intrebare

Chestiuni specifice programului SAGA PS
herganiec

intrebare

#1 Mesaj de herganiec »

Pe SAGA PS se poate ţine evidenţa contabilă a unei biserici ?

Adica evidenta soldului de casa, din banca, a mijloacelor fixe, a cheltuielilor curente ... a veniturilor (donatii) etc ?

Nu ştiţi pe ce varinata de SAGA ar fi mai bine ?

Mersi.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

herganiec

#2 Mesaj de herganiec »

nu stie nimeni ?
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

apetrem

#3 Mesaj de apetrem »

Da, se poate. Unitatile de cult si asociatiile de proprietari tin evinente in partida simpla conform Omfp 2329/2001 pentru aprobarea
Normelor metodologice privind organizarea şi conducerea contabilităţii în partidă simplă de către persoanele juridice fără scop lucrativ, M.Of. nr. 20 din 15 ianuarie 2002.

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

Mersi, o sa incerc.

neniscag

#5 Mesaj de neniscag »

Este un program special ASCONT pentru evidenta la biserici, ca aici situatia e mai speciala cu contributiile de la stat la salarizare si platile din vanzari de lumanari, tamaie, calendare etc.
Si mai e o problema la executia bugetara care trebuie scoasa pe un tipizat special (depinde de episcopie sau arhiepiscopie).
Nu te sfatuiesc sa incerci lucrez in administratie bisericeasca de 10 ani si am incercat si eu si mai mult am complicat lucrul.
de exemplu: la lumanari din 30 lei 18 sunt pretul lor care se trece intr-un cont si 12 lei venitul care se trece in altul, la fel si la calendare si tamaie si colportaj.
La executie trebuie sa apara distinct :venituri serviciireligioase, contributie credinciosi, cutia milei, venit agricol,venit calendare, venit lumanari etc. si la cheltuieli tot distinct: cheltieli FSUIS, FSC;FCM;abonamente ,pret lumanari, pret calendare, salarizare(la care o parte vine de la buget si o parte se face din fonduri proprii), asigurari sociale etc. si nu vad ca ai cum sa le iei din saga ps.
casa si banca se tin la un loc se taie chitanta in casierie cand intra banii in banca si apoi chitanta pentru dobanda si bon plata pentru comisioane,la executie la sfarsit se specifica sold contabil din care se desparte sold banca dupa extras si diferenta in casa.
este simplu dar daca nu cunosti sistemul care e diferit e greu

Scrie răspuns