va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
firma in martie 2016 si-a schimbat denumirea si CAEN-ul, cui-ul ramanand acelasi
intrebarea este daca bilantul il intocmesc cu noua denumire a firmei si daca pe prima pagina la activitatea preponderenta trec noul CAEN ,iar la activitatea preponderenta efectiv desfasurata trec vechiul cod CAEN pe care a si facturat in anul 2015
multumesc
Da, treci noua denumire și noul caen. La cel de-al doilea caen treci caen-ul aferent activității preponderente în cifra de afaceri. Nu contează că e cel principal vechi sau nou, ci cel cu ponderea cea mai mare, poate fi orice caen secundar.
Sint microintreprindere. Vreau sa spun ca am listat odata ,am arhivat ,am transmis bilanturile dar ptr. un SRL am vrut sa listez din nou dar nu-mi mai da voie.Este albita pozitia ;;note ezlpicative::Multumesc.
1. Conform Ordinului MFP nr. 123/2016, microentitățile, cu alte cuvinte entităţile care la data bilanţului nu depăşesc limitele a cel puţin două dintre următoarele trei criterii de mărime:
totalul activelor: 1.500.000 lei;
cifra de afaceri netă: 3.000.000 lei;
numărul mediu de salariaţi în cursul exerciţiului financiar: 10,
întocmesc situaţii financiare anuale care cuprind:
bilanţ prescurtat (cod 10);
cont prescurtat de profit şi pierdere (cod 20);
de asemenea, documentele vor fi însoțite și de formularul „Date informative” (cod 30) și de formularul „Situația activelor imobilizate” (cod 40);
2. Entitățile mici sau, altfel spus, entităţile care la data bilanţului nu se încadrează în categoria microentităţilor şi care nu depăşesc limitele a cel puţin două dintre următoarele trei criterii de mărime: totalul activelor: 17.500.000 lei;
cifra de afaceri netă: 35.000.000 lei;
numărul mediu de salariaţi în cursul exerciţiului financiar: 50,
întocmesc situaţii financiare anuale care cuprind:
bilanţ prescurtat (cod 10),
cont de profit şi pierdere (cod 20),
note explicative la situaţiile financiare anuale.
opţional, poate fi întocmită situaţia modificărilor capitalului propriu şi/sau situaţia fluxurilor de trezorerie.
aceste documente vor fi însoțite de formularul "Date informative" (cod 30) şi de formularul "Situaţia activelor imobilizate" (cod 40).
3. Entităţile mijlocii și mari sau, mai precis, entitățile care la data bilanţului depăşesc limitele a cel puţin două dintre următoarele trei criterii de mărime:
totalul activelor: 17.500.000 lei;
cifra de afaceri netă: 35.000.000 lei;
numărul mediu de salariaţi în cursul exerciţiului financiar: 50,
precum şi entităţile de interes public întocmesc situaţii financiare anuale care cuprind:
bilanţ (cod 10),
cont de profit şi pierdere (cod 20),
situaţia modificărilor capitalului propriu,
situaţia fluxurilor de trezorerie,
notele explicative la situaţiile financiare anuale.
acestea vor fi însoţite de formularul "Date informative" (cod 30) și de formularul "Situaţia activelor imobilizate" (cod 40).
Notă: Ordinul MFP nr. 123/2016 prevede că, pentru o raportare unitară a informațiilor, bilanțul/bilanțul prescurcat va purta simbolul „cod 10”, în timp ce contul de profit și pierdere/contul prescurcat de profit și pierdere simbolul „cod 20”.
În cazul entităților nou-înființate, acestea pot întocmi pentru primul exercițiu financiar de raportare situații financiare anuale prescurtate sau situații financiare anuale cu cinci componente, precum și situații financiare anuale „în formatul aplicabil microentităților”.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Cum este pana la urma cu notele explicative la microentitati? Din ce am citit eu, nu se mai intocmesc note explicative. Ce documente trebuie arhivate in zip? Declaratia administratorului, proces verbal aga aprobare bilant si raportul administratorului in care sa fie mentionate in plus fata de anii precedenti
- politicile contabile adoptate;
- valoarea totala a oricaror angajamente financiare, garantii sau active si datorii contingente neincluse in bilant, indicand natura si forma oricarei garantii reale care a fost acordata;
- suma avansurilor si creditelor acordate membrilor organelor de administratie, de conducere si de supraveghere;
- informatii cu privire la propriile actiuni?????
Are cineva un model al raportului administratorului actualizat care sa contina informatiile de mai sus?
Buna ziua.
un srl -microentitate -fara activitate, la depunerea bilantului se zip-uieste : decl, hotarare si raport de gestiune, fata note .
declaratia de inactivitate trebuie zip-uita si ea, nu?
multumesc!
Ce declaratie de inactivitate? Se depune ori aceasta declaratie-in cazul in care nu a avut nicio activitate de la infiintare pana la 31.12.2015,termen era 29.02.2016-ori formularul de bilant. Se zip-uieste ce ati zis FARA note.
Am inteles bine ca obligatia auditarii situatiilor financiare este obligatorie numai daca 2 ani consecutivi entitatea a depasit 2 din cele 3 criterii : TA=17.500.000lei,CA =35.000.000, nr.mediu sal.=50, ?
Ma poate ajuta cineva cu un model de note la bilant microentitati pentru
valoarea totala a oricaror angajamente financiare, garantii sau active si datorii contingente neincluse in bilant, indicand natura si forma oricarei garantii reale care a fost acordata; separat de acestea, sunt prezentate orice angajamente privind pensiile si entitatile afiliate sau asociate;
suma avansurilor si creditelor acordate membrilor organelor de administratie, de conducere si de supraveghere, cu indicarea ratelor dobanzii, a principalelor conditii si a oricaror sume restituite, amortizate sau la care s-a renuntat, precum si a angajamentelor asumate in numele acestora sub forma garantiilor de orice fel, cu indicarea totalului pe fiecare categorie?
Multumesc