D394

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
cirsteal

D394

#1 Mesaj de cirsteal »

pentru faimosul 394 nu asi vrea sa gresesc asa ca pentru siguranta va intreb.
Vind marfa la client si plateste cu card. Se elibereaza bon din casa de marcat dar acel bon se incaseaza prin banca.PIOS genereaza o factura .Cum inregistrez acest bon.Pe raprtul zilnic apare CEC.
multumesc.

bojogt715

Re: D394

#2 Mesaj de bojogt715 »

eu am creat un client fara cod fiscal pentru iesirile de genul asta...pentru persoane fizice.
nu se declara in 394...inca..pana la 1oct 2016...dupa aceea vedem zic eu...
iesirile pe pers juridice automat se introduc separat la iesiri pe cod fiscal....
ca idee ar trb verificat cu mare atentie si z de zi de pe pos sa zic asa precum si iesirile pe pos catre persoanele juridice la nivel de zi....sunt si firme care platesc cu cardul si pot apare la sectiunea cec de pe z-ul fiscal de zi la inchidere...
si restul de suma ar trb sa fie pe persoane fizice....
verificarea se face si cu incasarea din ziua respectiva cumulata la nivel extras de cont de banca...
nu de alta dar sa nu constati pe iesiri in plus baza si tva colectat la nivel de clienti....
btw ....suma din cec se scade la iesiri --> incasari in numerar ...cand introduci z-urile pe zile ca idee.....
e destul de alambicat dar cu atentie nu se greseste....

tobosv790

Re: D394

#3 Mesaj de tobosv790 »

Ametitor de multe "....."
Ideea, zic eu, e buna. De exemplu: 5125.01:"Clienti cu card(POS)". La iesiri operez pe B si pe clientul mentionat. Incercati si vedeti ce iese. Atentie: numai pentru clienti persoane fizice. Si eu zic ca merge si dupa 1 octombrie chestia asta. Parerea mea!
Apoi cand imi apare suma incasata in extrasul de cont fac inregistrarea:
PS: Pentru TVA la incasare discutia e mai lunga.

Scrie răspuns