Donaqtii inregistrate in operatii speciale
-
Re: Donaqtii inregistrate in operatii speciale
Verificati daca la configurare societati pentru ONG-ul dumneavoastra la Conturi automate aveti contul corect la randul "Inch. chelt./ven." . Recomand sa va salvati baza de date inainte sa modificati ceva in acest sens.
Lucrez de multi ani cu contul 7331.diverse dar nu am avut probleme pana acum, pana nu am folosit OPERATII SPECIALE
Pana acum nu am avut probleme,
Am citit manualul cu modul de utilizare a operatiilor speciale la saga si saga spune ca inregistraile se fac 303=603, dar avertizeaza intr-un raspuns aici pe forum ca nu se va face corelarea pe clasa 6, 7, si 121, spunea de ceva cutume.
Practic nu stiu ce sa mai fac ce e bine si ce nu?
Problema este ca am foarte mari diferente precum am mentionat in topicul de mai su.
Stie cineva ce este si ce nu este?
Ce ar trebui sa fac?
Pana acum nu am avut probleme,
Am citit manualul cu modul de utilizare a operatiilor speciale la saga si saga spune ca inregistraile se fac 303=603, dar avertizeaza intr-un raspuns aici pe forum ca nu se va face corelarea pe clasa 6, 7, si 121, spunea de ceva cutume.
Practic nu stiu ce sa mai fac ce e bine si ce nu?
Problema este ca am foarte mari diferente precum am mentionat in topicul de mai su.
Stie cineva ce este si ce nu este?
Ce ar trebui sa fac?
da am verificat asa cum mi-ai zis, am intrat pe configurare societat, conturi automate si am gasit urmatoarea speta,
Inch. chelt/ven1 sin in chenar este scris contul 1201
Eu zic ca este bine?
Mai poate cineva sa ma ajute?
Inch. chelt/ven1 sin in chenar este scris contul 1201
Eu zic ca este bine?
Mai poate cineva sa ma ajute?
-
Obiectele de inventar primite au valoare mentionata in contractul de donatie?
Da au o valoare stabilita in Actul de Donatie?
De ce ma intrebati asta?
De ce ma intrebati asta?
-
Daca vreti sa faceti nota de receptie si proces verbal va sugerez urmatoarea varianta:
Creati un furnizorul cu datele celui ce v-a donat bunurile, apoi prin intrari inregistrati primirea bunurilor (ca la o factura) selectati furnizorul creat. In partea de jos inregistrati bunurile cu valorile lor prin contul 303. Tipariti receptia si procesul verbal. Apoi stergeti inregistrarile facute prin ecranul intrari si furnizorul creat. Mergeti in articole contabile si inregistrati urmatoarele:
303 = 7311 cu valoarea bunurilor
603 = 303 cu valoarea bunurilor.
Daca nu va intereseaza nota de receptie si procesul verbal faceti direct articolele mentionate mai sus. Sincer am incercat ce va sugerez si mie (la cum imi configurez societatea sau mai bine zis ONG-ul) imi inchide totul corect.
Creati un furnizorul cu datele celui ce v-a donat bunurile, apoi prin intrari inregistrati primirea bunurilor (ca la o factura) selectati furnizorul creat. In partea de jos inregistrati bunurile cu valorile lor prin contul 303. Tipariti receptia si procesul verbal. Apoi stergeti inregistrarile facute prin ecranul intrari si furnizorul creat. Mergeti in articole contabile si inregistrati urmatoarele:
303 = 7311 cu valoarea bunurilor
603 = 303 cu valoarea bunurilor.
Daca nu va intereseaza nota de receptie si procesul verbal faceti direct articolele mentionate mai sus. Sincer am incercat ce va sugerez si mie (la cum imi configurez societatea sau mai bine zis ONG-ul) imi inchide totul corect.
Sincer nu am auzit asa ceva, sa stergi inregistrari dupa ce le-ai printat, Sa stergi furnizori creati noi.
Pe mi9ne ma intereseaza tipurile obiectelor de inventar , trebuie sa stiu care sunt, ca sa se poata face inventar
Ma intereseaza si valoric,
Da asa cum mi-ati spus mai sus fac inregistraile pe care le primesc ca si donatii pe alimente 3028- 7331 div si sting cu 6028=3028, fac inregistraile astea in articole contabile , prin acest procedeu se inchid bine, Aici la alimente nu ma intereseaza tipul de aliment, denumore si cantitatea, ci ma intereseaza doar valoric .
Chestia este ca trebuie sa le inrregistrez in operatii speciale si acolo numai 303=603 se fac intrarile
Dar nu stiu ce sa mai fac pentru ca nu au corelatie cu clasa 6,7 si 1201,
A mai intalnit cineva acest lucru?
Stie cineva cum sa procedez ? cum sa inchid?
Pe mi9ne ma intereseaza tipurile obiectelor de inventar , trebuie sa stiu care sunt, ca sa se poata face inventar
Ma intereseaza si valoric,
Da asa cum mi-ati spus mai sus fac inregistraile pe care le primesc ca si donatii pe alimente 3028- 7331 div si sting cu 6028=3028, fac inregistraile astea in articole contabile , prin acest procedeu se inchid bine, Aici la alimente nu ma intereseaza tipul de aliment, denumore si cantitatea, ci ma intereseaza doar valoric .
Chestia este ca trebuie sa le inrregistrez in operatii speciale si acolo numai 303=603 se fac intrarile
Dar nu stiu ce sa mai fac pentru ca nu au corelatie cu clasa 6,7 si 1201,
A mai intalnit cineva acest lucru?
Stie cineva cum sa procedez ? cum sa inchid?
Acum sau eu nu inteleg ce trebuie sa faci satu tu. Faptul ca la "operatii speciale" programul iti propune utilizarea contului 603 nu inseamna ca nu il poti modifica, adica mergi pana la "cont corespondent" si selectezi contul dorit.
De altfel, in plan de cont nu este 1201, ci 1211.xx (de cativa ani s-a modificat planul de conturi), care trebuie sa fie trecut la "administrare" -> "configurare societati" -> "conturi automate" -> "inch chelt/venit 1".
Daca faci si darea in folosinta, prin "operatii" -> "alte operatii cu stocuri" -> "dare in folosinta ob inv" atunci te "descarci" si de stocul de obiect de inventar.
Astfel, la prima nota contabila o sa ai 303=7331, iar la a doua 603=303, dar asta doar cand validezi la "inchidere luna" optiunea "inregistrare operatii contabiel aferente stocurilor".
Daca la "administrare" -> "configurare societati" -> "conturi automate" -> este completat atat "inch chelt/venit 1", cat si "inch chelt/venit 2" atunci in plan de cont trebuie sa asociezi la fiecare cont de cls.6/7 contul cu care sa se inchida (poate pentru 603 nu ai facut acest lucru).
La mine s-a inchis corect totul, cel putin la ce am testat.
De altfel, in plan de cont nu este 1201, ci 1211.xx (de cativa ani s-a modificat planul de conturi), care trebuie sa fie trecut la "administrare" -> "configurare societati" -> "conturi automate" -> "inch chelt/venit 1".
Daca faci si darea in folosinta, prin "operatii" -> "alte operatii cu stocuri" -> "dare in folosinta ob inv" atunci te "descarci" si de stocul de obiect de inventar.
Astfel, la prima nota contabila o sa ai 303=7331, iar la a doua 603=303, dar asta doar cand validezi la "inchidere luna" optiunea "inregistrare operatii contabiel aferente stocurilor".
Daca la "administrare" -> "configurare societati" -> "conturi automate" -> este completat atat "inch chelt/venit 1", cat si "inch chelt/venit 2" atunci in plan de cont trebuie sa asociezi la fiecare cont de cls.6/7 contul cu care sa se inchida (poate pentru 603 nu ai facut acest lucru).
La mine s-a inchis corect totul, cel putin la ce am testat.
La "administrare" -> "configurare societati" -> "conturi automate" -> este completat doar chenarul cu "inch chelt/venit 1", cu contul corespondent scuze 1211 nu 1201, am gresit la editare, iar chenarul cu "inch chelt/venit 2" nu are nimic completat deci nici un cont in cazul meu 1211.
Intrebare trebuie sa completez si chenarul al doilea in cazul meu, "inch chelt/venit 2" cu contul corespondent 1211?
Daca completez si chenarul 2 cu contul 1211 crezi ca se va corela cu operatiile facute in OPERATII SPECIALE cu clasa 6, si 7?
ASTEPT UN RASPUNS .
Intrebare trebuie sa completez si chenarul al doilea in cazul meu, "inch chelt/venit 2" cu contul corespondent 1211?
Daca completez si chenarul 2 cu contul 1211 crezi ca se va corela cu operatiile facute in OPERATII SPECIALE cu clasa 6, si 7?
ASTEPT UN RASPUNS .
Daca nu ai nevoie sa imparti tipul de cheltuieli/veinturi atunci nu trebuie completat.
Dar ai facut o inchidere de luna sa vezi daca asa cum ti-am descris mai sus apare sau nu inchiderea corecta?
Dar ai facut o inchidere de luna sa vezi daca asa cum ti-am descris mai sus apare sau nu inchiderea corecta?
Mersi AM FACUT asa cum ai zis tu, am completat si al doilea chenar si am constatat ca inchiderea este corecta.
Intrebare, il las asa completat chenarul al doilea in continuare?
MERSI CA M-AI AJUTAT TU AI FOST CEA MAI INSPIRATA PERSOANA.
NU STIU CUM SA TI MULTUMESC,
Intrebare, il las asa completat chenarul al doilea in continuare?
MERSI CA M-AI AJUTAT TU AI FOST CEA MAI INSPIRATA PERSOANA.
NU STIU CUM SA TI MULTUMESC,
Nu stiu ce inseamna al doilea chenar, dar poate imi zici, daca te referi la "inch chelt/venit 2", aceea nu este obligatoriu.
Poate am un glob magic si acolo mai vad cate ceva.
Glumesc.
Referitor la majuscule:
Poate am un glob magic si acolo mai vad cate ceva.

Referitor la majuscule:
tomac scrie:Vă rog să nu mai postați mesaje scrise integral cu majuscule pentru că e nepoliticos.
Prin operații speciale se poate schimba contul corespondent. Implicit pune 603, dar se poate alege alt cont.
Contul 1201 nu există la ONG-uri.
Contul 1201 nu există la ONG-uri.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.