legea contabilitatii modificata

paturcai

#16 Mesaj de paturcai »

Ioana B, salariatul poate fi in concediu fara plata si el se poate numi tot salariat. De unde dracu' stiu aia de la Finante ca nu ai salariat? Ai dar fara salariu. Chiar daca scrie acolo la formularul DATE INFORMATIVE ca sunt ZERO salariati, iei Sfanta Naivitate in brate si daca spune ca nu e bine pentru ca desi figureaza cu zero salariati totusi tu te declari ca fiind contabilul firmei dar nu apari ii spui ca il vei reface ... si te duci la alta colega de a ei si sigur il va primi. In situtia in care ele chiar te cunosc si nu poti, oficiile postale sunt deschise pana la ora 19,30 (nu te duce la pranz ca fac schimb de ture, ca si fetele astea prea se schimba des asa) si il trimiti prin posta. N-am avut astfel de probleme. Sincer. Si am depus, si-am depus. Ce mai! Am depus, depus.
Am sa mai trec pe aici Ioana B pentru ca te cunosc.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

bolbai

#17 Mesaj de bolbai »

Paturcai, ai perfecta dreptate, insa varianta cu oficiul postal cade deoarece pentru licitatie de ex ai nevoie de bilant semnat si stampilat de Finante, ceea ce ma determina sa fortez nota cumva sa mi se inregistreze bilantul. Faza am patit-o anul trecut si in criza de timp nu am avut ce face decat sa apelez la semnatura unui expert. Anul acesta deja iar sunt in criza :), si incerc sa gasesc varianta fara sa ma tot invart pe la ei si sa ma cert cu toata lumea. Iti multumesc oricum pentru opinii, dar ... totusi m-ar interesa detalii despre un contract de prestari servicii in baza codului civil... :wink:
Ioana B

niculescumm213

#18 Mesaj de niculescumm213 »

CIT COSTA SA ITI SEMNEZE BILANTUL UN EXPERT?

tomac

#19 Mesaj de tomac »

Vă rog să nu mai postaţi scriind cu majuscule!
Scrieţi normal. Un mesaj scris cu majuscule aduce a "urlet".
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

dugalan

#20 Mesaj de dugalan »

salut! daca sunt administrator ,asociat si nu vreau salariu si nici alte asemenea si am studii superioare pot sa-mi semnez singur bilantul

bolbai

#21 Mesaj de bolbai »

Astazi am fost la aministratia financiara Bihor, si se pare ca nici anul acesta nu vor sa preia bilanturi daca la 31.12.07 nu figureaza cheltuieli cu salariile pe firma. :evil: Ce sa pot face eu cu ei?!! dar mai bine zis cu bilanturile, ca am o gramada care nu au salariati la 31.12. Culmea, imi spune dna ca daca administratorul firmei are studii ecoomice superioare poate sa semneze el bilantul :?
Nu mai stie nimenea ce e in tara asta!!!
Ioana B

niculescumm213

#22 Mesaj de niculescumm213 »

stie cineva raspunsul la intrebarea mea? sau doar sa faceti observatii!!!
am scris cu majuscule pt.ca ma grabeam si ramasese activata tasta "caps lock". pentru asta nu cred ca meritam remarca "tomac"!!!
daca vreti sa raspundti bin, daca nu, nu va voi mai deranja

iarovoim

#23 Mesaj de iarovoim »

Intreaba un expert, dar cu litere mici, ca altfel se considera ca "urli la el"!
Offtopic: nu ai citit ca nu e voie sa scrii cu CAPS LOCK activat, in Regulamentul forumului?

herganiec

#24 Mesaj de herganiec »

niculescum781 scrie:CIT COSTA SA ITI SEMNEZE BILANTUL UN EXPERT?
Ştiu persoane care iau 300 ron pentru o firmă, doar pentru semnarea bilanţului.

Depinde de zona unde te afli şi de câţi de mulţi experţi sunt acolo... dacă sunt mulţi îţi ia mai puţin dacă nu ... ia cât vrea el... :x
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

paturcai

#25 Mesaj de paturcai »

niculescum781 scrie:stie cineva raspunsul la intrebarea mea?
HerganieC are dreptate si imi permit prieteneste sa mai adaug: depinde si de cifra de afaceri. Unii se ghideaza dupa cifra de afaceri si au procente. Poti stii cat costa sa-ti pui o plomba in toata tara? Nu sa pui plomba in toata tara. Cat costa o plomba daca ar fi sa ti-o pui (nu pot sa cred ca scriu asa ceva....) in diferite localitati din tara.
Un terorist terifiant,
Achmed
http://www.youtube.com/watch?v=1uwOL4rB-go
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

filipn

#26 Mesaj de filipn »

daca un expert contabil poate semna bilantul pentru anul 2007,de ce nu ar putea si un contabil sef ,economist,cu contract de munca incheiat in anul 2008( depinde de luna pana la depunerea bilantului).cum poate verifica expertul activitatea din anul 2007 , de ce nu pot verifica si ceilalti? de ce sa fim conditionati de chelt, cu salariile in 2007 (in bilant).
stiu ca ceccat-rul sustine aceasta cauza dar nu mi se pare logic .

apetrem

#27 Mesaj de apetrem »

Este un abuz in serviciu din partea angajatilor MF care nu primesc bilanturile aflate in aceasta situatie.
Nu este treba lor, nu au text de lege care sa le perimta sa faca acest lucru.
Fac la fel ca si cu declaratia 101.
Ar trebuii actionati in judecara.

ciuleil203

#28 Mesaj de ciuleil203 »

Daca raspunderea pentru situatiile financiare este a celui care semneaza la intocmit, atunci declaratia unde administratorul isi asuma aceeasi raspundere in baza art.30 /L.82/1991, de ce se cere?
Pentru ca scrie clar '' isi asuma responsabilitate pentru intocmirea situatiilor financiare anuale la 31.12.2007....''
Daca a respectat legea si a angajat personal conform legii, de ce tot el sa-si asume raspunderea ?
Sigur ca are stiinta, de cand a semnat balanta la decembrie, cat este cifra de afaceri, de cheltuielile din anul fiscal, de profit sau pierdere, de datoriile firmei si altele, dar sa semneze ca-si asuma raspunderea de intocmirea bilantului ?
Au reusit sa ne zapaceasca de cap, cum au facut su cu dec. 101,
si cum au facut cu melte altele
Ciulei

rimpuc818

#29 Mesaj de rimpuc818 »

Eu am avut deja o alta revelatie.....se pare ca anul acesta vor lua bilanturile tot cu semnatura administratorului.......ce parere aveti?
Stiu asta din sursa sigura de la administratie, problema se pune daca este valabil pentru toate administratiile.....depinde de circularele interne pe care le primesc. Mai intrebati si voi.

bolbai

#30 Mesaj de bolbai »

Sincer si eu am auzit asta, insa.... ce selectam .. "alta persoana imputernicita"? Deocamdata stim ca administratorul cu studii superioare poate semna. Poate ca toti administratorii au studii superioare 8)
Ioana B

Scrie răspuns