prestare intracomunitara cu tva
-
prestare intracomunitara cu tva
Buna ziua
Am primit o factura de la un furnizor din Spania cu prestari servicii securitate in munca si servicii medicale. Pt serviciile medicale nu au aplicat TVA insa pt SSM ,da.
Firma noastra are o sucursala deschisa in Spania. Desi nu are personalitate juridica, este totusi un punct fix. Ambele societati avem cod VIES valabile.
De aici se nasc si intrebarile/problemele mele.
Consider ca locul prestarii a fost in Spania. De aceea presupun ca au facturat cu TVA ssm-ul. Cum inregistrez factura? Unde o declar in decont tva? La achizitii scutite si atat(randul 26) sau la achizitii scutite intracomunitare,randul 26.1?? O declar si in 390? multumesc
Am primit o factura de la un furnizor din Spania cu prestari servicii securitate in munca si servicii medicale. Pt serviciile medicale nu au aplicat TVA insa pt SSM ,da.
Firma noastra are o sucursala deschisa in Spania. Desi nu are personalitate juridica, este totusi un punct fix. Ambele societati avem cod VIES valabile.
De aici se nasc si intrebarile/problemele mele.
Consider ca locul prestarii a fost in Spania. De aceea presupun ca au facturat cu TVA ssm-ul. Cum inregistrez factura? Unde o declar in decont tva? La achizitii scutite si atat(randul 26) sau la achizitii scutite intracomunitare,randul 26.1?? O declar si in 390? multumesc
Re: prestare intracomunitara cu tva
La rd.7 dar nu la 7.1. Introduceți-o ca excepție. Cu tip E. Sunteți persoană obligată la plata TVA, adică aplicați taxarea inversă, dar nu o declarați în D390.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
tomac scrie:La rd.7 dar nu la 7.1. Introduceți-o ca excepție. Cu tip E. Sunteți persoană obligată la plata TVA, adică aplicați taxarea inversă, dar nu o declarați în D390.
la exceptii o incadrasem si eu,doar ca mi se ducea in decont la randul 7.1 cu minus ....
multumesc frumos pt ajutor!
Pentru PandeleM841
Referitor la postare:
Referitor la postare:
tomac scrie:Folosiți butonul "Răspunde" pentru a continua o discuție. Nu folosiți butonul "Citează" decât atunci când e nevoie să citați pe cineva.
-
daca factura a fost emisa pe codul fiscal din Spania , nu o declarati in RO .
-
buna seara. din nou, pe acelasi subiect. am iarasi o factura de la acelasi furnizor de prestari servicii Spania (ssm) . de data asta, dupa ce introduc factura tot la E, imi cere sa "completez procentul de TVA". ce procent sa introduc? eu las 0% insa saga se incapataneaza sa ma intrebe
)? cum o scald de data asta? multumesc

-
nimeni??? 

Dacă e serviciu de la excepțiile de la art.278 alin. 3 sau 7 se introduce pe tip E, dar fiind persoană obligată la plata TVA se introduce procentul de TVA din România corespunzător operațiunii respective pentru a se înregistra taxarea inversă.
Aceste achiziții deși nu apar în 390 apar în 394.
Aceste achiziții deși nu apar în 390 apar în 394.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
multumesc...... m-ati salvat la timp . o zi faina!!