SOLDURI INITIALE

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
draganescue119

SOLDURI INITIALE

#1 Mesaj de draganescue119 »

Am completat soldurile initiale numai in lei, am bifat optiunea valuta,
apoi am inregistrat un extras de cont in valuta. La verificarea fisei contului in valuta am constatat ca soldul initial era 0. Am revenit la balanta initiala, am completat si valuta , am vazut-o si in nota contabila de preluare dar la fisa cont si balanta in valuta este tot zero. Ce trebuie sa fac?

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

draganescue119 scrie: Ce trebuie sa fac?
In niciun caz flotari asta cu siguranta.......
Buna seara.
Eu sunt mai pus pe glume rusesti (lungi si fara poanta) si am convingerea ca nu o sa te superi.
Cred ca devina....suntem amandoi daca mi se permite....
Daca in preluare date balanta s-a trecut suma in valuta sa zicem in contul 5124.00001 iar tu cand deschizi banca in valuta ai sa te uiti in contul sintetic 5124, firesc ca nu o sa gasesti niciodata soldul initial.
Cand intrii in banca in valuta alegi in dreapta acelasi cont pe care l-ai creat in balanta de preluare. (Ai creat 5124.00001, alegi la banca in valuta contul 5124.00001)
Ce situatie comica, nu-i asa?

Succese nebanuite.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Se pare că afișează doar rulajele în valută nu și soldul inițial/final dacă în fișa contului se filtrează să fie afișate numai operațiunile în valută.
Nu aveți ce face în acest caz.Pentru rezolvare trebuie făcută actualizare de program. Eventual trimiteți un mail la firmă cu această problemă
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

andram74

#4 Mesaj de andram74 »

Am incercat sa introduc soldurile in valuta ( la bancile in valuta) in jurnal banca valuta cu data 31.12.2007 ca sa apara ca sold initial pe 2008 . Am pus suma , moneda, cursul si mi-a dat suma in lei si se pare ca merge ok. Atat in fisa de cont cat si in balanta apar atat sumele in lei cat si cele in valuta corect.
:D

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Revin. E o problema in cazul expus, daca nu se completeaza codul valutei.Asta pentru ca filtrarea se face in functie de acel cod. Preluarea soldurilor initiale in valuta se face numai pentru sume nu pe tipuri de valute.
Pentru a rezolva, modificati in "Articole contabile" nota de preluare a soldurilor in valuta completind codul valutei acolo unde aveti suma in lei, cur si suma in valuta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns