formular 088
Re: formular 088
iti zic ce NU mai trebuie sa anexezi fata de vechiul formular :
7 tipuri de documente:
1.actul privind sediul social ;
2.actul privind sediul secundar ;
3.actul privind domiciliul fiscal ;
4.contractul de muncă ;
5.adeverința de venit ;
6.extrasul de cont ;
7. diploma de studii.
7 tipuri de documente:
1.actul privind sediul social ;
2.actul privind sediul secundar ;
3.actul privind domiciliul fiscal ;
4.contractul de muncă ;
5.adeverința de venit ;
6.extrasul de cont ;
7. diploma de studii.
Noul formular pentru înregistrare în scopuri de TVA (Declarația 088) nu va mai impune, anexarea diferitelor acte, precum cele privind sediul social, sediul secundar, domiciliul fiscal, extrasul de cont, a anunțat, joi, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).
Decizia este ca Declarația 088 să conțină mai puține întrebări și să nu mai fie anexate 7 tipuri de documente: actul privind sediul social, actul privind sediul secundar, actul privind domiciliul fiscal, contractul de muncă, adeverința de venit, extrasul de cont și diploma de studii.
"Încadrarea veniturilor administratorilor în categorii generice fără precizarea sumelor și facilitarea declarării situațiilor de insolvență accentuează caracterul simplificat al noii Declarații 088. Astfel, dacă în prezent formularul conține 20 întrebări și este necesară anexarea a 11 tipuri de documente în total, începând cu 1 iulie 2016, Declarația 088 va avea 13 întrebări, fiind necesară anexarea a doar patru tipuri de documente în total", precizează ANAF.
Decizia este ca Declarația 088 să conțină mai puține întrebări și să nu mai fie anexate 7 tipuri de documente: actul privind sediul social, actul privind sediul secundar, actul privind domiciliul fiscal, contractul de muncă, adeverința de venit, extrasul de cont și diploma de studii.
"Încadrarea veniturilor administratorilor în categorii generice fără precizarea sumelor și facilitarea declarării situațiilor de insolvență accentuează caracterul simplificat al noii Declarații 088. Astfel, dacă în prezent formularul conține 20 întrebări și este necesară anexarea a 11 tipuri de documente în total, începând cu 1 iulie 2016, Declarația 088 va avea 13 întrebări, fiind necesară anexarea a doar patru tipuri de documente în total", precizează ANAF.
-
Pana la urma poate o scot de tot pentru firmele care ating 220000 lei si sunt oricum obligate sa se inregistreze. Si o lasa numai pentru firmele care vor "la TVA"prin optiune. Asa ar fi logic!
si eu asta zic ...din moment ce ai crescut cu afacerea pana la 220.000 lei ...nu vad sensul sa nu iti dea cod de TVA
- fagarasa176
Mai nou cer si plan de afaceri 

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
la pct B ...nu e plan de afaceri.
Scrii ce vrei sa faci ...de ce vrei cod de TVA ...ce business ai ....in maxim 2000 de caractere
Scrii ce vrei sa faci ...de ce vrei cod de TVA ...ce business ai ....in maxim 2000 de caractere
- fagarasa176
In cazul de fata e vorba de schimbarea sediului social...gramac921 scrie: ...de ce vrei cod de TVA ...
Nu vreau cod de TVA

la schimbarea sediului social sau administratorului nu se depune 088 . Doar daca in urma analizei ai risc fiscal ridicat . Altfel nu .
Forma veche : ordin 3841/2015
" ART. 4
Formularul menţionat la art. 1 se completează şi se depune de către persoanele impozabile, societăţi, înfiinţate în baza Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi care sunt înregistrate în scopuri de TVA potrivit dispoziţiilor art. 316 din Codul fiscal, la solicitarea organelor fiscale competente, formulată în temeiul prevederilor art. 58 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare (Codul de procedură fiscală), în situaţii cum ar fi:
a) schimbarea sediului social;
b) schimbarea administratorilor şi/sau a asociaţilor."
Forma noua Ordin 2048/2016 valabil de la 01.08.2016 :
" ART. 4
Formularul menţionat la art. 1 se completează şi se depune de către persoanele impozabile, societăţi, înfiinţate în baza Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi care sunt înregistrate în scopuri de TVA potrivit dispoziţiilor art. 316 din Codul fiscal, la solicitarea organelor fiscale competente, formulată în temeiul prevederilor art. 58 din Codul de procedură fiscală, în situaţia în care prezintă risc fiscal, în urma selecţiei efectuate în mod automat, prin intermediul aplicaţiei informatice dezvoltate la nivel central, în baza criteriilor stabilite de organul fiscal central desemnat în acest scop. "
" ART. 4
Formularul menţionat la art. 1 se completează şi se depune de către persoanele impozabile, societăţi, înfiinţate în baza Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi care sunt înregistrate în scopuri de TVA potrivit dispoziţiilor art. 316 din Codul fiscal, la solicitarea organelor fiscale competente, formulată în temeiul prevederilor art. 58 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare (Codul de procedură fiscală), în situaţii cum ar fi:
a) schimbarea sediului social;
b) schimbarea administratorilor şi/sau a asociaţilor."
Forma noua Ordin 2048/2016 valabil de la 01.08.2016 :
" ART. 4
Formularul menţionat la art. 1 se completează şi se depune de către persoanele impozabile, societăţi, înfiinţate în baza Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi care sunt înregistrate în scopuri de TVA potrivit dispoziţiilor art. 316 din Codul fiscal, la solicitarea organelor fiscale competente, formulată în temeiul prevederilor art. 58 din Codul de procedură fiscală, în situaţia în care prezintă risc fiscal, în urma selecţiei efectuate în mod automat, prin intermediul aplicaţiei informatice dezvoltate la nivel central, în baza criteriilor stabilite de organul fiscal central desemnat în acest scop. "
- fagarasa176
Nu e vorba de punctul B, ei chiar doresc un plan de afaceri domne' ce nu intelegigramac921 scrie:la pct B ...nu e plan de afaceri.

E uite ca la partea cu schimbarea administratorului eu nu a's fi fost de acord...gramac921 scrie:la schimbarea sediului social sau administratorului nu se depune 088 . Doar daca in urma analizei ai risc fiscal ridicat . Altfel nu .
Din contra, cand se schimba administratorul poate sa nu "miroasa" a bine, urmeaza ceva necurat, evaziune mai simplu spus.
Pai il pun pe nea Gheorghita administrator si eu fac ce "vrea muschii mei" si nu raspund de nimic

Vezi ca adresa aia era dupa ordinul vechi ...dosarele aflate in analiza merg dupa ordinul 3841/2015 . ( acolo era balaria cu planul de afaceri ).
Acuma dupa ordinul nou nu se mai cere .
Mai mult decat atat , a fost cineva ieri la ANAF cu noul formular 088 ca avea cod anulat ( nedepunere deconturi) .
L-au scos in suturi afara , au zis ca nu trebuie 088 doar 099 si copie dupa CUI si ceva de la ORC si daca la analiza de risc iese cu virgula atunci se va solicita 088, altfel nu.
Deci e de bine zic ...deocamdata
Acuma dupa ordinul nou nu se mai cere .

Mai mult decat atat , a fost cineva ieri la ANAF cu noul formular 088 ca avea cod anulat ( nedepunere deconturi) .
L-au scos in suturi afara , au zis ca nu trebuie 088 doar 099 si copie dupa CUI si ceva de la ORC si daca la analiza de risc iese cu virgula atunci se va solicita 088, altfel nu.
Deci e de bine zic ...deocamdata

- fagarasa176
Mdea...cum...ne'cum...are ghinionul sa fie pe ordinul vechi .. soarta 

Pe mine m-au scos afara ca sa aduc si celelalte 6 documente din cele 7 scoase , deci in final am depus 10 documentele 

-
depunere 088 trecere platitor de tva - activ comert.
situatie: verificare cifra de afaceri din cont 707 sa fei egala cu tsc cont 121, nu e buna balanta trebuie refacuta.
ce spuneti?
situatie: verificare cifra de afaceri din cont 707 sa fei egala cu tsc cont 121, nu e buna balanta trebuie refacuta.
ce spuneti?
-
"Meserie...te halesc!". Bun asa!