formular 010
Re: formular 010
Am depus D 010 in ianuarie pentru trecerea la TVA lunar (decembrie CA > 100.000 euro), insa pe aceeasi declaratie am bifat si trecerea D 112 lunar, conf. legii , avand 3 salariati.
Acum m-am uitat in dosar fiscal si am observat ca doar cu tva -ul sunt trecuta lunar, d 112 a ramas tot la trim.
Ce-i de facut in aceasta situatie?
Acum m-am uitat in dosar fiscal si am observat ca doar cu tva -ul sunt trecuta lunar, d 112 a ramas tot la trim.
Ce-i de facut in aceasta situatie?
-
Eu nu am trecut nicio CA și nimeni nu a obiectat nimic.
@robut
Faci o altă 010. Softul nu le permite celor de la fisc decât o modificare la același număr de înregistrare a declarației depuse (alea leagate de salarii se consideră a fi una (ivs+cas+cass+....)).
Faci o altă 010. Softul nu le permite celor de la fisc decât o modificare la același număr de înregistrare a declarației depuse (alea leagate de salarii se consideră a fi una (ivs+cas+cass+....)).
Dar termenul e depasit.....
Multumesc.
Multumesc.
Ai prima declarație? Normal că da.
Mergi cu a doua și sari tu cu gura că nu ți-au operat în vector.
Mergi cu a doua și sari tu cu gura că nu ți-au operat în vector.
Eu te sfătuiesc să mergi și cu a doua, fără să mai sari cu gura!Eu încă mai cred că vorba dulce, mult aduce...
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Multumesc pentru sfat......n-am sa sar cu gura deoarece persoanele care lucreaza in acel birou sunt ok si m-am inteles intotdeauna bine cu ele........sper sa ramana asa ......voi vedea maine.
Nu înțelegeți greșit. Nu am spus că trebuie să mârâi și să zgârii de când intri în curtea fiscului și fără motiv.
Abordarea pacifistă (dar nu cu capul plecat) este primordială și e preferabil să dea roade.
Dar nici să te lași călcat/ă în picioare pentru că așa le merge lor softul și nici măcar nu spun asta contribuabililor.
Abordarea pacifistă (dar nu cu capul plecat) este primordială și e preferabil să dea roade.
Dar nici să te lași călcat/ă în picioare pentru că așa le merge lor softul și nici măcar nu spun asta contribuabililor.
Am inteles tot ce s-a spus.......
intotdeauna am avut o abordare pacifista (chiar cand au gresit ei), si fara capul plecat......ajutorul vostru este de nepretuit.
Multumesc tuturor!
intotdeauna am avut o abordare pacifista (chiar cand au gresit ei), si fara capul plecat......ajutorul vostru este de nepretuit.
Multumesc tuturor!
In D 010 exista undeva unde trebuie specificat ca firma este cu tva la incasare?
Eu am pus bifa la pct. 1 din capitolul V si mai in jos la perioada fiscala am ales lunara, in rest nu stiu daca mai lipseste ceva...Cifra de afaceri am intrebat la ANAF si mi-a spus ca nu e obligatoriu sa o mai trec...
Eu am pus bifa la pct. 1 din capitolul V si mai in jos la perioada fiscala am ales lunara, in rest nu stiu daca mai lipseste ceva...Cifra de afaceri am intrebat la ANAF si mi-a spus ca nu e obligatoriu sa o mai trec...
-
Trecerea sau scoaterea din sistemul tva la incasare se face cu declaratia 097 deci, raspunsul este: NU, nu se trece nimic in 010 referitor la asta. Referitor la CA eu iti raspunsesem deja intr-o postare anterioara.
DA, asa e , am citit ca nu ati mai trecut CA, eu intrebasem inca o data in jud.Mures, sa fiu sigura ca ei nu au alte cerinte...
De unde ai scos-o pe asta? Am depus in ianuarie 010 cu:cernatv scrie:@robut
- trecere la impozit pe profit cu trim IV 2016
- trecere la TVA lunar cu 01.01.2017
- schimbare perioada fiscala declaratii impozit salarii/contributii sociale la luna cf legii(nu cu optiune).
si am verificat vectorul fiscal si sunt toate operate.
Pe mine, pentru schimbare perioada fiscala la salarii, m-au pus sa fac doua d 010 : una cu scoatere de la trimestru, cu data de 31.12.2016 si alta cu luare in evidenta cu 01.01.2017