adeverinta vechime salariat
adeverinta vechime salariat
Am si eu rugamintea daca se poate imbunatatii Adeverinta de vechime conf noilor cerinte,adica sa putem adauga nr de la itm din revisal.multumesc
Re: adeverinta vechime salariat
Care ar fi acelea? Unde scrie ca trebuie sa apara nr de la ITM?
asa ii cere unui angajat la somaj,sa fie trecut in adeverinta nr de inregistrare la itm
Pana se va pune, il puteti scrie cu pixul.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)
Pentru VelcescuP
Sa recapitulam un pic:
Poate ar merita sa suni la somaj si sa ii intrebi pe ce baza doresc cele mentionate, dupa care sa ne zici si noua.
Sa recapitulam un pic:
Gasesti ceva model si nr de transmitere?Ordin 500/2011: scrie:ART. 8
(3) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat să îi elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente în dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind înscrierile referitoare la persoana sa şi/sau un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul general de evidenţăşi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
...
(6) În măsura în care, din motive obiective, angajatorul se află în imposibilitatea de a elibera documentele prevăzute la alin. (3), salariatul sau fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de muncă din raza căruia angajatorul îşi desfăşoară activitatea eliberarea unei adeverinţe din care să rezulte elementele conţinute în registru, astfel cum a fost întocmit şi transmis de către angajator. Inspectoratul teritorial de muncă în cauză eliberează documentul, în baza registrului electronic transmis de angajator, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
Poate ar merita sa suni la somaj si sa ii intrebi pe ce baza doresc cele mentionate, dupa care sa ne zici si noua.
-
buna ziua
doresc si eu o lamurire pe tema adeverintei de vechime
pe prima pozitie ce trec ?
am cazuri cand respectivi salariati sunt cu perioade mai vechi de 2011 , acele perioade sunt deja prinse in cartea de munca , ce le-a fost predate , teoretic ar trebui sa incep evidentierea vechimei din 2011 pana in prezent dar nu stiu cum sa incep
teoretic ar trebui sa incep cu incadrarea si apoi sa sar la perioada de dupa inchiderea cartii de munca
sau ar trebui sa prin in adeverinta toata perioada lucrata la ultimul loc de munca? (din 2007 pana in 2016 )
voi cum faceti
niste pareri ?
multumesc
doresc si eu o lamurire pe tema adeverintei de vechime
am cazuri cand respectivi salariati sunt cu perioade mai vechi de 2011 , acele perioade sunt deja prinse in cartea de munca , ce le-a fost predate , teoretic ar trebui sa incep evidentierea vechimei din 2011 pana in prezent dar nu stiu cum sa incep
teoretic ar trebui sa incep cu incadrarea si apoi sa sar la perioada de dupa inchiderea cartii de munca
sau ar trebui sa prin in adeverinta toata perioada lucrata la ultimul loc de munca? (din 2007 pana in 2016 )
voi cum faceti
niste pareri ?
multumesc
-
Teoretic pina la 31.12.2010 datele au fost raportate la ITM in baza statelor si a declaratiilor de atunci.Pe baza lor la încheierea cartii de munca si predarea ei catre angajator aceste date ar fi trebuit sa fie inscrise in cartea de munca de catre ITM.
De la 01.01.2011 se poate folosi aceea adeverinta inlocuitoare si incepi la poz 1 cu salariul avut la 01.01.2011 in baza contractului incheiat la data angajarii (plus actele aditionale)
Intr-o astfel de adeverinta se trec toate modificarile survenite in contractul initial,pe baza actelor aditionale (functie,salariu incadrare,timp de lucru)
De la 01.01.2011 se poate folosi aceea adeverinta inlocuitoare si incepi la poz 1 cu salariul avut la 01.01.2011 in baza contractului incheiat la data angajarii (plus actele aditionale)
Intr-o astfel de adeverinta se trec toate modificarile survenite in contractul initial,pe baza actelor aditionale (functie,salariu incadrare,timp de lucru)
-
velcescup scrie:Am si eu rugamintea daca se poate imbunatatii Adeverinta de vechime conf noilor cerinte,adica sa putem adauga nr de la itm din revisal.multumesc
Si eu vreau sa intreb daca nu se poate face in asa fel incat adeverinta de vechime sa fie un pdf editabil, asa cum este si CIM din Saga. Asta deoarece , la unele date informative mai este necesara completare, si nu numai !
De exemplu, la rubrica de carte de identitate este lasat un spatiu fff mic si abia se poate completa...chiar strica aspectul adeverintei !
Daca am un salariat mai vechi de 2011 ar fi fost simplu sa adaug perioadele anterioare pe formatul din saga. Chiar daca inainte de 2011 erau cartile de munca, la ITM se cer adeverinte si pt acele perioade, mai ales pt salariatii care au avut diferite sporuri !
-
Eu am rugat sa-mi aduca copie dupa foile din cartea de Munca pt perioada lucrata la mine,pt a ma verifica de doua ori, ca sa zic asa...dupa care am facut adeverinta. Daca are si intreruperi am dat adev mai multe, adica a lucrat in 1998-1999, a avut intrerupere si a continuat in 2000 -atunci am dat o adeverinta pt 1998-1999 si apoi alta adeverinta pt 2000 ...costachet982 scrie:buna ziua
.........
niste pareri ?
multumesc
Incerc sa atasez modelul meu...atentie, este pt perioada de f de demult....dar se poate modifica usor !

Uf, nu pot atasa, imi spune ca nu este permisa extensia docx...nu stiu ce sa fac

Pentru FloreaM813
Nu prea cred ca se va introduce partea editabila, dar la meniul "fisiere" -> "salariati" -> "detalii" poti introduce seria si nr act de identitate.
Altceva ce ai mai dorii sa modifici?
Referitor la postare:
Nu prea cred ca se va introduce partea editabila, dar la meniul "fisiere" -> "salariati" -> "detalii" poti introduce seria si nr act de identitate.
Altceva ce ai mai dorii sa modifici?
Referitor la postare:
tomac scrie:Folosiți butonul "Răspunde" pentru a continua o discuție. Nu folosiți butonul "Citează" decât atunci când e nevoie să citați pe cineva.
-
Da, multumesc mult, stiu de rubrica Detalii, am completat-o , dar nu se preia buletinul cu seria si nr in Adeverinta...banuiesc pt ca astea se pot modifica in timp...
In adeverinta de vechime? Mai incearca o data. 

-
Am incercat de nenumarate ori !!!!
Poate nu trec buletinele unde trebuie? Le introduc la< Mentiuni> pt ca in alt loc nu vad unde

Poate nu trec buletinele unde trebuie? Le introduc la< Mentiuni> pt ca in alt loc nu vad unde

la rubrica salariati, aveti butonul detalii si acolo este camp pentru completarea datelor din CI inclusiv cine si la ce data a fost eliberat, in adeverinta de vechime apar clar
Pentru FloreaM813
Scuze, dar totusi din meniul "fisiere" -> "salariati" -> "detalii" ce nu a fost clar unde se completeaza?
Scuze, dar totusi din meniul "fisiere" -> "salariati" -> "detalii" ce nu a fost clar unde se completeaza?