Salariat sambata si duminica

urdaf979

Salariat sambata si duminica

#1 Mesaj de urdaf979 »

Ati mai avut caz in care un angajat sa lucreze doar sambata si duminica cum il configurati in Saga si cum faceti pontajul?
Merci!

herganiec

Re: Salariat sambata si duminica

#2 Mesaj de herganiec »

CIM partial, Timp repartizare inegal, X ore pe luna, spor permanent: spor de Weekend min 1%.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

grecus149

#3 Mesaj de grecus149 »

repartizarea inegala a timpului de lucru este valabila numai pt program de lucru de 8 orenu si pt cm cu timp partial.

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

cum asa ?
ia incercati.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

vitcal

#5 Mesaj de vitcal »

Va rog sa imi spuneti cum se configureaza in program contractul de munca cu timp partial (sambata si duminica) 4ore , si sporul de noapte.
Multumesc!

grecus149

#6 Mesaj de grecus149 »

eu nu am spus ca nu merge programul,am spus ca intr-un contract de munca,ai voie sa treci repartizare "inegal" a timpului de lucru,numai daca ai program de lucru de 8 ore/zi;(art.116(1) codul muncii)
la timp de lucru partial trebuie sa specifici orele intre care se desfasoara activitatea.

grecus149

#7 Mesaj de grecus149 »

puneti ... ore / luna (in fisier salariati) si sporul de 1% il treceti la timp efectiv lucrat (alegeti in configurare salarii)
aveti grija de nr.ore/luna ,s-ar putea sa fie diferit si atunci faceti act aditional si modificati nr ore/luna in luna in care difera

vitcal

#8 Mesaj de vitcal »

Dupa ce fac pontajul , si am configurat ceea ce dvs. mi-ati recomandat, timpul lucrat in statul de salarii este diferit fata de pontaj. Actualizez datele , si totusi ...Oare ce pot sa mai fac?

balazse

#9 Mesaj de balazse »

Pentru GrecuS149
In Codul Muncii la art.116 alin (1) nu interzice nici unde sa repartizezi in mod inegal la cei care au o norma sub 8 ore/zi, ci ca trebuie sa respecti cei 40 de ore/saptamana la o norma de 8 ore/zi, precum faptul ca trebuie sa fie prevazut acest lucru.

Pentru VitcaL
Pontajul nu este legat de stat de plata ca de acolo sa preia date, in pontaj se preiau date daca sunt completate datele pentru stat de plata, dar la o norma mai mica de 1 ora/zi nu functioneaza.
Mai exact pontajul este un plus, iar daca este nevoie il modifici manual.

grecus149

#10 Mesaj de grecus149 »

art.116(1) spune: modul concret de stabilire aunui proram de lucru inegal in cadrul saptamanii de lucru de 40 de ore.....va fi negociat prin ccm.....
deci se refera numai la norma de 8 ore/zi(40 ore/sapt) nu si la timp partial.

herganiec

#11 Mesaj de herganiec »

Nu se specifia pt ca nu e interzis. Se precizeaza doar la un program normal de 8 ore ca sa se stie clar pt cazul acesta.

Tot codul muncii :
Articolul 117
Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.
Articolul 118
(1) Angajatorul poate stabili programe individualizate de muncă, cu acordul sau la solicitarea salariatului în cauză.
(2) Programele individualizate de muncă presupun un mod de organizare flexibil a timpului de muncă.

(3) Durata zilnică a timpului de muncă este împărţită în două perioade: o perioadă fixă în care personalul se află simultan la locul de muncă şi o perioadă variabilă, mobilă, în care salariatul îşi alege orele de sosire şi de plecare, cu respectarea timpului de muncă zilnic.

Scrie răspuns