casa de marcat la en gross

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
fodors1948

casa de marcat la en gross

#1 Mesaj de fodors1948 »

Sunt persoana juridica-comert cu ridicata, imi mai trebuie casa de marcat chiar daca nu vand la persoane fizice?

septimiuv

#2 Mesaj de septimiuv »

nu

velescuo779

#3 Mesaj de velescuo779 »

dar la o gestiune en-gros care vinde si la persoane fizice trebuie neaparat casa de marcat?

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Dureros de adevarat dar trebuie casa de marcat in situatia in care vand la persoane fizice la un engros.
Exista o linie foarte, extrem, incredibil de subtire care te poate arunca in ilegalitate: persoanele juridice declarate care vand NUMAI la persoane juridice (engros) au posibilitatea sa vanda (fara a deveni o regula/obisnuinta) si persoanelor fizice.
Ordonanta 47 / 2007 nu abroga :
- referirea la obligativitatea utilizarii caselor de marcat fiscale de catre agentii economici care practica vanzarea cu AMANUNTUL de bunuri si servicii direct catre populatie
-Norma metodologica din 18/04/2003 pentru aplicarea Ordonantei de urgentã a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 348 din 25/04/2005
Conform acestei norme, potrivit art. 4 reprodus mai jos , agentii economici altii decat cei care au obiectul de activitate vanzarea cu amanuntul nu au obligatia utilizarii caselor de marcat
Art. 4.- În sensul ordonantei de urgentã, prin livrãri de bunuri cu amãnuntul si prestãri de servicii direct cãtre populatie se întelege acele activitãti desfãsurate cu caracter permanent. Nu intrã în aceastã categorie eventualele livrãri de bunuri si prestãri de servicii direct cãtre persoane fizice efectuate întâmplãtor de cãtre agentii economici, altii decât comerciantii cu amãnuntul
Referitor art. 4 din normele de aplicare ale O.U.G. nr. 28/1999, nu este obligatorie utilizarea casei de marcat de către firmele care nu desfăşoară permanent activităţi de vânzare cu amănuntul. Acest fapt rezultă şi expresia „eventualele livrări de bunuri” sau „agenţii economici, alţii decât comercianţii cu amănuntul”.
Expresia „de regulă” preluată din O.G. nr. 99/2000 poate fi echivalată cu expresia „eventualele livrări de bunuri” sau cu textul „agenţii economici, alţii decât comercianţii cu amănuntul”.
Am sa mai trec pe aici pentru ca suntem pe cale sa ne cunoastem.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

apetrem

#5 Mesaj de apetrem »

Si sa vezi discutii interminabile cu cei de la control pe tema semnificatiei cuvantului "intamplator",
cat inseamna asta, o livrare pe zi, una pe luna, 1%, 5% ...

Eu zic asa: daca exista astfel de operatiuni "intamplatoare", care expune firma la riscul unor amnenzi cu mult peste valoare unei case de marcat, este recomandabil sa fie emis si bon fiscal.

velescuo779

#6 Mesaj de velescuo779 »

nu am nevoie de casa de marcat pt.ca obiectul principal de activitate din certificat este comert cu ridicata a bauturilor ,colaborat cu o evidenta la pret de achizitie .

foltuta

#7 Mesaj de foltuta »

dar in cazul in care firma are obiectul de activitate prel si fasonarea sticlei plate.....se fac facturi atat persoanelor juridice cat si fizice....de regula produsul achizitionat se comanda inainte si se executa in cateva saptamani....in acest caz e nevoie de casa de marcat?....

herganiec

#8 Mesaj de herganiec »

da, e nevoie.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

marisp98

#9 Mesaj de marisp98 »

In cazul in care la un astfel de en gross emit facturi (persoanelor juridice si fizice) si le incasez cu bon fiscal din casa de marcat fara a mai emite chitante e vreo greseala? Pe facturile emise pe persoane fizice e suficient sa completez la client nume, adresa, CNP?

herganiec

#10 Mesaj de herganiec »

da, e corect asa.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

velescuo779

#11 Mesaj de velescuo779 »

la persoanele fizice emite chitanta la cateva zile dupa emiterea facturii(omul nu a avut banutzii) si nu au ce sa ti faca.succes :lol:

danilevicis

#12 Mesaj de danilevicis »

Revin la acest topic pt ca si eu ma lovesc de o astfel de problema:
Si eu facturez de obicei doar persoanelor juridice, dar se intampla sa am si livrari unor persoane fizice (adica populatiei).
Vreau sa intreb, ce ma fac atunci cand ma confrunt cu populatie de la sate, nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar cand facturez, nu au buletinul si nu pot sti CNP-ul. Cum pot sa facturez introducand la client nou Zamfirescu Gheorghe din Potcoava, fara un act de identitate? Pot eu sa-i spun, bre omule, da actul ca altfel...raman fara clienti....
Asta ma streseaza caci la un control cum justific facturi la Mitica, Stelica, etc.? Este corect sa emit facturi la populatia "intamplatoare" cu facturi folosind la client numele generic "Alti beneficiari"?
Cine ma poate indruma, va rog sa ma ajutati, voi cum faceti?
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

apetrem

#13 Mesaj de apetrem »

Pe factura, asa cum este ea definita la art.155 CF, nu este cerut CNP-ul.
Pe factura se cere codul de inregistrare in scop de tva, CIF-ul.
Solicitarea CNP-ului CI/BI sau a CNP-ului este si nelegala.
Solicitarea acestuia te transforma automat in operator de date cu caracer personal,
lucru ce nu este permis decat dupa inregistarea la autoritatea respectiva.
In cazul vanzarii pe bon, factura emisa la solicitarea clietului va cuprinde doar numele si adresa.

danilevicis

#14 Mesaj de danilevicis »

exact, caci stiam de faza cu operatorul de date cu carcater personal.
Bun, atunci, in cazul meu, in care realizez "intamplator" si livrari en-gross persoanelor fizice (populatie) voi cere doar numele si prenumele+adresa, deci acolo unde sunt de la sate va fi Zamfirescu Vasile de la Scarpinoasa.
Sa pun casa de marcat? Nu prea mi se pare corect.
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

budileanue

#15 Mesaj de budileanue »

Am avut garda financiara acum doua saptamani si am primit amenda pentru asta.Amenda este de la 8000ron la 40000ron.O casa de marcat am cumparat-o dupa aceea cu 600ron.

Scrie răspuns