D394 - bonuri fiscale emise cu cod fiscal

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
pavalm965

Re: D394 - bonuri fiscale emise fara cif

#16 Mesaj de pavalm965 »

Buna seara. Cum procedez la urmatoarea situatie,desi am bifat la "IESRI "B"imi apare urmatorul mesaj la DEC 394. SETATI PLANJELE DE NUMERE PENTRU FACTURI EMISE "Numere si serii din meniul administrator pentru poz.iesiri. Eu nu inteleg acum,unitatea nu emite facturi are numar RAPORT ZILNIC. Multumesc pentru ajutor.

moisec

Re: D394 - bonuri fiscale emise cu cod fiscal

#17 Mesaj de moisec »

Nu am bifat nimic! Cu atat mai putin pentru 20 de firme! La toate e acelasi lucru!

moisec

#18 Mesaj de moisec »

Raspuns de la Saga: Nu bifati dvs. “Preluat” . Acestea se vor prelua in declaratie in sectiunea I la pct. 1.5 .

moisec

#19 Mesaj de moisec »

Nu am bifat nimic! Am sute de bonuri, la toate firmele1 cine dracu statea, doua luni la rand, sa bifeze tampeniile alea si de ce! Am avut incredere in program si mi-a facut-o! Acum trebuie sa depun rectificative pe doua luni la 20 de firme!

ferenta

#20 Mesaj de ferenta »

Un lucru este sigur!Singure nu au ajuns acolo acele bonuri fiscale.Preluarea se putea face prin apăsarea unui singur buton la fiecare firmă, nicidecum pe fiecare bon în parte!Înseamnă că înainte de generare pdf ai apăsat pe „selectează toți terții„ , buton aflat înainte literelor RO.
Sau cel puțin eu așa presupun! :wink:
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

moisec

#21 Mesaj de moisec »

Domnilor, repet, nu am bifat nimic! In nici un caz la 20 de firme! Ar fi trebuit sa fac asta doua luni la rand! Nicidecum! Modul de completare corect l-am sesizat abia in decembrie, la ultima varianta de program!

balazse

#22 Mesaj de balazse »

Pentru MoiseC
Nu trebuie sa repeti, doar ca la nimeni nu a facut astfel declaratiile, de aceea colegii mentioneaza care ar fi fost posibilele greseli pe care le puteai sa le faci.
O posibilitate ar fi sa nu fi actualizat programul, adica in cadrul unei versiuni pot aparea si actualizari, din cauza ca si cei de la ANAF a modificat declaratia intre timp (precum aceasta informatie a fost mentionat si e-mail-ul transmis de echipa Saga).
Referitor la "Am avut incredere in program si mi-a facut-o!", trebuia sa verifici declaratia inainte de a transmite. Programul este un program, iar tu ca si utilizator mai trebuie din cand in cand sa il si verifici.

moisec

#23 Mesaj de moisec »

Invatatura de minte!

tomac

#24 Mesaj de tomac »

Ești o excepție. Sincer. Uite aici o discuție încă din data de 14/11 - http://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php? ... ri#p213164
Adică de atunci făcea așa și la tine ...nu și nu.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

danilar1

#25 Mesaj de danilar1 »

pentru moisec
nici mie nu-mi vede bonul fiscal inregistrat in c. nu preia in 394. daca ai dibuit ce e, spune-mi te rog si mie.
zile bune tuturor ! :wink:

balazse

#26 Mesaj de balazse »

Pentru DanilaR1
Bonurile inregistrate pe tip "C" (cu CIF client) nu apar inregistrate separat, ci doar centralizat.
Mai citeste si tu un pic ghidul de completare, precum veerifica si ce se poate declara in D.394. :wink:

chirodeaf417

#27 Mesaj de chirodeaf417 »

hanr753 scrie:Cred ca nu m-am exprimat bine... Bonurile fiscale emise cu cod fiscal al beneficiarului, inregistrate in saga la iesiri cu "C", se preluau, ca si total sume, in cartusul I, nu fiecare individual. Acum nu se mai preia nicio suma...

Imi cer scuze ca revin ce aceiasi intrebare ca si hanr753, am inteles bine bonurile emise cu cod fiscal al beneficiarului nu se declara in cartusul I pct. 1.1 la 1.2 ?

balazse

#28 Mesaj de balazse »

Ai incercat si nu s-au preluat valoarea lor?

chirodeaf417

#29 Mesaj de chirodeaf417 »

balazse scrie:Ai incercat si nu s-au preluat valoarea lor?
Eu eram convins ca nu trebuie declarate separat livrarile de acest fel ( bonuri ficale cu CUI) care nu au inscris pe ele FACTURA SIMPLIFICATA. Poate am inteles eu gresit asa ca nu le-am separat si sunt cuprinse in:

cartusul G. REZUMAT DECLARATIE - Total nr. bonuri fiscale

si in

LISTA OPERATIUNILIOR TAXABILE EFECTUATE PE TERITORIUL NATIONAL
( cu detaliere pe operatiuni efectuate prin intermediul aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF)
"incasari lunare prin intermediul aparatelor de marcat electronice fiscale cu exceptia celor pt care s-au emis facturi. Se vor declara inclusiv incasarile prin intermediul bonurilor fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate, indiferent daca au/nu au inscris codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului

In cartusul I 1.1 si 1.2 nu am pus nimic.

E adevarat ca in
In Blogul SAGA la D394 Precizări…la precizări….
scrie:
Emiteți bonuri de casă pe care înscrieți codul fiscal al clientului? Înseamnă că emiteți bonuri de casă cu valoare de factură simplificată. Acestea se pot opera, bon cu bon, pe fiecare client în parte, operând la tip “C – Bon de casă cu cod fiscal”. Cei care utilizează Marketline vor avea ieșirile generate automat pe acest bon dacă aleg client pe bon și generare de factură simplificată.

Dar eu nu am Marketline si nici partea de SAGA stocuri. operez in cotabilitate vanzarile numerar pe baza raportului Z. Casa de marcat emite un singur bon si mai are rola de control. Clientii spun numarul de CUI dar acesta nu este verificat daca corespunde cu numele firmei, este inscris pe bon dar nu am luat rola de casa din fiecare zi sa citesc de pe ea fiecare CUI si sa generez pe baza acestui CUI un client a carui Nume nu mi-a fost confirmat. Decat asa mai bine-i fac factura.

Imi cer scuza ca m-am lungit atat ...

E gresit sau e corect?

tomac

#30 Mesaj de tomac »

Bonuri cu cod fiscal nu sunt facturi simplificare - au valoare de factură simplificată - și în legislație sunt tratate distinct.
Nu e nevoie să le operați bon cu bon. Pe blog am și scris că pot fi operate așa, nu că este obligatoriu.
Se preiau pe total dacă operați în ieșiri raportul zilnic.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns