decl 101 vs calcul impozit pe profit

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
paturcai

#16 Mesaj de paturcai »

Soldurile contului 711 nu intra in nicio parte. Pur si simplu nu se iau in seama la venituri. Ca sa fortez nota este un fel de "581" al produselor finite. El ne arata asa cum ai spus ce s-a intamplat si ce mai am pe la produse finite. Incarcarea si descarcarea de gestiune foloseste ca si cont de manevra acest 711.
Productia nu o "vinzi" folosind:
4111=701?
Si atunci daca el lucreaza: 345=711 pentru productia realizata sau in curs de executie, ce-o mai fi pe acolo, si descarcarea productiei vandute o faci 711=345, la ce sa mai ia in calcul 711?
Caz ideal:
Am productie vanduta de 100 lei si o vand cu acelasi pret.
Incarc gestiunea:
345=711 pentru 100 lei
Descarc productia vanduta:
711=345 pentru 100 lei
Evidentiez vanzarea productiei vanduta la client:
4111=701
Tocmai aici trebuie sa fii atenta pentru ca 711 la formularul 20 din Bilant, are un talc al lui. Daca ai productie ramasa in stoc, debitul si creditul nu sunt egale si in aceasta situatie cu "ATENTIE" completezi ca sa iasa corelatiile.
Chiar daca toate programele de contabilitate il inchid ele nu-l iau in seama la determinarea impozitului pe profit.
Fa abstractie de 711 si vezi daca SAGA a calculat corect impozitul pe profit. Ai sa vezi ca il calculeaza corect.
Si ai grija ca el sa nu apara si in declaratia 101 pentru ca nu ies corelatiile.
Vezi ca s-a mai discutat acest aspect pe forum. Cauta si vei gasi.

Succese nebanuite,
Variatia-stocurilor
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

apetrem

#17 Mesaj de apetrem »

La teorie suna bine, practica ne omoara ...

[1] In realitate nu vei gasi aproape niciodata situatia ideala 345=711, 711=345 cu aceiasi valoare, asa incat la finele perioadei sa nu existe sold de transferat pe 121. Doar simplificand lucrurile fara a tine cont de realitate.

[2] Cum adica nu se ia in seama la venituri? Cum adica sa fac abstactie de soldurile lui 711 ce se inchid prin 121?
Sa zicem ca avem cheltuieli de 80 lei, realizam produs de 100 lei, pret de inregistrare. Care e rezultatul contabil si fiscal?
Daca nu iau in seama 711 am pierdere de 80 lei, daca da un profit 20 lei.

[2] Iaca cum in realitatea problema e muult mai complicata si depinde de:
- pretul folosit la inregistrara productiei,
- diferentele intre valoarea productiei la acest pret si costul real,
- valoare productiei neterminate, etc.

paturcai

#18 Mesaj de paturcai »

apetrem scrie:
[2] Cum adica nu se ia in seama la venituri? Cum adica sa fac abstactie de soldurile lui 711 ce se inchid prin 121?
Sa zicem ca avem cheltuieli de 80 lei, realizam produs de 100 lei, pret de inregistrare. Care e rezultatul contabil si fiscal?
Daca nu iau in seama 711 am pierdere de 80 lei, daca da un profit 20 lei.
Este adevarat: Rulajele lui 711 influenteaza profitul meu, NUMAI in situatia expusa aici de ApetreM. In acesta situatie trebuie sa se aiba in vedere completarea corecta atat a dec 101 cat si a randurilor specifice din formularul 20.
Succese nebanuite,
Deviatia-stocurilor

paturcai

#19 Mesaj de paturcai »

Si totusi ma racaie ceva.
Ceva sigur nu este in regula. M-am pripit si-mi pare rau.
Cat de bine as stii (dar nu stiu productie, am mimat cu un fel de productie) ceva imi spune ca se interpreteaza gresit contul 711.
Asa cum spuneam mai sus, SI IMI MENTIN AFIRMATIA, 711 este - fortez din nou - un fel de 581 al produselor finite.
El ar trebui sa fie zero.
Sa o lua pe firul logicii:

Daca eu am profit numai din inchiderea lui 711:
- Admitem ca am profit din inchiderea lui 711, ca sunt diferite sumele
345 = 711 pentru 100 lei
711 = 345 pentru 90 lei
Ar rezulta o diferenta de 10 lei care se il inchid prin 121
711=121 pentru 10 lei
Si imi calculez 10 x 16 % = 1.6 lei 691=4411
In acelasi timp vanzarea mea catre client o fac prin 701
4111=701
Contul 701 mi-l inchid lesne prin 121 fara nici o problema.
Curios este ca luna urmatoare prin lichidarea stocului si vanzarea produsului ma trezec ca am impozitat de 2 ori aceeasi suma. O data folosind 711 prin 121 si a doua oara cu 701.

Ceva nu-mi da pace pentru ca este corect cum se face declaratia 101: Contul 711 NU ARE A CAUTA IN TOTAL VENITURI pentru o lume intreaga. Nici in programul de la finante nu este prevazut, si daca nu este ....Chira are socoteala.....
Si logic asa ar fi:
Veniturile mele au in spate un transfer de proprietate in toate ABSOLUT toate cazurile, mai putin 711. Toate celelalte venituri sunt cazuri certe de transfer de proprietate.

Ceva e necurat. N-am timp dar am sa aprofundez problema in cateva zile. PAROL.
Chiar mi-ar placea ca ApetreM sa ma starneasca pe acest subiect si sa-mi explice un studiu de caz PAS CU PAS (ca intr-un tangou dar fara trandifir in dinti) :lol:

Am sa mai trec pe aici pentru ca prea va cunosc.

danilevicis

#20 Mesaj de danilevicis »

sa va spun si eu o chestie. eu chiar fac 345=711 100 lei si 711=345 lei pentru ca am o viteza de rotatie foarte mare a produselor finite, acestea stand in stoc mai putin de 4 ore pe zi. si am avut control de la garda si m-au intrebat de ce nu am sold la 345 si le-am explicat ca nu ma complic pt ca este viteza foarte mare. si nu mi au spus nimic. asa ca...
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

apetrem

#21 Mesaj de apetrem »

paturcai scrie:345 = 711 pentru 100 lei
711 = 345 pentru 90 lei
Ar rezulta o diferenta de 10 lei care se il inchid prin 121
711=121 pentru 10 lei
Si imi calculez 10 x 16 % = 1.6 lei 691=4411
In acelasi timp vanzarea mea catre client o fac prin 701
4111=701
Contul 701 mi-l inchid lesne prin 121 fara nici o problema.
Curios este ca luna urmatoare prin lichidarea stocului si vanzarea produsului ma trezec ca am impozitat de 2 ori aceeasi suma. O data folosind 711 prin 121 si a doua oara cu 701.
Te-ai oprit prea devreme (asta suna cam feminin) :)

Dupa 4111=701
urmeaza 711 = 345

Ceea ce inseamna ca profit va fi doar diferenta intre 345 si 701.

paturcai

#22 Mesaj de paturcai »

He, he, he
Problema este de sapaturi.
Am promis ca revin, o sa revin.
Trebuie ca cineva SA MA CONVINGA ca Finantele au gresit ca nu au bagat si diferenta din 711 la randul 1 sau 2 din decl 101. Pana atunci cred doar ceea ce vad: decl 101 in programul de la finante NU FACE VORBIRE DE 711. Nu face, NU EXISTA/NU SE TRECE. Raman la parerea mea: Nu sunt venituri care sa aiba ca efect transferul de proprietate si nu pot fi impozitate.
Nu nu m-am oprit prea devreme, era vorba de prudenta. In general admir la femei faptul ca au acel al saselea simt de care barbatii nu se folosesc pentru ca-i dore-n ghete. Eu numesc acel al saselea simt prudenta.
Dar asa cum am promis o sa revin.
DanileviciS toti fug de contul 711 ca dracu' de tamaie tocmai pentru ca e extrem de "ciudat". Asa cum ai spus nici cei de la control nu prea se baga dar asta nu inseamna ca nu vine ea scadenta cu decl 101 si mai ales cu bilantul UNDE MUSAI trebuiesc puse rulajele luate bob cu bob din fiecare luna. Chiar daca el 711 apare inchis surpriza este ca in formularul 20 atunci cand ti se dau sa treci rulajele lui 711 daca le pui egale si de fapt ele in realitate nu sunt egale ai sa iti zbori creierii fara sa gasesti explicatia si o sa injuri si pe mama lui SAGA si pe tata de la Finante. E o foarte delicata problema. Am fost starnit si am sa revin cu un studiu de caz cat mai curand posibil daca ApetreM nu ne face vreo surpriza sa ne explice ca la gradinita. Asa cum imi place mie: pana la ultima virgula.

Blonda-de-la-drept.

(O blonda si o bruneta pe strada.
Bruneta catre blonda:
-Nu l-ai observat pe Gigi pe partea celalata? Nu-i faci cu mana?
-Cu mana sa-si faca el!)

apetrem

#23 Mesaj de apetrem »

paturcai scrie:Finantele au gresit ca nu au bagat si diferenta din 711 la randul 1 sau 2 din decl 101.
Pana atunci cred doar ceea ce vad: decl 101 in programul de la finante NU FACE VORBIRE DE 711.
In decl,101 nu o sa vezi vorbire de nici un cont, doar genericul "Venituri din exploatare".
Daca vrei conturi si mai ales ce inseamna "veniturile din exploatare", luam un bilant, formularul 20 si
vedem din ce este format rd. 10 denumit chiar asa "Venituri din exploatare".
Variatia stocurilor este acolo, rd.06 si 07, unul se aduna, altul se scade.

Si atentie, nu vorbim de "rulaje" 711, ci doar de "soldul" pe care il preia 121.

tomac

#24 Mesaj de tomac »

Aşa este. Contul 711 poate influenţa contul de profit şi pierdere, mai exact soldul acestuia, aşa cum spune apetrem.
Contul 711 nu e "ciudat". Dacă urmăreşti logic ceea ce se întâmplă la producţie devine extrem de atractiv :)
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

mantogp957

#25 Mesaj de mantogp957 »

Pentru o societate preluata de la luna august 2007 care a declarat si platit impozit pe profit 150 lei, sa zicem, iar la sfarsitul anului are un profit de 250 lei (de la 01.01.2007), cum rezolv situatia ca la luna decembrie 2007 soldul lui 4411 sa fie de 100 lei? Mentionez ca si-a platit impozitul calculat pentru trim 1 la data scadenta si la preluare soldul lui 4411 a fost 0. Astept pareri!

munteanc

#26 Mesaj de munteanc »

astept cu nerabdare ca paturcai "sa treaca pe aici" cu studiul de caz promis.
si eu am exact aceasi situatie legata de 711 si inca sunt nelamurit

paturcai

#27 Mesaj de paturcai »

Inca nu am ajuns, am promis ca o sa vin cu studiul, o sa vina. Dureaza ceva. Trebuie sa imi explice pas-cu-pas un profersor de conta pe care am avut onoarea sa imi preadea cursurile de conta. Omul asta nu ca stia contabilitate, o manca pe paine.
Partea foarte haioasa este ca la cursuri cand ni s-a predat despre contul 711 ni s-a dat numai NUMAI cazul ideal...iar colegii mei care nu lucrau (eu stiam ceva timid despre neincluderea lui 711 in calculul total al veniturilor in caz ideal, adica precum mai jos) le-a iesit niste sume rupte de realitate si de logica...Si nu profesorul a fost de vina ci asistentul care nu avea chef nu avea chemare nu avea nimic dealtfel. La examen bineinteles ca nu ne-a "picat" despre contul 711.....:-)
Parerea mea de novice in materie de contul 711 este ca el ar trebui folosit ca si caz ideal in care niciodata nu are sold din incarcarea si descarcarea de gestiune.
Deci as folosi cazul ideal:
345=711 pentru 100 lei
711=345 pentru 100 lei
Iar diferenta as tine-o in clasa 3XX si as realua urmatoarea luna.
Nu-mi da pace faptul ca trebuie sa platesc impozit la o marfa produsa si tinuta pe stoc la mine fara sa am desfacerea asigurata fara sa am client, etc.
O sa revin.

Scrie răspuns