arhivare - restaurare

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
serbanm166

arhivare - restaurare

#1 Mesaj de serbanm166 »

cred ca ar fi foarte utila posibilitatea arhivarii anului precedent iar salvarile si restaurarile sa se poata face numai pt.luna curenta sau sa-i dam noi perioada
( nu are rost sa-ti apara la intrari,iesiri ,banca,casa....documente de acum n ani )

septimiuv

#2 Mesaj de septimiuv »

cer de mancare?

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Buna seara.
Stii ce este curios la noi oamenii? Exact ce cere unul celalalt nu are nevoie.
Exemplu este la doi pasi pe forum: Chiar era un coleg care cerea nici mai mult nici mai putin decat ca sa poata introduce toti salariatii din 2000 pana la zi in SAGA.
Tu mergi exact pe dos: Sa nu mai vedem perioadele trecute si sa le vedem numai pe cele in care lucram....
Eram de aceeasi parere pana cand am constatat ca e chiar foarte bine ca ele datele le pot vedea pe mult mult mult timp in urma. E mai simplu sa dai tu data de la xx pana la xx, sau e mai simplu sa tragi de baretele laterale si sa te duci unde ai nevoie? Sau o biata fisa de cont sa iti fie aratata pe o perioada de 3 ani in spate? Mmmmmm ma dau in vant dupa istorii din astea in care eu nu trebuie decat sa fac: click, click, click.
Am sa mai trec pe aici pentru ca presimt (ce sa presimt, chiar stiu) ca o sa ne imprietenim.

Noi doi si-o umbrela
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

serbanm815

#4 Mesaj de serbanm815 »

da,recunosc,aveti dreptate amandoi.... :oops:
de vina pt.ideea asta a fost o gripa afurisita si faptul ca am vrut sa listez un scadentar ,,frumos" la furnizori si nu mi-a iesit ....apar facturi din 2007 care sunt achitate ,iar unele din ian.care nu sunt achitate nu apar ( s-o fi ascuns de mine sa nu ia gripa? )
si tot la furnizori ,mi-au ramas fact.cu ,,- '' neinchise si imi apar in coloana neachitate.... :roll: ( asta s-a intamplat prin vara cand am instalat o versiune noua si cand nu aveam gripa )

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Daca doriti pastrarea datelor pentru perioade anterioare si sa incepeti doar cu solduri, puteti proceda ca mai jos.Procedura este recomandata celor ce au cantitati mari de date, dar nu este absolut necesara.
Puteti pastra toate datele pentru anul/anii anteriori pentru ca nu se intâmpla nimic.

1.Terminati lucrul la exercitiul financiar 2007, generati bilant si ce mai aveti de generat cu datele de pâna la 31.12.2007
2.Nu introduceti date pentru 2008 sau daca ati introdus faceti un export al datelor
3.in "Configurare societati" redenumiti societatea, din SC Nume Societate SRL in SC Nume Societate SRL 2007
4.Adaugati o noua inregistrare in tabela de societati si numiti noua societate SC Nume Societate SRL.
5.Intrati la preluare date contabile setati luna de incepere a lucrului cu programul - Ianuarie, anul 2008 si apasati butonul "Preluare automata..."
6.La cale alegeti folderul in care e instalat SAGA C.3.0 (vedeti si ce scrie in help despre preluarea automata)
7.Selectati firma initiala, cea care acum se va numi SC Nume Societate SRL 2007 si apasati butonul "Transfer ..."
Validati preluarea datelor si intrati in program.
Daca ati efectuat export de furnizori, clienti,intrari, iesiri si articole contabile, le puteti importa si va trebui sa reasociati platile/incasarile la facturi.

Salariatii va trebui sa-i preluati manual.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

paturcai

#6 Mesaj de paturcai »

Ca de fiecare data vine el TomaC cu piciorusele lui alea mici si ne mai da o mostra de eleganta. Si de ce ma rog tinea-i "ascunsa" aceasta idee?
Nu m-as fi gandit....

:D

Picasso in perioada cubista
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tomac

#7 Mesaj de tomac »

paturcai scrie: Si de ce ma rog tinea-i "ascunsa" aceasta idee?
Nu m-as fi gandit....
:D
Să vezi că nu e o idee ascunsă, mă repet: citiți helpul! :D (F1 of course)
Bagă un ochi în help la capitolul Configurare și vezi acolo la subiectul legat de preluarea datelor contabile. E descris butonul acela bucuclaș "Preluare automată"
Aş avea eu o metodă și pentru preluarea salariaților, dar mi-a dat eroare când am vrut să o postez. Am să mă gândesc la o metodă de a o pune la vedere, dar asta mai încolo, după ce-mi fac oleacă de timp...

simonag

#9 Mesaj de simonag »

sa fiu sincera ma cam irita cand deschid programul si vad tot anul 2007.am incercat preluarea automata si mi-a adus toate intrarile.intradevar notele contabile aferente lui 2007 nu,dar receptia ca si doc exista .asa face sau am gresit eu ceva?

tomac

#10 Mesaj de tomac »

Ar trebui sa le preia doar pe pe cele neachitate.

simonag

#11 Mesaj de simonag »

buna ziua si cristos a inviat!am fost plecata si acum reiau:la export de date-productie imi aduce valori mult mai mari.in gest F am introdus nota de predare la finite-1 pozitie,iar consumul pentru acest produs este din gest B si are 46 de poz.la export valoarea notei de predare la finite=46*val reala.iar la import consumul aferent este tot din gest F.
dupa ce sterg poz in plus si modific manual gest imi denatureaza valoare cons dupa pretul mediu care nu se mai pastreaza.sincer mi-as dori sa pot
trece la 2008 fara sa mai am 2007. chiar nu mai e nimic de facut daca am lucrat 3 luni in continuare?fiind incepatoare va rog sa ma ajutati,multumesc!

Scrie răspuns