Magazin cu vanzare cu amanuntul, din data 20.04.16. devine neplatitor de tva -la cerere(sub plafonul de...). Evidenta o tin pe gestiuni distincte, marfuri pe articole, gestiune global valorica ( cu conturi analitice). La configurarea societatii am urmatoarele bifate : evaluare marfuri la pret de vanzare pe gestiuni distincte si formula cu rulaje cumulate.
Pana in data de 19.04.16. am introdus normal toate intrarile si iesirile (toate notele contabile corecte, toate notele de receptie corecte). In 20 a lunii am setat la detalii tva - anulare inregistrare in scopuri de TVA cu data de 20.04.16.
Din acest moment au aparut erorile
-la raportul de gestiune pe perioada 01.04.16- 19.04.16. valoarea iesirilor zilnice s-a modificat. La iesire figureaza valoarea din contul 707.1 cu toate ca ar trebui sa fie valoarea cu tva inclus.
-descarcarea gestiunii de marfa nu este corecta
-tva-ul la fel imi da cu eroare
Va rog sa ma ajutati cu eventuale setari si indicatii.Am tinut cont de ceea ce am citit pe forum, dar fara rezultat.
Toata luna aprilie este ravasita si nu am cum sa imi fac corect inchiderea.
Va multumesc.
Eroare inchidere, dupa trecerea la fara TVA in cursul lunii
Re: Eroare inchidere, dupa trecerea la fara TVA in cursul lu
1. Inteleg ca vrei sa te verifici, dar trebuie sa iei in calcul ca acel document nu este reglementat.
2.-3. Ai facut inregistrarile pentru trecere de la platitor de TVA la neplatitor de TVA inainte de inchiderea lunii?
2.-3. Ai facut inregistrarile pentru trecere de la platitor de TVA la neplatitor de TVA inainte de inchiderea lunii?
Concret :in data de 19.04.16. la raportul de gestiune
-sold initial 165709.03 lei
- incasari din vanzari 600.00 lei
-sold final 165109.03lei,
in data de 20.04.16. am primit decizia de la anaf, cu aplicarea incepand din data de 20 , adica in aceeasi luna pana in 19 eram cu tva de 20% si din 20 a lunii fara tva. Am setat in Saga neplatitor de tva cu data sus mentionata, in cursul lunii.
Am tiparit raportul de gestiune pe 20.04.16:
-sold initial 167240.71lei (eronat)
-incasari 400,45 lei (corect)
-sold final 166840,26 lei (eronat)
tiparind un nou raport pt data de 19.04.16. a u aparut modificarile
-sold initial 167740.71 lei
-incasari 500.00 lei
-sold final 167 240.71 lei
Practic de la inceputul lunii aprilie pana in 20 raportul de gestiune este gresit
-sold initial 165709.03 lei
- incasari din vanzari 600.00 lei
-sold final 165109.03lei,
in data de 20.04.16. am primit decizia de la anaf, cu aplicarea incepand din data de 20 , adica in aceeasi luna pana in 19 eram cu tva de 20% si din 20 a lunii fara tva. Am setat in Saga neplatitor de tva cu data sus mentionata, in cursul lunii.
Am tiparit raportul de gestiune pe 20.04.16:
-sold initial 167240.71lei (eronat)
-incasari 400,45 lei (corect)
-sold final 166840,26 lei (eronat)
tiparind un nou raport pt data de 19.04.16. a u aparut modificarile
-sold initial 167740.71 lei
-incasari 500.00 lei
-sold final 167 240.71 lei
Practic de la inceputul lunii aprilie pana in 20 raportul de gestiune este gresit
Concret, ai citit ce am postat mai sus?
Hai să recapitulăm un pic ceea ce ar trebui să faci.
Vechea gestiune lași setat cum a fost inițial adică cu TVA 24%.
Creezi o gestiune nouă cu TVA zero.
Pe data pe care ai trecut la neplătitor de TVA în fereastra "intrări" înregistrezi pe tip "A" pe un furnizor fictiv, utilizând contul 482, transferul de pe gestiunea veche pe cea nouă.
Adică pe prima poziție treci cu cantitate minus descărcarea de pe gestiunea cu 24%, iar pe poziția a doua cu plus încărcarea pe gestiunea cu TVA zero.
Atenție ca să folosești la ambele rânduri același cota în coloana "% TVA", ca soldul la 482 să fie zero.
Vechea gestiune lași setat cum a fost inițial adică cu TVA 24%.
Creezi o gestiune nouă cu TVA zero.
Pe data pe care ai trecut la neplătitor de TVA în fereastra "intrări" înregistrezi pe tip "A" pe un furnizor fictiv, utilizând contul 482, transferul de pe gestiunea veche pe cea nouă.
Adică pe prima poziție treci cu cantitate minus descărcarea de pe gestiunea cu 24%, iar pe poziția a doua cu plus încărcarea pe gestiunea cu TVA zero.
Atenție ca să folosești la ambele rânduri același cota în coloana "% TVA", ca soldul la 482 să fie zero.