Client PERSOANA FIZICA
Re: Client PERSOANA FIZICA
Se introduc factura de factura pe numele persoanei. Nu pe client generic. Asta pentru număr de facturi. Nu le preia. Clienții fără CUI sau cu CNP sunt văzuți implicit ca fiind de tip PF - persoane fizice și nu se preiau în declarație nominal dacă valoarea facturii este sub 10,000 lei ci cumulat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
asa da
mersi
Dar bonurile la INtrari de tip C avand CUI-ul cumparatorului nu ar trebui sa fie preluate in 394 ? Ca Saga la ultima versiune nu le aduce .

Dar bonurile la INtrari de tip C avand CUI-ul cumparatorului nu ar trebui sa fie preluate in 394 ? Ca Saga la ultima versiune nu le aduce .
Eu am introdus factura cu client persoana fizica in saga dar nu preia numarul facturii in declaratie. Gresesc eu ceva?tomac scrie:Se introduc factura de factura pe numele persoanei. Nu pe client generic. Asta pentru număr de facturi. Nu le preia. Clienții fără CUI sau cu CNP sunt văzuți implicit ca fiind de tip PF - persoane fizice și nu se preiau în declarație nominal dacă valoarea facturii este sub 10,000 lei ci cumulat.
Pentru MusatR503
Factura are o valoare mai mare de 10.000 lei?
Factura are o valoare mai mare de 10.000 lei?
Nu. E mai mica. Știu ca nu se declara distinct dar credeam ca la plaja de facturi trebuie sa apară
la exceptii pe ultima pagina apare ?
În aceste condiții, pentru livrările către persoane fizice sub sau egale cu 10.000 ron, până la 31.12.2016, se culege în SAGA și adresa fiecărei persoane, chiar dacă nu trebuie să ajungă în D394?Nu văd rostul, după cum nu văd rostul nici al numelui și prenumelui persoanei fizice.De la 01.01.2017, da, înțeleg, deoarece se declară detaliat!tomac scrie:Se introduc factura de factura pe numele persoanei. Nu pe client generic.
Ultima oară modificat Mar Noi 15, 2016 8:04 pm de către ferenta, modificat 1 dată în total.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
ferenta...fără adresa . Doar pui generic un client PERSOANA FIZICA ca sa poți introduce poziție de poziție facturile emise ca sa îți apară la pct 2.2 la plaja de facturi emise . Ele vor apărea doar pe ultima pagina la excepții în pdf. Nu vor avea bifa în Saga la 394.
Păi Tomac spunea mai sus că nu generic, ci cu numele și prenumele persoanei, la fiecare factură!Offf...
Poți cu nume prenume dar fără CNP sau adresa prentru ca oricum nu se preiau în 394 doar ca valoare și ca nr de factura .
Eu am zis pentru simplificare sa ai doar un client pt PF sa nu ai o grămadă de nume și prenume în catalog la Clienți dacă oricum nu apar nicăieri în 394 . 

Păi așa am gândit-o și eu, așa am și procedat câteva zile, dar remarca d-lui TomaC m-a bulversat
!Oricum de la 01.01.2017 au ceva de lucru, cei care contabilizează firme cu comerț sau prestări servicii on-line!Printre care și eu! 

Pai eu așa am facut și nu preia în D 394 nr factura . Doar suma la excepții. De ce? Cum fac sa preia numărul? Va rog lamuriti-mă.
Eu am spus să se opereze factură de factură pentru acuratețea informației. Nu că e obligatoriu să apară în D394 momentan.
@musatr503
Se preiau dacă sunt facturi mai mari de 10,000 lei. Altfel se cumulează pozițiile.
@musatr503
Se preiau dacă sunt facturi mai mari de 10,000 lei. Altfel se cumulează pozițiile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.