Declaratia 394
Re: Declaratia 394
Postează eroarea (erorile), poate cineva își dă seama și te poate ajuta.
-
Am atasat fisierul cu erori.
Așa crezi.
-
MINISTERUL FINANÞELOR PUBLICE
AGENÞIA NAÞIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
Index încarcare: 104259142 din 12.11.2016
Aþi depus o declaratie tip D394 cu numarul de înregistrare INTERNT-104259142-2016 din data de
12.11.2016 pentru perioada de raportare 10 2016 pentru CIF: 14683744
Au fost identificate urmatoarele ERORI:
E: op1 (81)
partener: MANIDUM SRL
eroare regula: R217.1: daca cota = 0 atunci tip (C) trebuie sa fie unul din 'LS', 'AS', 'N', 'V'
E: validari globale
eroare regula: R35: sectiunea Rezumat1 corespunzatoare (tip_partener=1, cota=0, document_N='lipsa') nu a
fost solicitata de nici o sectiune Op1
eroare regula: R77: in sectiunea Detaliu corespunzatoare (tip_partener=1, cota=0, document_N=0, bun=23)
atributul nrAchizC (0) trebuie sa fie egal cu valoarea calculata (1)
eroare regula: R77: in sectiunea Detaliu corespunzatoare (tip_partener=1, cota=0, document_N=0, bun=23)
atributul bazaAchizC (0) trebuie sa fie egal cu valoarea calculata (58)
eroare regula: R79: in sectiunea Detaliu corespunzatoare (tip_partener=1, cota=0, document_N=0, bun=23)
atributul tvaAchizC (0) trebuie sa fie egal cu valoarea calculata (12)
ATENÞIONARI:
A: op1 (81)
atentionare regula: R232.3: valoarea absoluta din expresia (baza * cota / 100 - tva) (12) nu trebuie sa
depaseasca 5 RON
AGENÞIA NAÞIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
Index încarcare: 104259142 din 12.11.2016
Aþi depus o declaratie tip D394 cu numarul de înregistrare INTERNT-104259142-2016 din data de
12.11.2016 pentru perioada de raportare 10 2016 pentru CIF: 14683744
Au fost identificate urmatoarele ERORI:
E: op1 (81)
eroare regula: R217.1: daca cota = 0 atunci tip (C) trebuie sa fie unul din 'LS', 'AS', 'N', 'V'
eroare regula: R35: sectiunea Rezumat1 corespunzatoare (tip_partener=1, cota=0, document_N='lipsa') nu a
fost solicitata de nici o sectiune Op1
atributul nrAchizC (0) trebuie sa fie egal cu valoarea calculata (1)
atributul bazaAchizC (0) trebuie sa fie egal cu valoarea calculata (58)
eroare regula: R79: in sectiunea Detaliu corespunzatoare (tip_partener=1, cota=0, document_N=0, bun=23)
atributul tvaAchizC (0) trebuie sa fie egal cu valoarea calculata (12)
ATENÞIONARI:
A: op1 (81)
atentionare regula: R232.3: valoarea absoluta din expresia (baza * cota / 100 - tva) (12) nu trebuie sa
depaseasca 5 RON
-
In declratie e asa :
TVA 20% ( dupa validare "nu e cazul" ) , tip C , baza de imp 58 tva 12 , am adaugat pozitia cu 23-masa lemnoasa , baza 58 si tva 12
TVA 20% ( dupa validare "nu e cazul" ) , tip C , baza de imp 58 tva 12 , am adaugat pozitia cu 23-masa lemnoasa , baza 58 si tva 12
Ai ultima actualizare din 11.11.2016?
-
Am actualizat si tot asa e. Am trimis la ANAF problema pe [email protected]. Nu stiu daca am trimis unde trebuie , dar nu stiu alta adresa de contact.
Cred că ceva nu ai operat corect. Eu am trimis trei D394 pe oct. ce conțin fact.cu taxare inversă (chiar materiale lemnoase). Mi s-au validat din prima.
Trebuia să dați verificare terți în declarație.
Mai mult aveți o poziție cu zero la bază și zero la TVA, dar are zero și la număr de facturi. Trebuia să actualizați și să dați actualizare date în declarație. Apoi să verificați terții.
Mai mult aveți o poziție cu zero la bază și zero la TVA, dar are zero și la număr de facturi. Trebuia să actualizați și să dați actualizare date în declarație. Apoi să verificați terții.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Aseara am descarcat din nou SAGA desi o actualizasem la pranz si a mers ! Se pare ca s-a modificat PDF-ul pentru ca nu am facut decat generarea declaratiei. De fiecare data fac o verificare la furnizori . Multumesc pentru sprijin !
Era o problemă la pdf-ul de la ANAF. Schimba ceva automat la toate pozițiile cu taxare inversă la validare. Au corectat problema și a fost introdus și în program.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
plaja de numere alocata pentru livrari in valuta scutite de tva se trece in dec 394?
pentru paund852 :
2.1. contribuabilii vor completa plaja de facturi alocate prin decizie internă scrisă conform
prevederilor legale în vigoare privind documentele financiar-contabile; se exclud facturile alocate
pentru operațiunile intracomunitare cu bunuri și servicii, import/export de bunuri și operațiuni
neimpozabile în România;
mi se pare aiurea asta !!
De unde sa stiu eu de la inceput ce numere vor fi alocate pt facturi externe ?
2.1. contribuabilii vor completa plaja de facturi alocate prin decizie internă scrisă conform
prevederilor legale în vigoare privind documentele financiar-contabile; se exclud facturile alocate
pentru operațiunile intracomunitare cu bunuri și servicii, import/export de bunuri și operațiuni
neimpozabile în România;
mi se pare aiurea asta !!
De unde sa stiu eu de la inceput ce numere vor fi alocate pt facturi externe ?

Pai sa aloci serii separat pentru intern si separat pentru extern.
Din pacate nu prea se gandesc ei la evidenta pe care il ai, ci doar sa te descurci.
Din pacate nu prea se gandesc ei la evidenta pe care il ai, ci doar sa te descurci.
În baza a ce aloci? Că deja au fost alocate pe 2016.
Schimbi decizia de la începutul anului și povestești că din luna X...., în baza unei gândiri idioate a unui creier fără cumvoluțiuni multiple, se schimbă alocarea seriilor și a numerelor?
Și cine te crede într-o eventuală confruntare în instanță? În baza a ce? A O.2264? Nu prea cred, având în vedere că acest 2264 nu modifică Ordinul privind emiterea acelei decizii de la început de an.
Schimbi decizia de la începutul anului și povestești că din luna X...., în baza unei gândiri idioate a unui creier fără cumvoluțiuni multiple, se schimbă alocarea seriilor și a numerelor?
Și cine te crede într-o eventuală confruntare în instanță? În baza a ce? A O.2264? Nu prea cred, având în vedere că acest 2264 nu modifică Ordinul privind emiterea acelei decizii de la început de an.