Descarcare gest.analitice 371
Descarcare gest.analitice 371
Buna seara. Lucrez cu analitice la 371 respectiv 371.1 alimentare si nealiment. si 371.2 bauturi si tigari. Totul este ok inclusiv desc. de gest care o fac di program. Inainte sa validez inchiderea de venit. si chelt. mai fac o nota 371=%
371.1
371.2
ca sa nu raman cu sold la aceste analitice. Daca nu as face aceasta nota , rulaj. lui 371 ar fi corect insa as avea sold la analitice. Daca fac nota imi modifica rulajul lui 371 si nu mai este valabila formula de verificare %=371
607
378
4428.
In ambele situatii soldul la sf. lunii este bun 371. Ce ma sfatuiti sa fac ca nu as vrea sa renunt la analitice pt.taxa de 2%.
371.1
371.2
ca sa nu raman cu sold la aceste analitice. Daca nu as face aceasta nota , rulaj. lui 371 ar fi corect insa as avea sold la analitice. Daca fac nota imi modifica rulajul lui 371 si nu mai este valabila formula de verificare %=371
607
378
4428.
In ambele situatii soldul la sf. lunii este bun 371. Ce ma sfatuiti sa fac ca nu as vrea sa renunt la analitice pt.taxa de 2%.
ideal ar fi sa ai analitice doar la 378.... clar ca modifici rulaj la transfer si nu e ok....
ar fi bine daca s-ar putea configura la saga in gestiuni o sg gest, 371 sa avem 607, 707, 4428, iar la 378 sa putem da formula cu 2 analitice de adaos,..... momentan nu se poate....

ar fi bine daca s-ar putea configura la saga in gestiuni o sg gest, 371 sa avem 607, 707, 4428, iar la 378 sa putem da formula cu 2 analitice de adaos,..... momentan nu se poate....

Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...
da, asta e parerea mea...dublezi artificial rulajul unui cont... eu am incercat aceeasi chestie dar direct cu 378 si am vazut ca iese aiurea...
momentan nu e nici o solutie....
singura varianta ar fi o modificare de soft de la saga, eventual o casuta de bifare de daunatoare sau nu... ceva gen afisare furniz/ clienti in valuta( bifezi sau nu casuta ).... si cand sit fz bifezi daunatoare sa apara doar nir respective.... altfel nu vad cum... 

Re: Descarcare gest.analitice 371
tin si eu 3 gestiuni pe 371 dar descarca corect, daca bifezi la configurare societati ca vrei gestiuni diferite atunci ai posibilitatea sa faci analitice la 371, 378 si 4428. Am inteles eu gresit intrebarea ta??? chiar ma intereseaza si pe mine aspectul asta
gestiuni diferite = magazine diferite.... in general
daca ai gest diferite in acelasi mag....(raioane diferite) poti config de acolo....probl e la vanzari....acum vb pt amanunt...
poti descarca corespunzator gestiunile, daca pe casa de marcat ai configurate cel putin 2 raioane (daunatoare si `sanatoase`)
daca se bate totul pe casa la gramada...de obicei asa e... nu ai cum sa descarci vanz coresp..... clar.

daca ai gest diferite in acelasi mag....(raioane diferite) poti config de acolo....probl e la vanzari....acum vb pt amanunt...
poti descarca corespunzator gestiunile, daca pe casa de marcat ai configurate cel putin 2 raioane (daunatoare si `sanatoase`)
daca se bate totul pe casa la gramada...de obicei asa e... nu ai cum sa descarci vanz coresp..... clar.

asa e cum zici tu, numai ca eu am bauturi alcoolice si pe alimentara, ca defapt e un minimarket si am si pe bar, am facut analitice in scopul de a controla stocul de marfa nu de a calcula 2%Doriana scrie:da, dar la bar descarci per total si bauturi si tigari si cafea si sucuri...
taxa 2* nu vad cum se calc mai simplu...
S-a mai discutat despre taxa de 2% pe acest forum.
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=252
Incearca sa faci altfel articolul contabil descris la inceput
In loc de 371=% 371.1,371.2 incearca sa faci ceva de genul:
371.1=473 - in rosu cu rulajul contului 371.1
371=473 - in negru cu rulajul contului 371.1
371.2=473 - in rosu
371=473 - in negru
E posibil ca asa sa iti dea un rezultat ok.
Cum nu iti da, exact, formula de verificare pe articolul de descarcare?
Daca nu iti da adaosul aferent marfii vindute, vezi ca a fost on intreaga discutie pe forum legata de modul in care se calculeaza in Saga adaosul mediu si cum face calculul adaosului aferent marfurilor vindute.
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=98
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=252
Incearca sa faci altfel articolul contabil descris la inceput
In loc de 371=% 371.1,371.2 incearca sa faci ceva de genul:
371.1=473 - in rosu cu rulajul contului 371.1
371=473 - in negru cu rulajul contului 371.1
371.2=473 - in rosu
371=473 - in negru
E posibil ca asa sa iti dea un rezultat ok.
Cum nu iti da, exact, formula de verificare pe articolul de descarcare?
Daca nu iti da adaosul aferent marfii vindute, vezi ca a fost on intreaga discutie pe forum legata de modul in care se calculeaza in Saga adaosul mediu si cum face calculul adaosului aferent marfurilor vindute.
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=98
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
deci le `inchizi` tot pe debit prin stornare..... am priceput, pare ok
deci ce zici tu se face inainte de desc. gest..... sa inteleg...
teoretic pare sa mearga,
practic in sine daca sunt analitice in cursul lunii, clar nu ai cum sa tii raport de gest zilnic din saga....
popescuc, cum faci raportul ?
in acest sens, pt aceasta taxa cred ca cel mai nimerit ar fi introd la nir a unei coloane cu `bifa` cu 2 optiuni ( daun da sau nu ) si sa putem filtra/selecta nir respective, si calcula mai usor 2*.........
defalcarea pe analitice artificial a unei gest nu mi se pare ok....
stiu si sper ca asta e ceva temporar...
fiecare cu parerea lui.....
deci ce zici tu se face inainte de desc. gest..... sa inteleg...

teoretic pare sa mearga,
practic in sine daca sunt analitice in cursul lunii, clar nu ai cum sa tii raport de gest zilnic din saga....
popescuc, cum faci raportul ?
in acest sens, pt aceasta taxa cred ca cel mai nimerit ar fi introd la nir a unei coloane cu `bifa` cu 2 optiuni ( daun da sau nu ) si sa putem filtra/selecta nir respective, si calcula mai usor 2*.........
defalcarea pe analitice artificial a unei gest nu mi se pare ok....
stiu si sper ca asta e ceva temporar...

fiecare cu parerea lui.....