contributia de asigurari sociale

ciobanua

#1 Mesaj de ciobanua »

Conform ordin 831/2007(modificare la normele de aplicare a Lg 19/2000)am inteles ca se retin cei 9.5% la venitul brut lunar al angajatului-respectiv este undeva angajat cu carte de munca ,si pe langa mai are un contract de mandat sau un contract civil.dar la alte societati.Nu am inteles daca si sociatatile platesc contributiile asigurarilor sociale si la alte venituri (contracte de mandat ,civile) decat la cele cu contract de munca. Poate stie cineva mai mult?

davidl

#2 Mesaj de davidl »

da se retine

Ordinul Ministerului Muncii 92/2008- Monitorul Oficial 116/14.02.2008, care defineste venitul brut ce constituie baza de calcul pentru contributia de asigurari sociale datorata de asigurati:"19. Prin sintagma venitul brut realizat lunar se intelege totalitatea veniturilor in bani sau in natura, realizate dintr-o activitate dependenta, indiferent de fondurile din care acestea se achita, realizate de asiguratii care se afla in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 5 alin. (1) pct. I si II din lege. In venitul brut realizat de aceste categorii de persoane sunt incluse si acele venituri in bani sau in natura care sunt obtinute ca urmare a desfasurarii unor activitati remunerate, in folosul unor entitati, altele decat angajatorul/angajatorii la care se deruleaza activitatea de baza.

buldanc

#3 Mesaj de buldanc »

vezi raspunsul lui septimiu din topicul "conventii civle " referitor la platile CAS la conv civile .

Scrie răspuns