cim cu program 2ore/zi

herganiec

#16 Mesaj de herganiec »

am gasit . mersi.
CAPITOLUL II - Salariul minim garantat

Art. 159.
(1) Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, corespunzator programului normal de munca, se stabileste prin hotarare a Guvernului, dupa consultarea sindicatelor si a patronatelor. In cazul in care programul normal de munca este, potrivit legii, mai mic de 8 ore zilnic, salariul de baza minim brut orar se calculeaza prin raportarea salariului de baza minim brut pe tara la numarul mediu de ore lunar potrivit programului legal de lucru aprobat.
(2) Angajatorul nu poate negocia si stabili salarii de baza prin contractul individual de munca sub salariul de baza minim brut orar pe tara.
(3) Angajatorul este obligat sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

tigauc

Re: cim cu program 2ore/zi

#17 Mesaj de tigauc »

Buna ziua. Din 2011, codul muncii nu mai prevede ca sa declari functiade baza la un angajator, desi codul fiscal prevede ca angajatul este obligat. Ce se intampla cand salariatul nu declara?

tomac

#18 Mesaj de tomac »

Nimic din punct de vedere al codului muncii. E dreptul lui.
Din punct de vedere fiscal e necesar să aleagă locul în care are funcția de bază, iar eu atât trebuie să-i cer: să aleagă dacă e la mine. Nu să-i cer să-mi spună la cine altcineva în afară de mine își alege.
Iar dacă tot nu o face pentru că nu vrea și nu e vreo sancțiune în sensul ăsta, nu-i acord deducerea de bază pentru că pot considera că nu a ales funcția de bază la mine.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

tigauc

#19 Mesaj de tigauc »

Va multumesc!!

Scrie răspuns