Buna ziua tuturor,
Se poate marii capitalul social al unei societati din profitul nerepartizat (117) si care este temeiul legal?
Concret, am profit nerepartizat 117 = 43.448 si in anul 2016 , 121 = 11.899 si pentru ca in anul 2016 cifra de afaceri este inferioara pragului de 500.000 euro, vreau sa maresc capitalul la 45.000 lei ca sa pot fi in continuare platitor de impozit pe profit.
Va multumesc si un weekend linistit tuturor!
Marire CS din profit nerepartizat
Re: Marire CS din profit nerepartizat
Cum să măriți capitalul social cu profitul nerepartizat al societății?
Cine deține capitalul societatea însăși sau asociatul unic/asociații ce au înființat firma? Doar deținătorii capitalului îl pot majora. Majorarea se face prin aporturi proprii de capital în bani sau natură. Profitul societății nu este al asociaților decât dacă aceștia decid repartizarea lui către ei sub formă de dividende.
Cine deține capitalul societatea însăși sau asociatul unic/asociații ce au înființat firma? Doar deținătorii capitalului îl pot majora. Majorarea se face prin aporturi proprii de capital în bani sau natură. Profitul societății nu este al asociaților decât dacă aceștia decid repartizarea lui către ei sub formă de dividende.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Re: Marire CS din profit nerepartizat
Dupa ce il impozitezi DA ( deci din dividende nete).