Stat salarii si d112
-
Stat salarii si d112
Buna ziua!
Am un angajat care pana in 12.05.2016 este cu fractiune de norma de 4ore/zi si din 13.05.2016 prin act aditional trece la norma intreaga(cu un alt salariu). Cum fac acest lucru in SAGA astfel incat statul de salarii si d 112 sa fie corecte?
M-am gandit sa trec salariatul de 2 ori in "salariati" :
-sa consider ca pe 12.05.2016 salariatul a avut ultima zi de munca
- si cu data de 13.05.2016 sa-l inregistrez din nou cu noul salariu si durata de 8 ore, fara functie de baza ca programul sa nu inregistreze deducerea personala de 2 ori . Pe statul de plata imi vor aparea la acelasi salariat 2 pozitii , dar la D112 se cumuleaza pe acelasi CNP exact perioadele cu 4 respectiv 8 ore. Este ok?
O zi buna va doresc!
Am un angajat care pana in 12.05.2016 este cu fractiune de norma de 4ore/zi si din 13.05.2016 prin act aditional trece la norma intreaga(cu un alt salariu). Cum fac acest lucru in SAGA astfel incat statul de salarii si d 112 sa fie corecte?
M-am gandit sa trec salariatul de 2 ori in "salariati" :
-sa consider ca pe 12.05.2016 salariatul a avut ultima zi de munca
- si cu data de 13.05.2016 sa-l inregistrez din nou cu noul salariu si durata de 8 ore, fara functie de baza ca programul sa nu inregistreze deducerea personala de 2 ori . Pe statul de plata imi vor aparea la acelasi salariat 2 pozitii , dar la D112 se cumuleaza pe acelasi CNP exact perioadele cu 4 respectiv 8 ore. Este ok?
O zi buna va doresc!
Re: Stat salarii si d112
Modificare o sa-l faci incepand cu 01.06.2016, acum doar calculezi diferenta de salar si il treci la "alte venituri".
O salariata care a fost in CCC 1 an s-a intors de o luna, si a facut cerere ca de la 1 iunie sa vina la program de 4 ore/zi.
In programul de salarii Saga ca sa imi calculeze salariul la jumatate trebuie sa reduc salariul care il avea la 8 ore, la jumatate.
In acest caz, pe actul aditional pe langa reducerea programului la 4 ore/zi se scrie si reducerea salariului???
multumesc
In programul de salarii Saga ca sa imi calculeze salariul la jumatate trebuie sa reduc salariul care il avea la 8 ore, la jumatate.
In acest caz, pe actul aditional pe langa reducerea programului la 4 ore/zi se scrie si reducerea salariului???
multumesc
- fagarasa176
Nu obligatoriu, depinde de ce s'a stabilit intre conducere si angajationi459 scrie:In acest caz, pe actul aditional pe langa reducerea programului la 4 ore/zi se scrie si reducerea salariului???
Poate sa ramana si cu acekasi salariu dar norma de 4h/zi
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Angajatorul a aprobat cererea cu programul de 4 ore/zi si reducerea salariului aferent la 4 ore/zi.
In actul aditional mentionez noul salariul? sau mai scriu ca se reduce de la ... la ....?
In actul aditional mentionez noul salariul? sau mai scriu ca se reduce de la ... la ....?
- fagarasa176
ioni459 scrie: se reduce de la ... la ....?
multumesc mult! @fagarasa176
eu am sunat la saga si mi-au spus sa fac doua state diferite, pt fractiuni de luna, adica de pe 1-15, cu un salariu, si de pe 16-30 cu celalalt salariu.Le listez, cumulez veniturile si contributiile si apoi introduc manual in stat la salariatul respectiv.Ideea principala era ca i se micsorare salariul, nu s-a marit ca sa introduc la alte venituri.
- fagarasa176
Modificarile care afecteaza venitul brut nu se fac in mijlocul lunii
Administratorul nostru-contabil, a spus ca nicaieri nu interzice modificarea salariului in timpul lunii.
da, dar e greu de modificat in program. Sa iti explice cum face asta.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
sa fac "de mana"....asta a fost explicatia:))