restituire imrumut societate

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ivanciuc280

restituire imrumut societate

#1 Mesaj de ivanciuc280 »

Buna seara,
Sa deschidem un nou subiect...
Administratorul unei societati a hotarat sa schimbe sediul social al firmei de acasa la o cladire proprietate a firmei de frica impozitelor locale foarte mari. Toate bune si frumoase, s-au facut modificarile la registrul comertului, totul a mers struna, pana cand a primit notificare de la anaf sa depuna celebrul formular 088. Dupa lungi asteptari pt primirea unui raspuns(vreo 4 luni) a primit o alta notificare sa mai depuna documente justificative(contracte, avize, etc). A adunat toate aceste documente, iar doamna de la anaf a considerat ca sunt prea multe asa ca mai mult de jumatate din documente i-au fost inapoiate. De aici i s-a spus ca o sa mai dureze vreo doua saptamani pana primeste un raspuns. Intre timp, dosarul a fost trimis la antifrauda, deoarece calculatorul care face evaluarea documentelor a descoperit un grad de risc. Si asa a venit si antifrauda si trecut deja si jumatatea celei de a sasea luni de cand se asteapta un raspuns.
Iar acum intrebarea, pt ca s-a descoperit o problema, in sensul ca i s-a restituit imprumutul asociatului prin casa, prin dispozitii de plata cu valori ce depasesc plafonul de 10000 lei/zi. Are cineva un sfat bun pentru prostia asta?
Multumesc!
Scuze pt povestea asta lunga :(

herganiec

Re: restituire imrumut societate

#2 Mesaj de herganiec »

nu vad sa poti rezolva ceva. din pacate.
"....amendă de 10% din suma încasată/plătită care depăşeşte plafonul stabilit de prezentul capitol pentru fiecare tip de operaţiune, dar nu mai puţin de 100 lei."
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

roncovf

#3 Mesaj de roncovf »

Da, dar daca au trecut 6 luni, spune-le sa-ti sufle un kil de pene, s-au prescris.

tudoraf841

#4 Mesaj de tudoraf841 »

daca restituirea se refera la un imprumut anterior datei cand sa restrictionat plafonul de plati catre persoane fizice (mai 2015) nu au ce-ti face.

ivanciuc280

#5 Mesaj de ivanciuc280 »

ultimul contract de creditare este din 05.05.2015, deci ma incadrez la art.16 alin 2 din lege, plus ca pe dispozitie este trecut si nr contractului in baza caruia s-a restituit suma

tudoraf841

#6 Mesaj de tudoraf841 »

da. cred ca din 09.05.2015 a intrat in vigoare plafonarea catre pf asa ca este ok

Scrie răspuns