu avem utilitatile pe firma platim ca si pana acum:eu nu inteleg asa legea.Cum se recomanda la voi?

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Pentru PaturcaI
Dar de ce sa declare ceva unitatea care are contract de comodat? Nu doar proprietarul are de declarat?

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Am scris societatea?
Da, PROPRIETARUL persoana fizica trebuie sa declare.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

muresans

#6 Mesaj de muresans »

Buna ziua!
Sunt nelamurita in privinta decl.088.Ce date se trec a prorietarului apartamentului unde este sediul firmei sau a firmei? Este firma de consultanta cu asociat unic,platitoare de TVA, cu sediul in apartam.proprietate personala si nu am dedus niciodata chel.cu energia sau gazul.
Am copiat de mai sus toate documentele scrise d-nul Paturcai pentru care ii multumim.
Trebuie depusa decl.088 pentru calculul imp.pe apartament pana la 31 martie 2016?
Va multumesc.

O zi buna!

fagarasa176

#7 Mesaj de fagarasa176 »

D088 :?: :roll:
D-vs a'ti vazut ce declaratie este aceasta?
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

promovest96

#8 Mesaj de promovest96 »

paturcai scrie:Aveti:
- contractul de comodat (prin care entitatea a primit cu titlu gratuit spre folosinta o parte din spatiu); culmea este ca nu se spune "metrajul" - cati metri patrati avea respectiva camera - ca pe vremea aia nu se gandea nimeni la o astfel de "finess"/lucratura fina.
- copie dupa CIF/CUI
- copie dupa cartea de identitate a celui care detine apartamentul (proprietarul)
- certificat constatator de la REgistrul Comertului din care sa reiasa faptul ca entitatea are sediul acolo
- mult bun simt (ca sa nu o luati pe strazi asa cum majoritatea o facem cand completam D088) si rabdare la coada pentru depunerea documentelor.
Buna!

Legat de declaratia acesta cu stabilirea impozitului rezidential/nerezidential , au am o nelamurire, la noi la Oradea, pe siteul Primariei apare mentionat:
''Impozitul pentru clădirile cu destinație mixtă, adică cele folosite atât ca locuinţe, cât şi ca sedii sociale, va fi similar celui aplicat locuințelor, chiar dacă se desfășoară activitate economică în aceste spaţii, cu condiția să se îndeplinească cumulativ două elemente:
- suprafeţele folosite în scop rezidenţial şi cele folosite în scop nerezidenţial nu sunt delimitate prin contract.
- cheltuielile cu utilitățile nu sunt deduse de firmă sau PFA, ci sunt suportate de proprietarul persoană fizică. ''

Nelamurirea mea e legata de primul punct, in care zice-se ca suprafetele nu sunt delimitate prin contract. Ce inseamna mai exact aceasta?
In apartamentul meu am sediul la o asociatie care desfasoara activitati non-profit de la infiintare (nu am avut niciodata activitate economica) dar am contract de comodat pt spatiu- in care apare mentionata suprafata acordata asociatie (o camera , 12 MP). Dar in acelasi timp folosesc respectiva camera si pentru locuit. Nu am dedus niciodata utilitatile pe asociatie.

In cazul meu platesc pentru cei 12 mp si impozit nerezidential? Nu pot face un alt contract de comodat in care sa nu mentionez cat spatiu acord asociatiei si in acest caz sa fiu impusa doar cu impozit rezidential? Sau daca nu pot, care sunt cazurile acelea in care suprafetele NU SUNT DELIMITATE PRIN CONTRACT? Ca eu nu am inteles nimic din acest punct de vedere.

Multumesc

fagarasa176

#9 Mesaj de fagarasa176 »

Daca nu indeplinesti cumulativ ambele elemente de ce iti bati capul aiurea? :roll:

promovest96

#10 Mesaj de promovest96 »

Ca as vrea sa stiu care sunt cazurile in care nu se pot delimita. Eu nu vad sa existe astfel de cazuri..dar poate nu vad eu bine.... :D

fagarasa176

#11 Mesaj de fagarasa176 »

Probabil se refera la faptul ca in contract se specifica o suprafata dar acea suprafata poate si baie, bucatarie, hol, etc, deci nu este delimitata suprafata din punct de vedere al amplasarii in cadrul apartamentului.
Doar o parere :lol:

lunicm452

#12 Mesaj de lunicm452 »

Mie la Bv mi s-au cerut pe langa declaratie, copii dupa: CI, contract V-C, CUI (am depus si dupa certif constatator). In schimb, dupa contractul de comodat nu! Acum ma intreb daca este ok...

promovest96

#13 Mesaj de promovest96 »

La Oradea se cere si copie dupa contract dechirie sau comodat, cel putin telefonic asta mi-au comunicat.

lunicm452

#14 Mesaj de lunicm452 »

Am vazut ca au afisat la Finante un model completat si se solicita doar copie CUI si CI.

Scrie răspuns